Ένας αυτοδημιούργητος, ένας πατριάρχης και το καλό συναπάντημα…

Ένας αυτοδημιούργητος, ένας πατριάρχης και το καλό συναπάντημα…

Ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ο Ιβάν Σαββίδης, οι εταιρείες που συνδέονται και μια ωραία ιστορία... Ένα άκρως διαφωτιστικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σημερινή Sportday.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί μετά από ενάμιση μήνα, 2 αναβολές, μερικές εκατοντάδες σχετικά δημοσιεύματα με ντοκουμέντα και δεκάδες κλήσεις προς απολογία σε όλους τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε η εκδίκαση της πρωτοφανούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπόθεσης πολυιδιοκτησίας για την κάλυψη της οποίας χρησιμοποιήθηκαν μία σειρά «μπροστινών» εταιριών.

Κοντολογίς η κατηγορία είναι ότι η BELTERRA που κάνει κουμάντο στην DIMERA (είναι θυγατρική της), και η DIMERA που κάνει κουμάντο στον ΠΑΟΚ, έχουν δικαίωμα κουμάντου στην RFA που με την σειρά της κάνει κουμάντο στην VIALAND, η οποία με την δική της σειρά κάνει κουμάντο στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Πως καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι εταιρίες του ομίλου Σαββίδη, δηλαδή η BELTERRA και η DIMERA, μπορούν να κάνουν κουμάντο στην RFA???
Καταρχήν απο την ευκολία του απεταξάμην μέσω της απάντησης που δίνει ο δικηγόρος του Ιωάννη Σαββίδη ή «μύθος Ιβάν», λέγοντας ότι ο κ. Σαββίδης δεν έχει καμία σχέση με τις εταιρίες αυτές και δεν έχει τον ΠΑΟΚ, απλά είναι ένας παραδοσιακός πατριάρχης που τον συμβουλεύονται η γυναίκα και ο γιος του Νίκος, τα πραγματικά αφεντικά αυτών των εταιριών και του ΠΑΟΚ. Είπε ο δικηγόρος του ότι αλλά νομίζει ο κόσμος , επειδή αρέσει στους κξντηνους της οικογένειας Σαββίδη να συντηρούν έναν μύθο γύρω από το πρόσωπο του πατριάρχη Ιωάννη.
Πράγματι, αν πειστεί κάποιος ότι δεν κάνει κουμάντο ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, τότε εύκολα πείθεται ότι όλοι αυτοί δεν κάνουν κουμάντο στην RFA και αυτή στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Ας το εξετάσουμε όμως επιστημονικά το θέμα:

Ιστορία – Ανθρωπογεωγραφία :

Η RFA, με έδρα την Κύπρο (στο ίδιο κτίριο με BELTERRA και DIMERA) , δημιουργήθηκε το 2013, μόλις λίγους μήνες αφότου ο Σαββίδης (ή η γυναίκα του για την ακρίβεια) αναμείχθηκε στον ΠΑΟΚ. Ποιος την ίδρυσε; Ένα «παιδί» του πατριάρχη, ο κοντάρεβ, δηλαδή ο πρώτος άνθρωπος που ο πατριάρχης όρισε στο ΔΣ του ΠΑΟΚ. Ο Κονταρεβ ήταν και αυτός που πρωτοεμφανίστηκε για λογαριασμό της BELTERRA τον Μάιο 2017 στις συζητήσεις για εκμετάλλευση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Δυο χρόνια μετά την ίδρυσης της, η RFA περνάει σε ένα άλλο «παιδί» του πατριάρχη, τον καλπαζίδη, ανιψιό του από την αδελφή του Σοφία. Όταν περνά η RFA στον Καλπαζιδη, αυτός είναι μεταξύ άλλων διοικητικός στην ΣΕΚΑΠ και μαζί με τον Ιωάννη Σαββιδη στην TSIMOU holdings (θυγατρική της BELTERRA) και φυσικά τα εισοδήματα του, τις χρονιές που κατάφερνε να έχει εισοδήματα, δεν ξεπερνούν τις τριάντα χιλιαδες ευρώ το χρόνο. Μονο να υποθέσουμε μπορούμε τις κακουχίες και τις στερήσεις που πέρασε για να συγκεντρώσει ενα κομπόδεμα, κυριολεκτικά απο το υστέρημά του, για να αγοράσει την RFA, που ήδη τζίραρε εκατομμύρια (άραγε πόσο την αγόρασε;;).

Συνεχίζουμε. Την RFA ο πατριαρχης την προορίζει για κολοσσό, όποτε επιστρατεύει και τον Anisimov, πρωτοπαλίκαρο του πατριάρχη, χρόνια γενικός εμπορικός διευθυντής στην Donskoy Tabak, στο Μακεδονία Παλλας, στην TSIMOU και στην ΣΕΚΑΠ.

Τα παιδιά αυτά, έχοντας απλά και μόνο το νόου χάου από τον πατριάρχη, φτιάχνουν μία εταιρία, με ποδοσφαιρικούς ορους επιπέδου πρεμιερ λιγκ, από το μηδέν: συναλλαγές και κυκλικοί δανεισμοί εκατομμυρίων, λ.χ. Η RFA δανείζει στην BELTERRA, την ίδια στιγμή που η RFA δανείζεται από την DIMERA και οι δυο συνδέονται με ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό δεν σταματά εκεί, γιατι ο ανηψιος Καλπαζιδης δεν ξεχνά και ενώ ποτε δεν έχει «θερίσει» τους κόπους του από την RFA, το κάνει το 2018. Το καλοκαίρι του 2018 παίρνει 6,700,000€ μέρισμα από την RFA στον προσωπικό του λογαριασμό στην Ελλάδα (το δήλωσε άραγε;;;) και την επόμενη μέρα εμβάζει όλο το ποσό των 6,700,000 στην DIMERA του ΠΑΟΚ. Ο ανηψιός μπορεί να μην ξεχνά, αλλά ο θείος ξεχνά πολύ εύκολα για να φτάνει στο σημείο, όπως είπε ο δικηγόρος του ενώπιον της ΕΕΑ, να κόβει σε έναν τέτοιο ανιψιό την καλημέρα (σ.σ. Λένε το είπε αυτό ο δικηγορος ως απάντηση σε ερώτηση της επιτροπής γιατί δεν είπε ο Ιβαν στον Καλπαζίδη ανηψιέ έλα να καταθέσεις να λάμψει η αλήθεια, πάνε να ρίξουν με ψέματα τον ΠΑΟΚ).
Για να μην νομίζετε ότι ανακαλύψαμε την Αμερική ….οι εταιρίες αυτές ακόμα και στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις τους εμφανίζονται συνδεδεμένες για κάποια χρόνια. Μετά σκέφτηκαν άλλες μπίζνες και είπαν να κόψουν την καλημερα θειος και ανηψιος, να ξε- δηλωθούν από συνδεδεμένες, και βουρ για μπίζνες – άλλα κόλπα!
Παρότι δεν μιλάνε θείος και ανηψιός ίδιες εμπνεύσεις έχουν… οποίος συνεργάζεται με το Sdna της RFA την επομένη το πρωί πίανει δουλειά στο opentv και κάποια αντικείμενα πρωτοπαλίκαρα τύπου Σπυροπουλου/ Κολκα/ Βασιλοπουλου και εξτραδακι στο paok tv! Μας σας λέμε έχουν κόψει την καλημερα θειος και ανηψιος!

Ο «Αυτοδημιούργητος» της RFA:
Ενώ ασχολείται με ρωσικά και ελληνικά καπνά, υλικά ανακατασκευής λιμανιών, χημικά, προϊόντα συσκευασιας, το 2018 η RFA επιλέγει να αλλάξει ρότα και να ασχοληθεί με real estate μπίζνες.
Και τι κάνει;
Αγοράζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ρωσία με θέα την κόκκινη πλατεία;; Όχι
ένα χαη τεκ συγκρότημα στην Ιαπωνία με θέα τον ναό Φουσίμι Ινάρι;; Όχι
ένα ρηζορτ με θέα αιγαίο στην Μύκονο ή στην Σαντορίνη με θέα το ηφαίστειο;; Όχι.
Αυτά τα σκέφτονται οι πολλοί και ως γνωστόν ουκ εν το πολλώ το ευ.

Περιστρέφει την υδρόγειο σφαίρα, κλείνει τα μάτια και το δάχτυλο του πέφτει στα Πηγαδια της Ξάνθης!
Αυτοβούλως, χωρίς καμία ανάμειξη με τον πατριάρχη και τις εταιρίες του, ο Καλπαζίδης και ο Ανισίμοβ αποφασίζουν καθαρά επιχειρηματικά να αγοράσουν στην Ξάνθη έναντι κάποιων εκατομμυρίων μία ζημιογόνο εταιρεία, την VIALAND, που έχει ως μοναδικά περιουσιακά της στοιχεία, πρώτον, μία μονάδα συγκροτήματος ξενώνων με θέα προπονητικό κέντρο και, δεύτερον, την θέα, ε ε ε το προπονητικό κέντρο εννοώ.
Από την μία δεν κάνουν καμία αύξηση κεφαλαίου, καμία επένδυση στην εταιρία και στα περιουσιακά της στοιχεία, τίποτα.
Αλλά από την άλλη κάνουν την πιο σημαντική επένδυση: κρατούν το παλιό ΔΣ της ζημιογόνου εταιρείας, ενισχυμένο με μία δυνατή μεταγραφή, ώστε να μεταΜΠΑΛΑδεύσει (!!!) αυτό την εμπειρία του από τη ζημιογόνο εταιρεία και να εκπαιδεύσει τους επόμενους στο ΔΣ, που μέχρι την καταγγελία του Ολυμπιακού… ούτε που είχαν εμφανιστεί στο Le Chalet.
Δηλαδή η RFA και οι συν αυτής, κρατούν, μαζί με τον Χαλαβαζή στην θέση του προέδρου και τον νεοτοποθετηθέντα αντιπροέδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Πιαλόγλου, και τους Συγγελίδη και Πανόπουλο ως μέλη του ΔΣ. Δηλαδή οι παλιοί συμμαθητες Πανοπουλος – Συγγελιδης που δραστηριοποιούνται και διαμένουν στην Αθήνα και οπως είπαν οι δικηγοροι τους ψαχνόντουσαν τα τελευταία 3 χρόνια να φύγουν και να πουλήσουν την ΠΑΕ Ξάνθη, έμειναν ως απλά μέλη στο ΔΣ στην VIALAND, την οποία είχαν πουλήσει και για την οποία είχαν πληρως εξοφληθεί, πηγαινοερχόμενοι πάνω κάτω στα ΔΣ μίας εταιρίας για την οποία δεν είχαν πλέον κανένα ενδιαφέρον. Ιδιως ο κ. Συγγελιδης παροτι ποτε δεν έχει ασχοληθεί με την ΠΑΕ Ξάνθη (και το ποδόσφαιρο), κατά δήλωση του ίδιου του δικηγόρου του στην ΕΕΑ, θα βοηθούσε, καθοριστικά, την RFA. Μάλιστα ακούστηκε ότι σε σχετική ερώτηση της ΕΕΑ, γιατί δηλαδή παρέμειναν οι Πανόπουλος – Συγγελιδης στο ΔΣ της VIALAND και παραιτήθηκαν όταν έγινε η καταγγελία του Ολυμπιακού, ο δικηγόρος του συγγελίδη αποστόμωσε την επιτροπή με το αφοπλιστικό: ΕΛΑ ΝΤΕ.

Από την άλλη η RFA χρειάζεται και εμπιστεύεται τόσο πολύ το παλιό ΔΣ των συνδεδεμένων με την ΠΑΕ Ξάνθη προσώπων που δεν της περνάει καν από το μυαλό ότι αυτό θα μπορούσε σε μία νύχτα να πουλήσει για παράδειγμα όλα τα ακίνητα της χωρις να πάρει μυρωδιά ο μεγαλοπραγμων Καλπαζιδης και να μείνει στο χέρι με τις μετοχες της VIALAND και στον άσο. Αλλά είπαμε, οι αυτοδημιούργητοι από την Κύπρο εμπιστεύονται τους επιφανείς συμμαθητές και οι επιφανείς συμμεθητες τους αυτοδημιούργητους της Κύπρου, τι δεν καταλαβαίνετε;;;;

Τώρα θα μου πείτε και το άλλο, τι σχέση έχει η ΒΙΑΛΑΝΤ με την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ??
Μόνο κάτι λεπτομέρειες βρε ….
Και τι πειράζει που τα μέλη του ΔΣ της VIALAND, οι πανόπουλος – συγγελίδης είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Ξάνθη μέσω της Insports. Και τι αν πανόπουλος – συγγελίδης μπορούν ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να αλλάξουν όλη την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Εκτος από το να εμφανίζονται μια φορά το χρόνο και να δίνουν πριμ στα ματς εναντίον του Ολυμπιακού. Και τι έγινε που και ο Χαλαβαζής είναι τριπλοθεσίτης γιατι εκτος από Προεδρος στην VIALAND και μέλος στο ΔΣ της Ξανθης, είναι και ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος της Insports της Ξάνθης.

Α και άλλη λεπτομέρεια: Ο νεόφερτος στην VIALAND πιαλόγλου είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.
Ε και;
Με τόσες ευθύνες ο «αρχιτέκτονας» σε ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ΒΙΑΛΑΝΤ, RFA, ξέχασε να πει στον Ρασταβατς πέρυσι ότι ο Ζιβκοβιτς είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ πριν παίξουν το μεταξύ τους παιχνίδι. Σιγά το έγκλημα.
Και να σας πω, δεν το ξέχασε, επίτηδες δεν το είπε, ξέρετε γιατί;;
Προσωπικά δεδομένα. Ναι κύριοι, ο Πιαλόγλου, προστάτεψε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και την ψυχολογία του παίκτη του να μην νιώθει αμήχανα. Όχι σαν τους γερμαναράδες που διερευσαν απευθείας στον τύπο ότι ο Λεβαντόφσκι υπέγραψε με μπάγερν όταν ήταν ήδη στην ντορντμουντ, φανταστείτε μόνο πως ένιωσε ο Λεβα στο μεταξύ τους παιχνίδι που το ήξερε όλως ο ντουνιάς.
Εεεε πιαλόγλου έχετε εκεί στο Μόναχο;; Μόνο στα πηγάδια κύριοι!

3η και φαρμακερή λεπτομέρεια: όλη η Παε Ξάνθη εδρευει, προπονείται και διαμένει στα ακίνητα της RFA.

Αφήστε την ιστορία, την γεωγραφία και τις όλες αυτές τις λεπτομέρειες, ενώπιον της ΕΕΑ τι έγινε;
Τι περιμέναμε όλοι να γίνει;;;
Να εμφανιστεί ο εκατομμυριούχος ανεξάρτητος αυτοδημιούργητος καλπαζίδης με επιτελείο δικηγόρων του, τόσο ατομικά όσο και για την RFA, να παραθέσει στοιχεία, μηνύσεις για δήθεν πλαστά έγγραφα και συκοφαντικές δυσφημίσεις, να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της ΕΕΑ και να κλείσει στόματα. Ετσι κάνει ο καθαρός ουρανος που αστραπές δεν φοβάται!
Θα το έκανε αυτό κατ’ αρχήν για να προστατέψει την τιμή του και την φήμη της εταιρίας που τόσο μόχθησε να κάνει κολοσσό και επειδή είναι το σωστό και το δίκαιο να πράξει.
Θα το έκανε επίσης γιατί θα το «απαιτούσαν» η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει των δυσχερέστατων συνεπειών που τυχόν θα έχει μία δυσμενής για αυτές απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση θα το απαιτούσαν οι εταιρίες με τις οποίες έχει συνεργασίες και δοσοληψίες εκατομμυρίων, BELTERRA και DIMERA γιατί κινδύνευαν να χάσουν την αξία οι επενδύσεις τους στον ΠΑΟΚ.
Και αν όλα αυτά δεν αρκούσαν να τον πείσουν, θα το έκανε επειδή θα τον έπιανε από το αυτί ο θείος πατριάρχης.

Θα περιμέναμε να εμφανιστεί επίσης και η «μαμά» BELTERRA και η ιδιοκτήτρια του ΠΑΟΚ DIMERA.

Αλλά το μόνο σίγουρο ήταν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ με τους συνολικά 10–12 δικηγόρους τους, εδώ και σχεδόν 2 μήνες από την έναρξη των δημοσιευμάτων και την αποστολή της καταγγελίας, θα εμφανίζονταν σίγουρα προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον της ΕΕΑ τις ήδη κατατεθειμένες μηνύσεις τους για δυσφήμιση και πλαστά στοιχεία.

Τελικά τι έγινε από αυτά ;;;;;;
Κλητεύθηκαν όλοι, πρόσωπα και εταιρείες.
Η 3η συνεδρίαση ξεκινά, μετά από 2 αναβολές. Τι γίνεται λοιπόν;;;;
Άφαντος ο Καλπαζιδης!
Άφαντη η RFA!
Άφαντος ο Πιαλόγλου!
Άφαντη η VIALAND!!!
Άφαντοι οι παρένθετοι και μπροστινοί!!!

Ποιοι ήρθαν με πρωινή πτήση για να πουν ότι πρέπει να φύγουν γιατί έχουν μεσημεριανή πτήση αλλά και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα και δεν έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση και για τις θέσεις των πελατών τους ε;; Ποιοι;;;;
Οι κύπριοι δικηγόροι των κολοσσών BELTERRA και DIMERA, των οποίων η επένδυση κινδυνεύει…. έτσι λειτουργούν «επιχειρηματικά» οι κολοσσοί και άγιος ο θεός.
Εταιρείες κολοσσοί οπως BELTERRA και DIMERA με τζίρους και κέρδη εκατομμυρίων, ομίλου εντός του οποίου είναι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν διέθεσαν αμοιβή ενός Έλληνα δικηγόρου και δεν τον ενημέρωσαν εδώ και 1,5 μήνα που έχει γίνει η καταγγελία του Ολυμπιακού και ήρθαν με Κύπριους δικηγόρους που ενημέρωσαν 16 ώρες πριν την συζήτηση της υπόθεσης στην ΕΕΑ!!!!

Τι έγινε με τις μηνύσεις που είχε προαναγγείλει ο ΠΑΟΚ όταν το onetv έβγαλε το θέμα ;;;;
Δεν κατατέθηκε ΚΑΜΙΑ από ΚΑΝΕΝΑΝ;;;;
Γιατί;;; ρώτησε η Επιτροπή τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ, ΆΡΑ αποδέχεστε την καταγγελία και τα έγγραφα τους είπαν. ΟΧΙ, φυσικά, είπε ο ο επι χρόνια δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης απλά δεν είχαμε χρόνο για μηνυσεις, εξάλλου δεν παραγράφονται τώρα, θα καταθέσουμε…. Για να πάρει απάντηση εύλογα από την αξιότιμη κα Μαρούπα ότι «Είχατε πάρα πολύ χρόνο να καταθέσετε μηνύσεις αν δεν τα αποδεχόσασταν κύριε, τώρα είναι αργά».

Αλλα ας αφήσουμε τις μηνύσεις, μπορεί να μην θέλουν να γίνουν δικομανείς…

Πάμε στο σημαντικό ζήτημα, Η RFA και ο Καλπαζίδης, μήπως δεν το έμαθαν ρε παιδιά, και γι αυτό δεν ήρθαν; Μηπως δεν πήγε στη διεθυνση τους η κλήση της ΕΕΑ;; Μήπως την πήρε την κλήση κατά λάθος η DIMERA εκεί στο ίδιο κτήριο που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο;

Τι;;; Και Το έμαθε η RFA και δεν ήρθε; Και έστειλε επιστολή;;; Απλή επιστολή;;;; Που την έστειλε;; Στον άσχετο με το ποδόσφαιρο Συγγελίδη και μάλιστα του εξηγεί ότι δεν έχει καμία σχέση με ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Σαββίδη αλλά και με ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και του ζητά, να ζητήσει από τον δικηγόρο του, να διαβάσει την επιστολή στην συνεδρίαση της ΕΕΑ ώστε να ακουστούν τα όσα αυθορμήτως και συγκλονιστικά…. «ρωτάνε και απαντάνε μεταξύ τους».

Να κάνω και 2 προβλέψεις, γιατί είδατε ότι έχω μεγάλη ρέντα, ότι λέω γίνεται!

Βλεποντας ότι τα περιθώρια στενεύουν πριν καταθέσουν το υπόμνημα στην ΕΕΑ θα εμφανιστούν και οι μηνυσεις του ΠΑΟΚ κ λοιπών συγγενών. Επίσης βλέπω Και ο Καλπαζιδης να στέλνει επιστολή ή καμία ένορκη κατάθεση από Κύπρο για να σώσει ότι σώζεται!
Ότι μπορεί κάνει, όποιος μπορεί, μπας και γίνει κανένα εξυγιαντικό θαύμα και γλιτώσουν τον υποβιβασμό η ομάδα της πατριάρχισας και του πατριάρχη τζούνιορ και η ΞΑΝΘΗ.

Και Βλέπω και τα παπαγαλάκια της RFA και της Dimera στην ίδια αποστολή όλα, δολοφονία χαρακτήρων , εκβιασμού και εκφοβισμού της ΕΕΑ και των πάντων και αν η ΕΕΑ του Κοντονή/Βασιλειαδη σταθεί στο ύψος της και βγάλει καμιά απόφαση υποβιβασμού δεν θα είναι γιατί παραβίασαν τον νόμο αλλά γιατί ο γιος του …. Τζουλακη (προέδρου ΕΕΑ), αν έχει γιο ο άνθρωπος, δεν δουλεύει στο opentv ή έστω ένα ψωρομεροκάματο στο Sdna της RFA.

ΥΓ: Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι αν υποβιβαστεί η ΞΑΝΘΗ θα μπορεί με καμάρι να δεχτεί σοβαρή χορηγία από σοβαρή εταιρία και να γίνει : RFA ΞΑΝΘΗ χωρίς ντροπές. Όπως ο Μάκης που απελευθερώθηκε και το λέει παντού. Α λα μπρατσέτα.

Πηγή: Sportday

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ