Γιακουμάκης : «Στο βωμό των ονείρων σου, οφείλεις να κάνεις θυσίες»

Γιακουμάκης : «Στο βωμό των ονείρων σου, οφείλεις να κάνεις θυσίες»

To10.gr μίλησε με τον Πέτρο Γιακουμάκη και σας παρουσιάζει τον 25χρονο επιθετικό του Λεβαδειακού ο οποίος δήλωσε έτοιμος να κάνει οποιαδήποτε θυσία για να δει τα όνειρά του να εκπληρώνονται. Τι είπε για το ενδεχόμενο του εξωτερικού και τον Ζοσέ Ανιγκό. Ποιο είναι το παράπονό του.

18/12/2017, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Πανιώνιο αναζητώντας την πρώτη του νίκη ύστερα από 7 παιχνίδια. Οι Νεοσμυρνιώτες κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος ήταν. Όμως στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης ο νεαρός επιθετικός του Λεβαδειακού, Πέτρος Γιακουμάκης, βγήκε νικητής στην άτυπη μονομαχία με τον τερματοφύλακα των κυανέρυθρων, «έγραψε» το 2-1 και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους Βοιωτούς!

Ο ίδιος αναφέρει: «Πάντα είμαι χαρούμενος όταν σκοράρω…εντάξει σημαντικό ήταν που κερδίσαμε αυτό το ματς γιατί είχαμε στα προηγούμενα, κακά αποτελέσματα… Πάντα ένα γκολ είναι ψυχολογία για έναν επιθετικό, ειδικά όταν δίνει πόντους στην ομάδα!»

Ο Πέτρος Γιακουμάκης, ο ταλαντούχος επιθετικός από την Κρήτη, ξεκίνησε την καριέρα του στη Χερσόνησο και για τρία χρόνια (2011-2014) φόρεσε τη φανέλα του Ατσαλένιου. Εκεί προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ, με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να μην τα βρίσκουν τελικά και τον Λεβαδειακό να επωφελείται εντάσσοντάς τον στο δυναμικό του το καλοκαίρι του 2014.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Χρόνο με το χρόνο λάμπει περισσότερο, εξελίσσεται και συντροφιά με το πείσμα του θέτει στόχους ολοένα και πιο μακρινούς. Χωρίς αυτοσεβασμό, εξάλλου δεν έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν έχεις ταυτότητα και ο Πέτρος ξέρει πολύ καλά ποιος είναι τι είναι έτοιμος να θυσιάσει για να δει τα μεγαλύτερα όνειρά του να παίρνουν σάρκα και οστά.

To10.gr μίλησε μαζί του, για τους στόχους, τις θυσίες, το φετινό πρωτάθλημα, τον Ζοσέ Ανγικό.

Η μετακόμιση από την Κρήτη στη Λιβαδειά και το βήμα παραπάνω από την Γ’ Εθνική κατηγορία στη Superleague ήταν ένα όνειρο ζωής που, όπως εξομολογείται, όφειλε να το κάνει. «Δεν ήταν εύκολο να αφήσω την οικογένειά μου, ούτε ήταν εύκολο από άποψη δυσκολίας το βήμα από την Γ’ Εθνική στην Superleague ήταν όμως ένα μεγάλο μου όνειρο. Όποιος θέλει να ακολουθήσει τα όνειρά του οφείλει να κάνει θυσίες. Μεγάλες και πολλές»

«Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Όταν ήμουν μικρός, 5 χρονών, έπαιζα μπάλα με μεγαλύτερα παιδιά, θυμάμαι μου έλεγαν ”η μπάλα είναι μεγαλύτερη από σένα”. Με τα χρόνια το “θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής” έγινε “θα γίνω ποδοσφαιριστής”»

Το 2014-15 αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα έχοντας 1 γκολ και μία ασίστ. Το 2015-2016 τελείωσε την χρονιά με 29 παρουσίες, 8 τέρματα και 1 ασίστ. Την αμέσως επόμενη (2016-2017) είχε 27 με 6 γκολ και 1 ασίστ. Φέτος, έχει συμπληρώσει ήδη 17 συμμετοχές (σε πρωτάθλημα – κύπελλο), έχει σκοράρει 5 τέρματα και έχει μοιράσει 2 ασίστ.

Συνολικά έχει σημειώσει 18 γκολ με την φανέλα του Λεβαδειακού στη Superleague. Μόνο πέντε ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει περισσότερα για την ομάδα της Βοιωτίας, απέχει μάλιστα ένα τέρμα από τον Στέφανο Ναπολεόνι που έχει σκοράρει 19. Έχει μπροστά του πολύ χρόνο για να σκοράρει έστω ένα τέρμα και να μπει στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ!

Συγκεκριμένα έχει σκοράρει στην επικράτηση (2-1) του Λεβαδειακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (και τι γκολ!), ισοφάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του (1-1). Σκόραρε και απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους Βοιωτούς να μην καταφέρνουν να πάρουν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι (2-1). Ενώ στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, στην επιστροφή στις νίκες για τον Λεβαδειακό (ύστερα από 7 παιχνίδια μακριά από το τρίποντο της νίκης), χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο! (Έχει σκοράρει και απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, στη νίκη με 2-1 του Δικέφαλου).

http://www.dailymotion.com/video/x65lmus

https://www.dailymotion.com/video/x61esju

 

Ο ίδιος αναφέρει για την εξέλιξή του: «Κάθε χρόνο αποκτάω νέες εμπειρίες, από τους συμπαίκτες, τους προπονητές μου. Από κάθε συμπαίκτη μπορείς να κερδίσεις τόσα πράγματα. Κάθε σεζόν βλέπω ολοένα πιο ξεκάθαρα το πρωτάθλημα, τις απαιτήσεις του. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, να βοηθάω τον Λεβαδειακό. Θέλω να είμαι σημαντικός για το σύλλογό μου. Θα ήταν τέλεια να γίνω πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του»

Όσο για το μεγαλύτερο όνειρο; «Να αγωνιστώ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Θυμάμαι το Euro 2004 και ανατριχιάζω, αυτοί οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους, ανέβασαν το ποδόσφαιρο της χώρας και την ίδια τη χώρα επίπεδο.»

Αν είχε να επιλέξει ανάμεσα στο: να ήταν στη βασική ενδεκάδα του Λεβαδειακού, βασικό και αναντικατάστατος και στο να ήταν δεύτερη επιλογή σε μια ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Απαντά:  «Το εξωτερικό είναι φυσικά μια πολύ καλή προοπτική. Ακόμα και πριν έρθω στον Λεβαδειακό σκεφτόμουν ότι θα έκαναν ασυζητητί και αυτή τη θησεία. Φυσικά, είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα, αλλά όλοι ονειρεύονται το βήμα παραπάνω».

«Αν ήταν, λοιπόν, να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου θα μπορούσα να είμαι 2η επιλογή στα πλάνα κάποιου προπονητή. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως την εμπιστοσύνη και να γίνει βασικός. Πρέπει να δουλέψεις για να αποδείξεις ότι αξίζεις. Αν λοιπόν πήγαινα σε μια άλλη ομάδα που αρχικά θα ήμουν δεύτερος στις επιλογές του προπονητή μου, δεν θα επαναπαυόμουν, όποιος κι αν ήταν ο ανταγωνιστής. Θα εργαζόμουν σκληρά για να γίνω πρώτη επιλογή».

Η συζήτηση οδηγείται αυτόματα στους προπονητές. Ο «μαέστρος» του φετινού Λεβαδειακού, ακούει στο όνομα: Ζοσέ Ανιγκό, πώς έχει αλλάξει την ομάδα, τι στόχους έχει θέσει;

«Ο προπονητής άλλαξε κατά πολύ την νοοτροπία της ομάδας, μας έκανε να κυνηγάμε το κάτι παραπάνω. Όλοι οι παίκτες έχουμε γίνει μια ομάδα και μαζί παίρνουμε τα αποτελέσματα. Η πεντάδα θα ήταν τέλεια προοπτική για τον Λεβαδειακό, αλλά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Μια νίκη ή αντίστοιχα μια ήττα μπορεί να κάνουν τη διαφορά».

Σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων οι Βοιωτοί βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 ισοπαλίες, 4 νίκες και 5 ήττες. Τι έχει να πει ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι πράγματι πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλες τις άλλες και να ηττηθούν από όλες τις άλλες. Αυτό δεν μου δημιουργεί περισσότερο άγχος. Εξάλλου πάντα υπάρχει άγχος πριν τα παιχνίδια, το οποίο οι παίκτες αφήνουμε στην άκρη μόλις πατήσουμε στο χορτάρι. Με οποιαδήποτε ομάδα παίζεις πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και δουλεύουμε ξεχωριστά για το κάθε ένα».

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα του εξωτερικού; «Από άποψη ανταγωνιστικότητας, ξεχωρίζω την Premier League. Σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ανάλογα με τη δυναμικότητα κάθε ομάδας, στην Αγγλία δεν είναι τόσο εμφανείς αυτές οι γραμμές. Η αγαπημένη μου ομάδα, ωστόσο, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης».

Στο διαχρονικό, την τελευταία δεκαετία δίλημμα Κριστιάνο Ρονάντο – Λιονέλ Μέσι, απαντάει: «Φαινόμενο», αναλύοντας ότι ο Πορτογάλος με τον Αργετνινό είναι διαφορετικοί παίκτες.  «Ο Μέσι έχει φυσικό ταλέντο, ο Κριστιάνο έχει δουλέψει εξαιρετικά πολύ. Αν έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά θα έλεγα Ρονάλντο, παίζουμε και στην ίδια θέση», αναφέρει γελώντας.

Κλείνοντας, εξέφρασε κι ένα παράπονο, «Πρέπει να στηρίζεις την ομάδα, θα έπρεπε ο κόσμος να έρχεται πιο πολύ στο γήπεδο, θα έπρεπε να το γεμίζουν. Φέτος βέβαια υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση, αλλά μια ομάδα υπάρχει εδώ στη Λιβαδειά…», είπε με πικρία πριν ευχηθεί: «Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο, εύχομαι το νέο έτος να τους βρει όλους χαρούμενους και με επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής τους»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ