ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πέντε χρόνια «ασπρόμαυρων» οργίων κατά της Ένωσης (vids)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πέντε χρόνια «ασπρόμαυρων» οργίων κατά της Ένωσης (vids)

Το ντέρμπι Δικεφάλων της Κυριακής βάφτηκε «ασπρόμαυρο» για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια. Για ακόμη μία φορά όμως, χρειάστηκαν διαιτητικά όργια για να συμβεί αυτό. Όλες οι περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ «έσφαξε« την ΑΕΚ τα τελευταία 4,5 χρόνια σε μια... συλλεκτική έκδοση.

Πέντε χρόνια πριν, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν μαζί μια προσπάθεια «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο κατά του Ολυμπιακού. Από τότε ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα υπάρξει σύγκρουση και μεταξύ τους όταν πλέον τα συμφέροντά τους δεν θα ήταν κοινά. Τίτλοι και χρήματα είναι πολύ ισχυρά κίνητρα εξάλλου.

Οι «πράσινοι» κατάλαβαν ίσως πρώτοι τι εστί ΠΑΟΚ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να τους οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση με τα όσα συνέβησαν στο περιβόητο ματς με το θέατρο του Ίβιτς στα πλέι οφ αλλά και λίγο νωρίτερα με την κλοπή στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Κύζα.

Στην ΑΕΚ από την άλλη, αν και τα δείγματα ήταν πολλά και από την πρώτη χρονιά επιστροφής της στην Super League, δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν και να πιστέψουν ίσως τί συμβαίνει. Ούτε σε ένα ούτε σε δύο αλλά σε επτά συνολικά ματς μεταξύ των Δικεφάλων εδώ και 4,5 χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία. Από απλά ματς πρωταθλήματος μέχρι τελικούς Κυπέλλου. Πάμε να τα δούμε και να τα θυμηθούμε ένα προς ένα:

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 4η αγωνιστική Super League 23/9/15

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά την επάνοδο της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία και παράλληλα η πρώτη αλλοίωση αποτελέσματος. Με το σκορ στο 1-1 ο Κάτσε ανατρέπει με το γόνατο τον Σιμόες εντός περιοχής στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά ο Σιδηρόπουλος που ήταν ο διαιτητής του ματς δεν υπέδειξε τίποτα.

Μάλιστα ο Έλληνας ρέφερι όταν είδε σε βίντεο την φάση μετά το ματς, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος. Για την ιστορία, πέντε λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε (σωστά) πέναλτι και τελικά πήρε τη νίκη με 2-1.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 1η αγωνιστική Πλέι Οφ 11/5/16

Στο 16ο λεπτό με το σκορ στο 0-0 ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Λέοβατς στη μικρή περιοχή με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό, Καραϊσαρίδη καταλόγισε φάουλ του Τζιμπούρ στον Τζαβέλλα. Τελικά ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 αν και η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ.

Η φάση στο 0.13

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 9η αγωνιστική Super League 30/10/16

Ακόμα ένα ματς στην Τούμπα, ακόμη μια αλλοίωση αποτελέσματος. Τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μάτος να κάνει σέντρα, την μπάλα όμως να έχει περάσει ξακάθαρα άουτ και τον διαιτητή να δίνει κόρνερ επειδή στη συνέχεια αυτή βρήκε στον Ντίντακ. Από το κόρνερ ο Μάτος σκόραρε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0.

Η φάση στο 4.04

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 Τελικός Κυπέλλου 6/5/17

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις! Όλοι μιλούν για το περιβόητο γκολ του Ενρίκε που φυσικά και ήταν οφσάιντ κι έδωσε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ. Με τον επόπτη Καλφόγλου βέβαια να βλέπει ξεκάθαρα τη φάση αλλά να μην σηκώνει τη σημαία. Οι του ΠΑΟΚ ζητούν πέναλτι στην αρχή της φάσης, για τράβηγμα του Ντίντακ στον Κρέσπο, σε μια φάση που τραβούν κι οι δύο.

Το θέμα είναι όμως πως τα «όργια» έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς στο ματς. Στο 7ο λεπτό του αγώνα, ο Μάτος ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο του Πατίτο με τον Κομίνη να μην του δείχνει ούτε καν κάρτα. Κανείς δεν θυμάται αυτή τη φάση πλέον. Ο Βραζιλιάνος βέβαια που στο ίδιο ματς θα μπορούσε να έχει δεχτεί έστω κίτρινη σε πολλές ακόμη περιπτώσεις και την είδε τελικά στο 70′!! Ακόμη κι έτσι, αν στο 7ο λεπτό είχε δει ΕΣΤΩ κίτρινη, θα είχε αποβληθεί τελικά.

Περιττό να πούμε ότι στην αρχή του ματς ο Καλφόγλου έχει ακυρώσει γκολ του Χριστοδουλόπουλου για οφσάιντ στο όριο (και σωστά) αλλά μετά δεν είδε το οφσάιντ του Ενρίκε που ήταν μπροστά δύο μέτρα.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 19η αγωνιστική Super League 3/2/19

Στο 20ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 στο ΟΑΚΑ και σε κόρνερ της ΑΕΚ ο Σάκχοφ πήδηξε στον αέρα μαζί με τον Άλεφ για την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του χωρίς να δοθεί τίποτα. Αν δινόταν πέναλτι, θα ήταν και δεύτερη κίτρινη για τον Ουκρανό μέσο.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 Τελικός Κυπέλλου 11/5/19 

Είναι η πρώτη φορά που μπήκε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μας έδωσε μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Εδώ το σκάνδαλο ξεκινάει πολύ πριν τη σέντρα με διαιτητές, επόπτες και χειριστές var να αλλάζουν ρόλους χωρίς να ενημερωθεί ποτέ η ΑΕΚ. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, κατάλαβαν όλοι γιατί.

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι αρχικά όταν στο 54′ από το πόδι του Μάνταλου η μπάλα βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Κάνιας με τον διαιτητή, Φέλιξ Τσβάιερ, να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Ακόμα κι όταν στιγμές αργότερα οι υπεύθυνοι του VAR τον κάλεσαν να δει ξανά τη φάση, εκείνος αποφάσισε… κόρνερ.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα με την μπάλα να πηγαίνει από παίκτη του ΠΑΟΚ στον Λιβάγια, ο Κροάτης ανατρέπεται από αντίπαλό του με τον διαιτητή ενώ είναι μπροστά στη φάση και είναι ξεκάθαρο ότι έχει πάρει την μπάλα από αμυντικό του ΠΑΟΚ, δίνει… οφσάιντ.

Τότε ήταν και η πρώτη φορά που η ΑΕΚ τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον του Μέλο Περέιρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του και όχι… χθες όπως θέλει να περάσει η πλευρά του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 18η αγωνιστική Super League 12/1/20

Για να φτάσουμε στα χθεσινά όπου είναι γνωστά. Με το επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες και το διπλό πέναλτι που κάνει ο Βαρέλα, αφού πρώτα βρίσκει την μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια ανατρέπει από πίσω τον Κρίστιτσιτς. Τώρα εδώ και να βάλουμε βίντεο, δεν έχει και πολύ νόημα αφού η μετάδοση του PAOK TV με τις… 16 κάμερες έδειχνε επιλεκτικά τις φάσεις και τα ριπλέι με κάποια βίντεο να έχουν κατέβει κιόλας λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ