Ελ Αραμπί: Ο terminator του Θρύλου (pics+vids)

Ελ Αραμπί: Ο terminator του Θρύλου (pics+vids)

Εξολοθρευτής. Ο Μαροκινός στράικερ πετάει φωτιές και πυρπολεί… ανελέητα τα αντίπαλα δίχτυα. Εχει 13 γκολ σε 17 ματς στην Σούπερ Λίγκα και είναι πρώτος σκόρερ, ενώ συνολικά έχει πετύχει 18 τέρματα σε 26 αγώνες. Ασταμάτητος, κρατάει τον Θρύλο στην κορυφή!

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ελ Αραμπί πολλοί αντιμετώπισαν με καχυποψία την προσθήκη του 32χρονου επιθετικού.

«Τι πήραμε; Ένα Μαροκινό, που αγωνιζόταν στο Κατάρ;», είπαν πολλοί. Χωρίς να τον έχουν δει να αγωνίζεται. Χωρίς να ξέρουν ποιος είναι. Εξι μήνες μετά; Τον αποθεώνουν. Και πώς να κάνουν αλλιώς με τόσα που έχει κάνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Ο 32χρονος στράικερ έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Εντυπωσιακά. Μυθικά. Πράγματα, που έχουν να κάνουν πολλά χρόνια επιθετικοί του Ολυμπιακού. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα έδειξε την αξία του. Την εκτελεστική του δεινότητα.

Το… δολοφονικό του ένστικτο μπροστά στην αντίπαλη εστία. Μια φάση. Μια φάση του αρκεί για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να χαρίσει στην ομάδα του νίκες. Νίκες σημαντικές. Από αυτές που δίνουν τίτλους και χαρίζουν προκρίσεις.

Όπως αυτή στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champions League, όταν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι. Ισως στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής σεζόν. Ο Ελ Αραμπί το πήρε πάνω του. Δεν αστόχησε. Το έβαλε και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.

Ένα ματς με το οποίο ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το φετινό Champions League. 9 αγώνες μαζί με τα προκριματικά, 5 γκολ. Εξι συμμετοχές στους ομίλους, 3 γκολ. Στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν, στο εκτός έδρας με την Τότεναμ και στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είχε και 2 γκολ σε 3 ματς προκριματικών. Και τα δύο στη Ρωσία απέναντι στην Κράσνονταρ. Στο ματς που έδωσε στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και αν τα νούμερά του Ελ Αραμπί στην Ευρώπη είναι εντυπωσιακά, στην Ελλάδα είναι… εξωπραγματικά! Στο τελευταίο ματς ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στη Λαμία και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 4-0. Μια πολύ σημαντική νίκη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και μάλιστα σε μία έδρα που μέχρι χθες ήταν… άβατο.

Με τα τρία γκολ που πέτυχε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας έφτασε τα 13 στο φετινό πρωτάθλημα και έχει στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας τέσσερα γκολ περισσότερα από τους Σβιντέρσκι και Μανούσο που είναι στη δεύτερη θέση.

Σε 17 παιχνίδια που έχει παίξει στο φετινό πρωτάθλημα ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει 13 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Εχει συμμετοχή σε 17 γκολ. Ο Μαροκινός σκοράρει ένα γκολ κάθε 93 λεπτά. Μάλιστα, στα περισσότερα ματς δεν έχει βγάλει ολόκληρα 90άλεπτα. Μόνο σε 7 έχει μείνει στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το παιχνίδι. Στα υπόλοιπα 10 είτε έχει γίνει αλλαγή, είτε έχει μπει ως αλλαγή. Στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, στα οποία ο Ολυμπιακός γκέλαρε (αμφότερα 1-1), μπήκε στα τελευταία λεπτά και αγωνίστηκε ελάχιστα.

Στα παιχνίδια με Βόλο, Αρη, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Αστέρα, Λάρισα και Λαμία βγήκε ως αλλαγή. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει άνετα 15 γκολ, αν στα παιχνίδια με Λάρισα και ΑΕΚ δεν του είχαν ακυρωθεί τα γκολ που πέτυχε. Γκολ, που θα έπρεπε να είχαν μετρήσει. Γκολ, που μόνο η… εξυγίανση θα μπορούσε να τα ακυρώσει. Και τελικά το έκανε.

Ο Αφρικανός αισθάνεται καλά στον Ολυμπιακό. Εχει βρει τα πατήματά του και… πυροβολεί ασταμάτητα. Τον Δεκέμβριο πέτυχε 5 γκολ. Από δύο απέναντι σε Παναιτωλικό και Αστέρα και ένα στο ματς με την Λάρισα. Εκλεισε ιδανικά το 2019 και άνοιξε εντυπωσιακά το 2020. Στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς με τον Παναθηναϊκό πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Το γκολ που άνοιξε την άμυνα του Τριφυλλιού και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Χθες, στη Λαμία ο Ελ Αραμπί βγηκε ξανά μπροστά. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν εγκλωβιστεί στην μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Όμως, αυτός βρήκε τον τρόπο. Από μία φάση, που ξεκίνησε ο ίδιος. Εδωσε στον Σεμέδο, αυτός μοίρασε στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά – δυναμίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 1-0. Στο δεύτερο πέτυχε άλλα δύο, σφραγίζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού.

Φοβερά πράγματα από τον Μαροκινό στράικερ. Ενας πραγματικός killer. Ενας επιθετικός… δολοφόνος. Το αποδεικνύουν και τα στατιστικά του. Είναι ο παίκτης που έχει το καλύτερο ποσοστό γκολ/τελικές στο φετινό πρωτάθλημα με 2.8. Πετυχαίνει ένα γκολ σε λιγότερες από τρεις τελικές και οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει και τα μέχρι τώρα ποσοστά του φαντάζει εφικτός στόχος να ξεπεράσει τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Εχει μπροστά του έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο, αλλά και τα πλέι οφ. Τελευταίοι που είχαν πετύχει 20 γκολ στο πρωτάθλημα ήταν οι Μιραλάς και Τζιμπούρ. Ο Βέλγος το είχε πετύχει τη σεζόν 2011-2012 και μια σεζόν πριν ο Αλγερινός στράικερ. Παίκτες, που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τα ερυθρόλευκα.

Αυτό θέλει να κάνει και ο Ελ Αραμπί. Να γράψει ιστορία. Να βγει πρώτος σκόρερ και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στον θρόνο του. Στον θρόνο του πρωταθλητή. Εκεί που του αξίζει. «Στόχος μου είναι να γίνω πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και θα κάνω ότι μπορώ για να το πετύχω», είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και δεν είναι μακριά από το να τα καταφέρει. Στην κατάσταση που βρίσκεται μάλιστα φαντάζει ως το πιο λογικό. Από το Μαρόκο με αγάπη. Μια σχέση άκρως ερωτική. Όπως αυτή που έχει ο Ελ Αραμπί με τα αντίπαλα δίχτυα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ