Η καρδιά του αρχηγού, τα 57 λάθη και ο Ζίβκοβιτς

Η καρδιά του αρχηγού, τα 57 λάθη και ο Ζίβκοβιτς

Με σφραγίδα του Αντρέ Βιερίνια ο ΠΑΟΚ λύγισε την ΑΕΚ στο καμίνι της Τούμπας παρότι, οι Ασπρόμαυροι έκαναν ρεκόρ λαθών. Στα κέρδη από την χθεσινή εμφάνιση η παρουσία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος με λίγες φάσεις στα καρέ του Μπάρκα. Η ομάδα εδώ και μήνες παίζει λες και είναι βουτηγμένη στο άγχος. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλουν να διατηρήσουν και φέτος τα σκήπτρα του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο για μια ομάδα που πέρσι είχε κατακτήσει το νταμπλ να διαχειριστή μια τέτοια κατάσταση.

Ο Δικέφαλος είναι πρωτάρης σε τέτοιες καταστάσεις και αυτό που χρειάζεται είναι κάποιος να τους απορροφήσει το άγχος από τα πόδια τους, είτε λέγεται Φερέιρα, είτε λέγεται Σαββίδης.

Αν κάποιος κατέβαινε στα αποδυτήρια χθες μετά το τέλος του αγώνα θα άκουγε ένα μακροσκελές… ουφ. Οι παίκτες ένιωθαν ανακουφισμένοι που κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη για φέτος σε ντέρμπι, τη στιγμή που την περσινή χρονιά είχαν όλο κι όλο δύο ισοπαλίες.

Ο Δικέφαλος, έχει την ευτυχία να έχει στο δυναμικό του ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Όταν το κάρο θα κολλήσει στην λάσπη, αυτοί θα αναλάβουν να τοπ οδηγήσουν σε ήρεμα μονοπάτια. Χθες, τον ρόλο του οδηγού ανέλαβε ο Αντρέ Βιερίνια. Ο αρχηγός του Δικέφαλου, όταν βλέπει την ΑΕΚ δείχνει αφηνιασμένος και στο ματς της Τούμπας έβαλε τη σφραγίδα του στην πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι στη φετινή σεζόν.

Ο Πορτογάλος κάπτεν ήταν εκείνος που ακολούθησε έξυπνα τη φάση που έφτιαξαν οι Λημνιός και Σφιντέρσκι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, έβαλε έξυπνα το σώμα του για να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και τελικά πήρε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα διαβάζοντας και την σκέψη του Μπάρκα.

Στο 69′, ήταν εκείνος που οδήγησε τον Μπακάκη σε λάθος, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ, αλλά ο Σουριναμέζος πέταξε την ευκαιρία στα… σκουπίδια. Αν είχε μπει το γκολ του Μπίσεσβαρ η ΑΕΚ θα είχε πετάξει λευκή πετσέτα.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και χθες ήταν στο κέντρο. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με ένα μοντέρνο «8αρι». Η επιλογή του Φερέιρα να βάλει παρτενέρ του Μίσιτς τον Εσίτι δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Νιγηριανός εκτός από 2-3 μακρινές μπαλιές του δεν βοήθησε στο να προωθήσει την ανάπτυξη της ομάδας του.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το γκολ «μπλόκαραν». Το τόπι τριγυρνούσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και τα λάθη ήταν πολλά στην μεταβίβαση της μπάλας. Συνολικά οι Ασπρόμαυροι χθες έκαναν 57 λάθη, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν

Εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο ΠΑΟΚ, είχε ακόμη ένα κέρδος την εμφάνιση του Ζίβκοβιτς. Ο Σερβος τερματοφύλακας έπαιζε με το βάρος της κακής εμφάνισης στο Βικελίδης. Ο Φερέιρα, ορθά έπραξε και επέλεξε να τον διατηρήσει κάτω από την εστία, δίνοντας του την ευκαιρία να «σβήσει τη μουτζούρα» της προηγούμενης αγωνιστικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ