Όταν ο Γκρίνφελντ έδινε πέναλτι σε χέρι στην Τούμπα χωρίς VAR (vid)

Όταν ο Γκρίνφελντ έδινε πέναλτι σε χέρι στην Τούμπα χωρίς VAR (vid)

«Εξυγιάνθηκε» και ο Ορελ Γκρίνφελντ, που δεν είδε δύο φορές τον Βαρέλα να παίζει βόλεϊ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ τον Αύγουστο του 2018 είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου σε χέρι που είχε κάνει παίκτης της Σπαρτάκ Μόσχας.

Περήφανος. Ετσι θα αισθανόταν ο Μέλο Περέιρα χθες το βράδυ βλέποντας τη διαιτησία του Ισραηλινού Ορελ Γκρίνφελντ στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Περήφανος, που έκανε την καλύτερη επιλογή. Περήφανος που έφερε έναν διαιτητή που έδωσε ρεσιτάλ. Ρεσιτάλ «εξυγίανσης», που θα ζήλευαν πολλοί Ελληνες διαιτητές. Ο Ισραηλινός βλέπετε, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάρει ο ΠΑΟΚ το τρίποντο της νίκης.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ που έκανε ο Σβιντέρσκι στον Βράνιες πριν το πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια. Το πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Ένα πέναλτι που έδωσε κατευθείαν. Χωρίς να το πολυσκεφτεί. Σε αντίθεση με τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται η ΑΕΚ και ήταν πεντακάθαρα πέναλτι, στα οποία όμως ο Ίσραηλινός έκλεισε τα μάτια. Δύο πέναλτι-μαρς από τον Βαρέλα, με τον Γκρίνφελντ να κάνει σαν μην συνέβη τίποτα. Δεν είδε το γκρέμισμα του σέντερ μπακ του Δικεφάλου στον Κρίσισιτς, μια φάση στην οποία υπάρχει διπλό πέναλτι, ούτε το πεντακάθαρο χέρι που έκανε μετά το σουτ του Βράνιες.

Τι άλλο να έκανε δηλαδή ο Ορελ Γκρίνφελντ; Σε λίγο θα το έβαζε μόνος του το γκολ. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ικανός να φτάσει. Τέτοια αίσθηση είχες όταν έβλεπες το παιχνίδι. Δεν είναι δυνατόν να μην δίνει πέναλτι στο χέρι του Βαρέλα. Μια φάση, που έβγαζε… μάτια. Τα μάτια όλων, εκτός από του Ισραηλινού διαιτητή. Αυτουνού που το καλοκαίρι του 2018 είχε δώσει πέναλτι σε μία παρόμοια φάση υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα, για τα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα, στον πάγκο της ρώσικης ομάδας βρισκόταν ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε φιλοξενήσει τους Μοσχοβίτες στην Τούμπα. Σε μία φάση στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Πρίγιοβιτς είχε πηδήξει για να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα είχε βρει στο χέρι του αντιπάλου του και ο Ορελ Γκρίνφελντ είχε δείξει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Χωρίς να το πολυσκεφτεί. Χωρίς να κομπιάσει. Είχε δει την παράβαση.

https://youtu.be/LYxLsrGV5NY

Χθες, δεν… είδε και δεν άκουσε τίποτα. Δεν είδε το χέρι του ο Βαρέλα πριν ανατρέψει τον Κρίσισιτς. Ούτε φυσικά την ανατροπή του Σέρβου από τον σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Μια φάση, στην οποία έχει γίνει διπλό πέναλτι. Για τον Ισραηλινό όμως δεν υπήρχε τίποτα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Βαρέλα έκανε και πάλι χέρι, μετά το σουτ του Βράνιες. Και πάλι όμως για τον Ορελ Γκρίνφελντ δεν έγινε τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα χέρι για τον Ισραηλινό, ο οποίος δεν πήγε καν στην οθόνη για να κοιτάξει ο ίδιος τη φάση.

Ό,τι του είπαν από το VAR, έκανε. Μια διαιτησία αντάξια της εξυγίανσης. Της… εξυγίανσης του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, του χρυσοπληρωμένου Μέλο Περέιρα και των συν αυτώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ