ΑΕΚ : O Καρέρα της δίνει ταυτότητα αλλά θέλει στόπερ… χθες

ΑΕΚ : O Καρέρα της δίνει ταυτότητα αλλά θέλει στόπερ… χθες

Η ΑΕΚ βρίσκει τα πατήματά της, βελτιώνεται, δείχνει ικανή να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις, όμως θα πληρώσει ακριβά μια ενδεχόμενη «έκπτωση» στο θέμα της ενίσχυσης των μετόπισθεν

Το αποτέλεσμα της Τρίπολης δίνει στην ΑΕΚ ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι με αυτό το 1-1 κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού και τη συνέχεια στη διοργάνωση που αποτελεί βασικό στόχο για φέτος, με τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε στην Τρίπολη πως βρίσκεται σε μια διαδικασία αγωνιστικού «συμμαζέματος». Η ομάδα αποκτά ταυτότητα, βελτιώνεται και δείχνει ικανή να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες. Κάτι που προφανώς πιστώνεται στον Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει δώσει στην ομάδα νεύρο και ζωντάνια. Η ΑΕΚ αρχίζει και αποδίδει ένα ποδόσφαιρο ικανοποιητικό, βγάζει φάσεις και φαίνεται να έχει τους τρόπους να πάρει αυτό που θέλει στο γήπεδο. Το ίδιο έκανε και στην Τούμπα, ασχέτως αν λόγω των διαιτητικών αποφάσεων δεν το κατάφερε. Αγωνιστικά παρουσίασε το πρόσωπο που έπρεπε και πήγε το ματς εκεί που εκείνη επιθυμούσε.

Βεβαίως, αυτή η βελτίωση δεν είναι αρκετή για να καλυφθούν απόλυτα οι αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ της. Με εκείνη της αμυντικής λειτουργίας να παραμένει η σημαντικότερη. Χθες, στην Τρίπολη, η ΑΕΚ θα μπορούσε να το πληρώσει αυτό ακριβά. Η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα συνοχής, που είναι σαφές πλέον πως μπορούν να διορθωθούν μονάχα με μεταγραφή.

Οποιαδήποτε σκέψη για «έκπτωση» στο μεταγραφικό κομμάτι αναφορικά με την άμυνα μπορεί να στερήσει από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα μπορεί φέτος. Το επισημαίνω αυτό, διότι οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες μέρες φαίνεται να υπήρξαν τέτοιες σκέψεις στις τάξεις της Ένωσης.

Δηλαδή, το να μην γίνει τελικά μια προσθήκη στόπερ τώρα, με την ομάδα να κινείται για την απόκτηση ενός αμυντικού-«βράχου» για το καλοκαίρι. Κάτι που προφανώς προέκυψε λόγω της αδυναμίας να βρεθεί τώρα μια βατή περίπτωση στόπερ, που θα καλύπτει απόλυτα τα «θέλω» των Ίβιτς-Καρέρα.

Η ανάγκη για ενίσχυση της αμυντικής γραμμής κρίνεται επιτακτική. Σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνη για τα άκρα της επίθεσης. Η ΑΕΚ θέλει τουλάχιστον άλλους δύο παίκτες ενδεκάδας, τώρα. Όμως εκείνο που προέχει είναι να αποκτηθεί ένας αμυντικός.

Ο Τσιγκρίνσκι είναι στα 34, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και χωρίς τη σταθερότητα που τον διέκρινε. Ο Οικονόμου έχει δείξει πως δεν μπορεί να αποτελέσει σταθερή λύση, ενώ ο Βράνιες είναι ο… Βράνιες. Την τετράδα της άμυνας συμπληρώνει ο «άγουρος» ακόμα ποδοσφαιρικά Σβάρνας, με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στα μετόπισθεν της ΑΕΚ να καθιστούν αναγκαία μία ακόμα προσθήκη. Τέτοια μάλιστα, που να κάνει τη διαφορά.

Ο Καρέρα δουλεύει στο σωστό δρόμο και δίνει στην ομάδα στοιχεία που της λείπουν. Η ΑΕΚ γίνεται ξανά ανταγωνιστική και η χρονιά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά. Όμως, η Ένωση οφείλει να εξοπλιστεί όπως πρέπει για να γυρίσει το χαρτί και να παλέψει μέχρι τέλους για να κλείσει τη σεζόν πετυχημένα. Ότι κι αν περιλαμβάνει αυτό. Για να υπάρξουν ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβεί το παραπάνω, χρειάζεται ένας στόπερ επιπέδου… χθες! Ακόμα κι αν απαιτηθεί για την απόκτησή του τώρα, μια οικονομική υπέρβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ