Συνάντηση «χωρίς ατζέντα», συνάντηση εντυπώσεων

Συνάντηση «χωρίς ατζέντα», συνάντηση εντυπώσεων

Δύο λέξεις από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Ικανές να προσγειώσουν τους πάντες στην πραγματικότητα...  

«Χωρίς ατζέντα». Οι δύο λέξεις από την απογευματινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού που μάλλον βρέθηκαν εκεί για να μας προσγειώσουν όλους στην πραγματικότητα. Θα έχει ενδιαφέρον σίγουρα η συνάντηση της Τετάρτης στο επιβλητικό «Μεγάλη Βρετανία». Μην ορκίζεστε όμως ότι θα έχει και περιεχόμενο…

Ναι, ενδιαφέρουσα η σύνθεση. Υπόσχεται δεδομένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Σίγουρα και κάποια από εκείνα τα ωραία «παρασκήνια» που παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους στα media.

Τι ώρα έφτασαν.

Με ποια σειρά.

Τι φορούσαν.

Ποιος έφυγε πρώτος και ποιος τελευταίος.

Σίγουρο επίσης ότι οι επικοινωνιακές μηχανές των ομάδων θα πιάσουν δουλειά από νωρίς. Στο δικό τους… Big 4. Των εντυπώσεων.

Τι από τα παραπάνω όμως έχει πραγματικά σημασία. Και τέλος πάντων, τι μπορεί να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν οι εμπλεκόμενοι δεν είναι αποφασισμένοι να… σπάσουν αυγά; Εξελίσσεται ένα πρωτάθλημα που κανείς από τους γνώστες της κατάστασης δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα τελειώσει. Θα αλλάξει αυτό μετά το ραντεβού της Τετάρτης; Προσωπικά αμφιβάλλω.

Αν ήταν να γίνει σοβαρή συζήτηση, δεν έχει θέση στο τραπέζι ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος που στα χέρια του η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεχαρβαλώθηκε. Ο ίδιος που όχι μόνο δεν παραιτήθηκε έπειτα από την δημοσιοποίηση της είδησης ότι γιός του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ εργάζεται στο Open tv του Ιβάν Σαββίδη, αλλά τον διατηρεί ακόμη στη θέση του. Τον Δικαστή που κάποια στιγμή θα φτάσει στα χέρια του το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Αν ήταν να γίνει σοβαρή συζήτηση, ο Μέλο Περέιρα θα ήταν ήδη παρελθόν. Δεν θα συνέχιζε να κρατά τα κλειδιά της ΚΕΔ και να προκαλεί με τις επιλογές του διασύροντας το κύρος της UEFA έπειτα από το… έγκλημα στον Βόλο. Ο ίδιος ο Χέρμπερτ Χούμπελ ζήτησε στην περίφημη επιστολή του την παραδειγματική τιμωρία του Ευαγγέλου και του Φωτιά που μαζί με τον Σκουλά και τον Τζήλο (μαζί στο Λαμία-ΑΕΚ) τιμωρήθηκαν για το… πάρτι της τελευταίας αγωνιστικής του ΄19. Οι τέσσερις διαιτητές ήταν το Σαββατοκύριακο στα ματς ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Βόλου και Παναιτωλικού.

Ο Σκουλάς μάλιστα που δεν έδωσε ένα πέναλτι στην Τούμπα υπέρ του Αστέρα που όπως ομολόγησε θα το έδινε ως και ο Κάκος του Open tv; Ετοιμάζει βαλίτσες για Ηράκλειο. ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

Εν τω μεταξύ υπάρχει πάντα αυτή η ιστορία πολυιδιοκτησίας που εκκρεμεί.

Και βέβαια η προετοιμασία για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ που ήδη… ξεκίνησε. Μαύρες σακούλες, μπράβοι, απειλές και ότι προβλέπει το… καταστατικό.

Για να έχει αντικείμενο αυτή η συνάντηση πρέπει όλα τα παραπάνω να ακουμπήσουν στο τραπέζι. Και πρέπει φυσικά το δίδυμο FIFA/UEFA να πάψει να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει. Τρία χρόνια είναι εδώ. Γνωρίζει και τα προβλήματα. Γνωρίζει και τις λύσεις του. Γνωρίζει επίσης ότι το φετινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ολοκληρώνει τη σεζόν με πλει-οφ. Άρα με διαδοχικά ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό.

Αν έχει σκοπό η συνάντηση να είναι μόνο για τις φωτογραφίες και για την… βαθμολόγηση της κουζίνας του ρεστόραν στο ξενοδοχείο; Χάνουμε ήδη τον χρόνο μας…

Οι λέξεις στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, συγκεκριμένες. «Χωρίς ατζέντα». Αν επιβεβαιωθούν; Ας τελειώσουν γρήγορα με τη συνάντηση. Διότι Τετάρτη έχει και… εμβόλιμη. Μην χάσουμε το υπερθέαμα…

ΥΓ. «Μεταγραφές είναι εκείνες που γίνονται. Όχι εκείνες που ακούγονται!».

ΥΓ2. Φυσικά και δεν είναι μόνο η ΕΠΟ και ο Γραμμένος. Εξέδωσε λέει ανακοίνωση σήμερα η ΟΧΕ που εξηγεί γιατί έπειτα από οκτώ μήνες δεν έχει εκδικαστεί από την αθλητική δικαιοσύνη η υπόθεση των επεισοδίων του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Δεν είναι το –από μόνο του πρωτοφανές-γεγονός. Δεν είναι ότι η ανακοίνωση ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτα. Το θράσος είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ