Ολυμπιακός: Οι δύο που… έκρυψαν τον έναν

Ολυμπιακός: Οι δύο που… έκρυψαν τον έναν

Ο Ελ Αραμπί έβαλε τα γκολ του. Ο Βαλμπουενά μοίρασε τις ασίστ του. Και από Τετάρτη ο Κώστας Φορτούνης θα μπορεί να τους πει «ευχαριστώ» από κοντά. Σε μια συνεργασία που έρχεται και σε κάνει να θες να πληρώσεις εισιτήριο για να την θαυμάσεις από κοντά!

Ο Φορτούνης είναι… ο Φορτούνης. Μια κατηγορία μόνος του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ένα «δάσος» με ρεκόρ που αν αρχίσεις να τα ψάχνεις, μάλλον χάνεσαι. Δεν χρειάζεται κανείς, εμάς, σε ρόλο… δασοφύλακα για μια τέτοια διαπίστωση.

Πέρσι με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 43 ματς. Έβαλε 17 γκολ. Τα 12 στο πρωτάθλημα. Φυσικά ο πρώτος του σκόρερ. Και ο πρώτος δημιουργός με το εμφατικό «16» πλάι στην ένδειξη ασίστ. Μια μπάντα του ενός, που ξέρει καλά να παίζει τα πάντα! Κάποιος από εκείνους τους μετρημένους στα δάχτυλα ποδοσφαιριστές που σου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι ένας, αλλά… δύο!

Αυτές τις ημέρες ο αρχηγός, ετοιμάζεται με το καλό για να ξαναπατήσει στις ράγες. Την Τετάρτη στο ματς κυπέλλου με την Καλαμάτα, είπε ο Μαρτίνς. Για την πρώτη του συμμετοχή από εκείνο το καταραμένο απόγευμα του Ιούλη, και τον τραυματισμό του στο φιλικό με το Αμβούργο. Τον τραυματισμό που άλλαξε τα δεδομένα, αλλά και τον ερυθρόλευκο σχεδιασμό στα μισά του καλοκαιριού. Αλλιώς τα υπολόγιζαν με Φορτούνη. Αλλιώς δίχως αυτόν εκείνοι που είχαν την ευθύνη.

Ο κάτοχος του «7» λείπει ήδη 31 ματς. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Ήταν μια άσκηση για δυνατούς λύτες το ποιος ή ποιοι θα κάνουν τις… δουλειές του στο χορτάρι. Ποιος θα σκοράρει όπως εκείνος. Ποιος θα πασάρει όπως εκείνος. Ποιος θα είναι ο κιθαρίστας και ποιος ο ντράμερ στην νέα αγωνιστική εκδοχή του Πέδρο Μαρτίνς.

Το πρώτο θέμα ήδη λύθηκε και μάλιστα με αποδείξεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αυτό το «εύρημα» του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή αγορά των ελεύθερων, πριν ο Φορτούνης επιστρέψει, έβαλε για εκείνον ήδη όλα τα γκολ της σεζόν: 13 πια στο πρωτάθλημα μετά το αποψινό χατ τρικ. Ακριβώς 18 στο σύνολο αν υπολογίσει κανείς και την Ευρώπη.

Η υπόθεση λύθηκε από τις αρχές Γενάρη, και κάποιος να πει έστω και με καθυστέρηση ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς στον Μάρκους Μπέργκ που το καλοκαίρι ήθελε χρόνο για να σκεφτεί περισσότερο αν θα φορέσει τα Ερυθρόλευκα.

Και όσο για τις ασίστ του Φορτού; Πέρσι μοίρασε 16 η ιδιοφυία του. Αυτή στη Λαμία για το κεφάλι του Ελ Αραμπί ήταν η 11η φετινή για τον Ματιέ Βαλμπουενά που εν το μεταξύ μέσω της άσπρης βούλας έχει στον λογαριασμό του και 7 γκολ στο δικό του 18άρι.

Με έναν τρόπο δηλαδή και εδώ το κενό καλύφθηκε ιδανικά όσο ο αρχηγός δεν ήταν εδώ. Ο Γάλλος ήρθε να παίξει αριστερά του Φορτούνη. Βρέθηκε να φορά τα… παπούτσια του. Και όταν δεν έχει να λύσει τα δικά του θέματα τραυματισμού που συχνά-πυκνά τον ταλαιπώρησαν ως εδώ; Τότε πραγματικά η έκφραση «σημείο αναφοράς» βρίσκει τον ορισμό της στο πρόσωπο του.

Κάπως έτσι λοιπόν με έναν… Φορτούνη, δίχως τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός κάνει πράματα και θαύματα. Πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα, παρά τα «μπλόκα» της Εξυγίανσης που ξέρουμε καλά πια, ποιον λατρεύουν να μισούν. Μέσα στην Ευρώπη έπειτα από την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ και της συγκατοίκησης με Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ στην ίδια… πολυκατοικία της διοργάνωσης. Μέσα και στο κύπελλο.

Και αν όλα πάνε καλά; Προσεχώς ο Φορτούνης θα είναι στη θέση του. Έχοντας αριστερά του, τον Βαλμπουενά. Δεξιά του τον Ποντένσε. Μπροστά του τον Ελ Αραμπί. Ποιος δεν θα πλήρωνε εισιτήριο για να δει εκείνο το παιχνίδι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ