Γιασίν Αγιούμπ: Το παρασκήνιο μιας σπουδαίας μεταγραφής

Γιασίν Αγιούμπ: Το παρασκήνιο μιας σπουδαίας μεταγραφής

Πως ο Αγιούμπ πείστηκε να έρθει στον Παναθηναϊκό με 400.000 ευρώ και να ρίξει τις αρχικές του απαιτήσεις. Το παρασκήνιο με την Λουντογκόρετς, το ραντεβού της Παρασκευής με τον Δώνη και ο ηγετικός ρόλος που θα έχει στους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Γιασίν Αγιούμπ έχει πει ήδη το «ναι» στους «πράσινους» και απομένει να πάρει την ελευθέρας του από τη Φέγενορντ και να έρθει – για δεύτερη φορά – στην Ελλάδα προκειμένου να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το 2023, ένα συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Για να φτάσει, πάντως, στο σημείο να πειστεί ο παίκτης για να έρθει στην Ελλάδα, χρειάστηκε να περάσει η υπόθεση από… χίλια κύματα. Να στραβώσει το σχεδόν βέβαιο deal που είχε με τη βουλγαρική Λουντογκόρετς, να επιστρέψει ο ίδιος στον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει τις κουβέντες μαζί του και να μεσολαβήσει ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης που συναντήθηκε με τον Μαροκινό μέσο ώστε να τον πείσει πως ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική προοπτική για εκείνον.

Ο Δώνης είπε χθες πως ο Αγιούμπ ήταν η βασική επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής πριν ο Παναθηναϊκός πάρει τον Ανουάρ. Και η αλήθεια είναι πως δε θα ερχόταν ο Ανουάρ, αν ο Αγιούμπ είχε συμφωνήσει από την πρώτη κρούση που του είχε κάνει ο Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός άκουσε από τον Μαροκινό πως οι απαιτήσεις του είναι στα 600.000 ευρώ ετησίως, του εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός δίνει έως 400.000 ευρώ και κάπου εκεί η δουλειά έδειχνε πως χαλάει οριστικά, με τον Ρόκα να σπεύδει για να φέρει ως δανεικό τον Ανουάρ.

Ο Αγιούμπ είχε επίσημη πρόταση από τη Λουντογκόρετς, η οποία κάλυπτε τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή και μάλιστα έγινε συνάντηση των δύο πλευρών στη Βουλγαρία, που φαινόταν πως θα τελειώσει τη μεταγραφή. Το διαφαινόμενο deal, όμως, με τους Βούλγαρος το χάλασε ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος δεν έμεινε ευχαριστημένος από την πόλη την οποία αντίκρισε ταξιδεύοντας στη Βουλγαρία. Και πήρε το… επόμενο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα, έχοντας μιλήσει ξανά με τον Τσάβι Ρόκα και έχοντας ρωτήσει αν υφίσταται ακόμα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για εκείνον.

Φυσικά, παρά την απόκτηση του Ανουάρ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Για πολλούς λόγους. Και γιατί ο Αγιούμπ είναι παίκτης που θα ανεβάσει πολύ την ποιότητα της ομάδας και γιατί ο Ανουάρ είναι δανεικός έως το καλοκαίρι και δύσκολα θα παραμείνει μετά απ’ αυτό στον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε πως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ είναι και ο Ζαχίντ, άρα ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει μια γεμάτη μεσαία γραμμή προκειμένου να έχει επιλογές.

Στο ταξίδι του στην Ελλάδα ο Αγιούμπ συναντήθηκε αρχικά με τον Τσάβι Ρόκα, αλλά το καθοριστικό ραντεβού ήταν με τον Γιώργο Δώνη. Ο τελευταίος του εξήγησε το αγωνιστικό του σκεπτικό, του έδωσε να καταλάβει πως θα έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο εντός ομάδας και φάνηκε από την κουβέντα πόσο πολύ τον ήθελε στον Παναθηναϊκό. Κάτι που… κολάκευσε τον Αγιούμπ, ο οποίος αναζητεί ομάδα που να του δώσει ρόλο και όχι κάτι παρόμοιο με τη Φέγενορντ.

Την αμέσως επόμενη μέρα, ο παίκτης επικοινώνησε με τον Ρόκα, του είπε πως δέχεται την πρόταση του Παναθηναϊκού και μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο, αναμένεται να πάρει την ελευθέρας του από τη Φέγενορντ και να έρθει εκ νέου στη χώρα μας προκειμένου να υπογράψει έως το 2023, έναντι 400.000 ευρώ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ