Εντύπωση θα έκανε το «50-50», όχι το «χειρουργείο»

Εντύπωση θα έκανε το «50-50», όχι το «χειρουργείο»

Το ματς της Τούμπας κρίθηκε από μια διαιτητική απόφαση, που ήταν ξανά υπέρ του μονίμως ευνοούμενου τα τελευταία χρόνια σε αυτό το ζήτημα

Η ΑΕΚ γυρίζει από την Τούμπα χωρίς τίποτα στα χέρια της. Η Ένωση έχασε ένα ματς τσάμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα το συγκλονιστικό στο γήπεδο και πήρε μια νίκη που περισσότερο χρεώνεται στην Ένωση αλλά και σε… τρίτους, παρά πιστώνεται στον ίδιο.

Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ματς πιο φοβισμένοι από ότι θα έπρεπε. Όπως φάνηκε από την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο η ΑΕΚ μπορούσε να φύγει με βαθμό ή και βαθμούς από την Τούμπα «σβηστά». Αρκεί να έδειχνε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φυσικά, να είχε μια άλλη αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Στη φάση που υποδεικνύεται το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες, αμέσως πριν. Ο φορ του ΠΑΟΚ «γκρεμίζει» τον Βόσνιο στόπερ, με τον Ισραηλινό Γκρίνφελντ να κλείνει τα μάτια σε αυτή την παράβαση. Η ΑΕΚ αδικήθηκε χθες στην Τούμπα. Κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Τα βουνά είναι συνηθισμένα στα χιόνια και όσο κι αν ακούγεται «κουλό», περισσότερη εντύπωση θα προξενούσε το να αλλάξει η παραπάνω συνθήκη, παρά το ότι διατηρήθηκε. Η φάση που έκρινε το ματς είναι ξεκάθαρη και όποιος δεν την βλέπει, είτε έχει πρόβλημα όρασης και γνώσεων περί των βασικών κανονισμών ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Δεν θα σταθώ στις φάσεις των πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ, παρότι όσο της παρατηρώ, τόσο πιο… πέναλτι δείχνουν. Θα μείνω σε εκείνη που έκρινε το ματς της Τούμπας υπέρ του μονίμως ευνοούμενου διαιτητικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι είναι δυστυχώς και η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί δυναμικά για να το αλλάξει.

Για να μπορεί να παίρνει εκείνο που δικαιούται. Χθες αυτό ήταν τουλάχιστον η ισοπαλία. Η Ένωση προσέγγισε τακτικά το ματς με γνώμονα να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Και τα κατάφερε. Παρότι ο ρόλος της ήταν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα περισσότερο παθητικός από όσο θα έπρεπε.

Η τριάδα στο κέντρο βοήθησε για να μείνει το τέμπο του αγώνα χαμηλά και η ΑΕΚ να μην κινδυνεύσει. Δημιουργικά βεβαίως ήταν ξεκάθαρο πως δεν άφηνε περιθώρια για πολλά πράγματα. Η είσοδος του Ολιβέιρα και η αλλαγή σε διάταξη και φιλοσοφία λειτούργησαν ιδανικά και εκτιμώ πως αν δεν «πνιγόταν» το φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες και η ΑΕΚ δεν δεχόταν αυτό το γκολ από το «δώρο» του Ισραηλινού ρέφερι στον ΠΑΟΚ, σήμερα θα συζητούσαμε σε άλλη βάση. Αυτό είναι και το «γαμώτο» που προκαλεί το χθεσινό αποτέλεσμα. Γιατί η ΑΕΚ, με τις δεδομένες αδυναμίες και ελλείψεις της, μπορούσε και άξιζε περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ