Να βλέπετε Ολυμπιακό, κάνει καλό στα μάτια

Να βλέπετε Ολυμπιακό, κάνει καλό στα μάτια

Όταν ο Ολυμπιακός «πατάει γκάζι» καμιά ομάδα δεν είναι σε θέση να αντισταθεί.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη που πέτυχε με 4-2 απέναντι στον Άρη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ήταν μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά η νίκη επί των κίτρινων αλλά αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα πολλά κέρδη των ερυθρόλευκων από το χθεσινό ματς.

Γιατί δεν είναι μόνο η κατάκτηση των τριών βαθμών, που επιτρέπει στους πειραιώτες να διατηρηθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Είναι μια σειρά από γεγονότα που κάνουν τον Πέδρο Μαρτίνς να χαμογελά ενόψει της συνέχειας.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία των παικτών του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους και δείχνουν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά.

2. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν απολαυστικός και δεν χωρά αμφιβολία πως με τέτοιες ηγετικές εμφανίσεις ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει πολλά.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει βρει τα πατήματα του, έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του και είναι φυσικά σημείο αναφοράς για το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ο Βαλμπουενά έκανε την διαφορά και απέναντι στον Άρη οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

3. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Γκιγιέρμε, ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του από το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Πασαλίδη στο ματς με τον Αστέρα.

Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει Γκιγιέρμε για το παιχνίδι των ερυθρόλευκων και είναι σημαντικό που η επιστροφή του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα συνδυάστηκε με γκολ. Ότι καλύτερο για την ψυχολογία του 28χρονου μέσου ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν.

Ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Γκιγιέρμε στο χθεσινό ματς πρωταθλήματος, γιατί ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και ΑΕΚ.

4. Ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα και στο χθεσινό παιχνίδι, φτάνοντας τα 14 στο πρωτάθλημα και είναι πολύ σημαντικό για κάθε σέντερ φορ να σκοράρει κάθε αγωνιστική.

Αυτό θέλει ο επιθετικός, να βρίσκει δίχτυα σε κάθε ματς και ο Ελ Αραμπί επιβεβαίωσε και χθες ότι είναι σε καλή φόρμα.

5. Ο Ολυμπιακός έχει εκμεταλλευτεί την έδρα του κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων για κατάκτηση του φετινού τίτλου. Οι πειραιώτες πήραν μια ακόμα νίκη στο γήπεδο τους και το Καραϊσκάκη είναι το «κάστρο» της ομάδας του λιμανιού.

6. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, ότι σκοράρουν κατά… ριπάς στα τελευταία παιχνίδια. Οι ερυθρόλευκοι βγάζουν τις φάσεις και καταφέρνουν να τις εκμεταλλευτούν, σκοράροντας πολλές φορές.

7. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που τρέχει πολύ. Είναι ομάδα που έχει πολλές δυνάμεις και παίζει για μεγάλο διάστημα σε φουλ ρυθμούς κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πειραιωτών.

Όταν ο Ολυμπιακός «πατάει γκάζι» καμιά ομάδα δεν είναι σε θέση να αντισταθεί. Και είναι πολύ σημαντικό ότι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά δείχνουν ότι έχουν δυνάμεις σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, καθώς σ’ ένα μήνα υπάρχει και το πρώτο ματς με την Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος και παράλληλα προσφέρει και θέαμα. Είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι ότι χαίρεσαι να βλέπεις τους ερυθρόλευκους.

Είναι ωραίο να βλέπεις τους αυτοματισμούς που «βγάζει» στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός. Είναι ωραίο να βλέπεις μέσους με φαντασία όπως ο Βαλμπουενά και ο Γκιγιέρμε.

Είναι ωραίο να βλέπεις δύο ακραίους μπακ να διδάσκουν πως παίζεται η θέση με συνεχόμενα ανεβάσματα αλλά και γκολ, όπως έκανε χθες ο Ομάρ.

Είναι ωραίο να παρακολουθείς φαντεζί παίκτες όπως ο Σουντανί και ο ανεβασμένος Λοβέρα. Και είναι ωραίο να βλέπεις τον Λάζαρο να βρίσκει τον καλό του εαυτό και τον Φορτούνη να έρχεται για να βοηθήσει.

Και μην ξεχνάμε ότι χάνεται η μπάλα με τον Ποντένσε όταν ο Πορτογάλος «μάγος» κάνει τα κόλπα του.

Και μην ξεχνάμε τον κορυφαίο σέντερ φορ του πρωταθλήματος, τον Ελ Αραμπί που δεν σταματά να βρίσκει δίχτυα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού απολαμβάνει ποδόσφαιρο και δεν… πονάνε τα μάτια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ