Η ΑΕΚ στην Τούμπα με συμπεριφορά μικρομεσαίας ομάδας…

Η ΑΕΚ στην Τούμπα με συμπεριφορά μικρομεσαίας ομάδας…

Ο Καρέρα έδειξε με την τακτική που επέλεξε ότι τον ενδιέφερε να μην πάθει κάποια μεγάλη ζημιά στην Τούμπα και όχι να κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Ενώ έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλύτερά του δεν πήρε (παρά μόνο μετά το γκολ) το ρίσκο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση.

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την εμφάνιση της ΑΕΚ στην Τούμπα και την τακτική που ακολούθησε ο Μάσιμο Καρέρα. Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να έχει φύγει από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα ακόμα και τη νίκη.

Πριν προχωρήσω στην διατύπωση της δικής μας άποψης να σημειώσω ότι πράγματι η Ένωση θα μπορούσε να είχε φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα να ο διαιτητής από το Ισραήλ είχε τα μάτια του ανοικτά και σφύριζε το επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες πριν από το πέναλτι που κάνει ο Σιμόες στον Βιεϊρίνια.

Τώρα γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση για την διαιτησία αλλά η συζήτηση για την απόδοση και την τακτική της ΑΕΚ περιορίζεται σε βαθμό που να δίνεται η εντύπωση ότι στον Δικέφαλο του Νότου αρκεί η πίκρα και η αγανάκτηση για τον διαιτητή. Αν έτσι είναι τα πράγματα τότε στην ΑΕΚ κάτι δεν κάνουν καλά και θα το βρουν μπροστά τους.

Δεν αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ένωση να παίζει για μια ώρα με μόνο της μέλημα να αναχαιτίσει τους αντιπάλους της και να μην δεχτεί γκολ. Στο διάστημα αυτό οι κιτρινόμαυροι ήταν αναιμικοί επιθετικά και ακίνδυνοι. Δεν κατάφεραν και μάλλον δεν ενδιαφέρθηκαν να βάλουν δύσκολα στον Ζίβκοβιτς. Οι φίλοι της Ένωσης ας αναρωτηθούν αν αυτή είναι μια τακτική που ταιριάζει στην ομάδα τους. Ακόμα κι να η ΑΕΚ κατόρθωνε να πάρει ισοπαλία σε τι θα ωφελούσε βαθμολογικά αφού η διαφορά θα παρέμενε;

Για να είχε ελπίδες η ομάδα του Καρέρα να καταδιώξει τους δυο προπορευόμενους έπρεπε να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Καρέρα έδειξε με την τακτική που επέλεξε ότι τον ενδιέφερε να μην πάθει κάποια μεγάλη ζημιά στην Τούμπα και όχι να κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα ενώ έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλύτερά του δεν πήρε το ρίσκο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση.

Το έκανε μετά το γκολ του Βιεϊρίνια κι αφού αναγκάστηκε από τα γεγονότα. Τότε φάνηκε ότι θα μπορούσε να σπεκουλάρει νωρίτερα πάνω στις αμυντικές αβελτηρίες της ομάδας του Φερέιρα. Με ποια άλλη τακτική εκτός από αυτή που εφάρμοσε ο Καρέρα θα πήγαιναν στην Τούμπα οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Όσοι αρνούνται να προβληματιστούν πάνω σε αυτές τις διαπιστώσεις έχουν ήδη αποδεχτεί πως η ΑΕΚ είναι «από χέρι» ομάδα μειωμένης δυναμικότητας και μειωμένων φιλοδοξιών σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό ίσως είναι μεγαλύτερη ήττα και από το 1-0 εις βάρος της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ