ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0

ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0

Το εκπληκτικό γκολ του Σιμόες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου άνοιξε τον δρόμο για την ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε σε εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στην ΑΕΛ χάρη σε γκολ των Ολιβέιρα και Λόπες.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο, με τους Κιτρινόμαυρους να επικρατούν με 3-0 της Λάρισα στο βροχερό ΟΑΚΑ, αποδίδοντας και όμορφο ποδόσφαιρο ανά στιγμές. Η Ένωση μπορεί να τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος όμως χάρις σε μια γκολάρα του Σιμόες στις καθυστερήσεις πήρε το προβάδισμα, με τους άλλους δύο Πορτογάλους, τον Ολιβέιρα και τον Λόπες, να… τελειώνουν τη δουλειά στην επανάληψη.

Η ΑΕΚ έφτασε έτσι σε ένα άνετο «τρίποντο», μπαίνοντας ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Απέναντι σε μια Λάρισα που μετά το 1-0 κατέρρευσε εντελώς και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα από εκείνο το σημείο και μετά, να γίνει ανταγωνιστική.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε την επιστροφή σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, βάζοντας τον Σβάρνα δίπλα στους Οικονόμου-Βράνιες. Έτσι, ο Βέρντε δεν ξεκίνησε το ματς δεξιά, αλλά στο πλευρό του Ολιβέιρα στην επίθεση. Η ΑΕΚ μπορεί να πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, όμως δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην εστία της Λάρισας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα συμπαγές σύνολο με την Ένωση να δείχνει αδυναμία στο να το διασπάσει και να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα η ΑΕΚ είχε δύο προσπάθειες προς το τέρμα της Λάρισας, με ισάριθμα μακρινά σουτ του Βέρντε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κιτρινόμαυρων ήταν πως ο Νέλσον Ολιβέιρα παρέμενε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η μπάλα δεν έφτανε στον Πορτογάλο φορ, με την ΑΕΚ να έχει έτσι ζήτημα στην επίθεση.

Η Ένωση ωστόσο κατάφερε να βρει τη λύση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να ανοίξει το σκορ. Ο Ολιβέιρα ελίχθηκε πολύ ωραία από δεξιά, έκανε ένα όμορφο γύρισμα παράλληλα με την εστία και ο Σιμόες μπήκε στην καρδιά της άμυνας της Λάρισας κάνοντας με… τακουνάκι στην κίνηση το 1-0! Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε σέντραρε από δεξιά, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κρίστινσον έπεσε και μπλόκαρε. Στο 50’ όμως η ΑΕΚ θα φτάσει στο δεύτερο γκολ, βάζοντας πλέον γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος γκολτζής κοντρόλαρε, γύρισε φάτσα στην εστία και με ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων!

Πλέον ο Δικέφαλος πατούσε πολύ γερά στα πόδια του, την ίδια στιγμή που η Λάρισα ήταν αναγκασμένη να ανοιχτεί και να βγει μπροστά, για να κυνηγήσει ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 62’ η Ένωση θα ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, τελειώνοντας οριστικά τις όποιες ελπίδες της Λάρισα.

Μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Λόπες θα κάνει κοντρόλ στην κίνηση, θα μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με πλασέ θα κάνει το 3-0 για τον Δικέφαλο, που πλέον έκανε επίδειξη δύναμης στο γήπεδο. Στο 71’ η ΑΕΚ θα βρεθεί κοντά και σε ένα τέταρτο γκολ, με τον Βέρντε να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από γύρισμα του Λόπες.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί ο Καρέρα φρέσκαρε την ομάδα του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς Γιούση, Μπότο. Η ΑΕΚ κράτησε με άνεση το προβάδισμά της και το ματς έμεινε στο 3-0, με τον Δικέφαλο να επιστρέφει έτσι στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο.

Το κλειδί: Το γκολ του Σιμόες. Η απίθανη έμπνευση του Πορτογάλου έδωσε λύση στην ΑΕΚ σε ένα σημείο που το ματς έδειχνε να δυσκολεύει για εκείνη.

Το 10άρι: Ο Ολιβέιρα. Η κίνησή του στο γκολ δείχνει πόσο μεγάλος επιθετικός είναι, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη της ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Οι κινήσεις του Μιχάλη Γρηγορίου από τον πάγκο όχι μόνο δεν βοήθησαν τη Λάρισα, αλλά έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Κάμπου.

Στον πάγκο: Ο Βέρντε. Ο Ιταλός το πάλεψε, όμως δεν του βγήκαν οι φάσεις.

 

Γκολ: 45+1’ Σιμόες, 50’ Ολιβέιρα, 62’ Λόπες

Κίτρινες: Μπέρτοw (45’+), Μιλοσάβλιεβιτς (57’)

Κόκκινες: –

ΑΕΚ-Λάρισα 3-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Ψαρρής, Τριανταφύλλου

Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος

VAR: Ευάγγελος Μανούχος

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 3-5-2): Κρίστινσον, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Καρανίκας, Ουάρντα, Παπάζογλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ