Βαρούχας: «Καθαρό φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες»

Βαρούχας: «Καθαρό φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ντέρμπι της Τούμπας και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες, προτού δοθεί το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια. Η Ένωση όμως έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του ματς, αλλά και από τον καταλογισμό του πέναλτι, καθώς ναι μεν συνιστά παράβαση του Σιμοές, όμως νωρίτερα στη φάση έχει προηγηθεί φάουλ του Σφιντέρσκι πάνω στον Βράνιες.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 τόνισε ότι έπρεπε να σφυριχτεί το φάουλ στον Βόσνιο αμυντικό και πως δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν διαμαρτύρεται.

Παράλληλα, ο καθηγητής διαιτησίας μίλησε και για τις υπόλοιπες φάσεις που διαμαρτύρεται η ΑΕΚ αλλά και για τις αποφάσεις σε όλα τα ματς της αγωνιστικής

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Στο 39’ υπάρχει οφσάιντ του Λημνιού που δεν δίνεται. Στο γκολ του ΠΑΟΚ έχει προηγηθεί φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν διαμαρτύρεται ο αμυντικός της ΑΕΚ. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια. Στο 75’ ο Μάτος κάνει κεφαλιά και η μπάλα χτυπάει πάνω από τον ώμο του Βαρέλα. Δεν υπάρχει πέναλτι, αφού δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης από τον αμυντικό. Στη συνέχεια, ο Κρίστιτσιτς έχει μπροστά του την μπάλα και ο Βαρέλα πρώτα βρίσκει αυτή και δεν υπάρχει πέναλτι. Στη συνέχεια δεν υπάρχει χέρι του Βαρέλα. Γενικότερα, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι από αυτά που ζητάει η ΑΕΚ».

Βόλος-Ξάνθη: «Υπάρχει περίπτωση πέναλτι που δεν δόθηκε αρχικά στον Βόλο, αλλά μέσω χρήσης VAR καταλογίστηκε η παράβαση. Ωστόσο, ήταν τέτοια η φάση που ο Κομίνης δεν χρειαζόταν να πάει στο VAR. Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου, γιατί ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση».

Παναιτωλικός-Ατρόμητος: «Δεν έγινε χρήση VAR σε δυο-τρεις περιπτώσεις και σωστά δεν έγινε για να διακόπτεται το ματς. Ο Παναιτωλικός ζήτησε δύο πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει κανένα».

Λάρισα-Άρης: «Για ρατσιστική επίθεση γίνεται μία προειδοποίηση και στη δεύτερη διακοπή. Υπάρχει φάση που έχει γίνει πέναλτι, αλλά στην αρχή έχει σημειωθεί οφσάιντ, άρα ό,τι συμβαίνει μετά είναι μη γενόμενο. Δεν υπάρχει πέναλτι στον Γκάμα, ούτε στον Κάτσε».

Αστέρας Τρ.-ΟΦΗ: «Σωστή υπόδειξη του πρώτου πέναλτι υπέρ του Αστέρα χωρίς VAR. Από την άλλη, όμως, στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει επίσης πέναλτι που θα έπρεπε να το δώσει χωρίς τη βοήθεια του VAR».

Λαμία-Ολυμπιακός: «Δεν χρειάστηκε τίποτα το ιδιαίτερο ο Τσαγκαράκης. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι και η κόκκινη στον Τσιμίκα».

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: «Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση να συζητήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ