Αποκάλυψη: Ερευνα για φοροδιαφυγή σε RFA και Καλπαζίδη

Αποκάλυψη: Ερευνα για φοροδιαφυγή σε RFA και Καλπαζίδη

Η Ανεξάρτητη Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων ελέγχει τις συναλλαγές της RFA. Η επίσημη ιστοσελίδα, τα καπνικά προϊόντα, οι σχέσεις με τις εταιρείες του Σαββίδη και η πλήρης απόκρυψη της σχέσης της με το ποδόσφαιρο και τις... εγκαταστάσεις της Ξάνθης!

 

Είναι η πιο γνωστή εταιρεία στην ελληνική ποδοσφαιρική επικράτεια. Η πρώτη τέτοια, που γίνεται πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ που δεν ελέγχει ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι η RFA Trading and Consulting Ltd. Η εταιρεία που έκανε διάσημο και τον ιδιοκτήτη της, Ιωάννη Καλπαζίδη. Ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη και το πρόσωπο που «απειλεί» έμπρακτα να ρίξει κατηγορία, τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και την Ξάνθη.

Όπως έχει αποκαλυφθεί, ο Καλπαζίδης, μέσω της RFA Trading and Consulting Ltd, εξαγόρασε την εταιρεία VIALAND, ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων, των γραφείων και του ξενοδοχείου της Ξάνθης. Ο Καλπαζίδης, πρώην σερβιτόρος, βρήκε 10.000.000 € και απέκτησε τον ακίνητο πλούτο της ΠΑΕ Ξάνθη. Με την εταιρεία του, ωστόσο, να μην αναφέρει, ούτε την ΠΑΕ Ξάνθη, ούτε τη VIALAND ως «συνεργάτιδες» εταιρείες στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Και να ήταν μόνο αυτό; Στην ιστοσελίδα της RFA Trading and Consulting Ltd, κάνοντας κλικ στα «προϊόντα», προκύπτει ξεκάθαρα ότι η δραστηριότητες της εταιρείας δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Ξάνθη, παρότι η αγορά των εγκαταστάσεών της αποτελεί μια τεράστια «επένδυση» για την RFA Trading and Consulting Ltd.

Στην κατηγορία «partners» (σ.σ. συνεργάτες), δεν εμφανίζονται, ούτε η DIMERA, ούτε η BELTERRA, με τις οποίες έχει αποδειχθεί ήδη ότι υπάρχει άμεση σχέση και επιβεβαιωμένες οικονομικές συναλλαγές. Αντίθετα, εμφανίζονται κανονικά η «ΣΕΚΑΠ» και η «Donskoy Tabak», πρώην εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη, που ασχολούνται με τα καπνικά προϊόντα. Διότι και η RFA Trading and Consulting Ltd, με αυτά εμφανίζεται να ασχολείται κατά βάση, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της. Όπως είχε αποκαλύπτει το «ONE Channel», η RFA προχώρησε το 2016 σε τουλάχιστον 140 συναλλαγές για λογαριασμό της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabac, τότε κορωνίδα των επιχειρήσεων Σαββίδη, που πλέον έχει εξαγοραστεί από την Japan Tobacco International.

Εντούτοις, οι πολλές συναλλαγές και οι πολύπλευρες δραστηριότητες της RFA Trading and Consulting Ltd και του Ιωάννη Καλπαζίδη, φαίνεται ότι έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των αρχών. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως για αυτές τις δραστηριότητες έχει ανοίξει έρευνα για φοροδιαφυγή, από την Ανεξάρτητη Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων. Μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια έρευνα που σίγουρα θα απασχολήσει και τα μέλη της ΕΕΑ, που θα κληθούν να ερευνήσουν την τριγωνική σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης – Οικογένειας Σαββίδη. Με βασικό μοχλό τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Ο οποίος ξεκάθαρα, πλέον, αποτελεί το πρόσωπο της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς η σχέση του (όχι προσωπική, αλλά επιχειρηματική) με τον θείο του, Ιβάν Σαββίδη, μπορεί να ρίξει κατηγορία δύο ομάδες. Τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ