ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-1: «Μπαλοθιά» Καμαρά και θρυλικό διπλό στην Κρήτη

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-1: «Μπαλοθιά» Καμαρά και θρυλικό διπλό στην Κρήτη

Με γκολ του Μαντί Καμαρά ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Γεντί Κουλέ με ένα μάγκικο διπλό. Από αυτά που δίνουν τίτλους. Στο +4 από τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Μαρτίνς. Σημάδεψε τον Σεμέδο η… εξυγίανση, με τους Μανούχο και Σκουλά να αποβάλλουν τον Πορτογάλο σέντερ μπακ μετά τη λήξη του αγώνα για να μην παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Με το τρίποντο στις αποσκευές του επιστρέφει από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με «μπαλοθιά» του Μαντί Καμαρά στο 45+1’, «ξέρανε» τον ΟΦΗ και πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη στο Γεντί Κουλέ. Ένα μάγκικο διπλό, από αυτά που δίνουν τίτλους.

Ενα παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από τα «πρωτοπαλίκαρα» της… εξυγίανσης, Μανούχο και Σκουλά, οι οποίοι μετά το τέλος της αναμέτρησης απέβαλαν τον Ρούμπεν Σεμέδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να μην παίξει στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσαν πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Μασούρα σε ανατροπή του από τον Σωτηρίου.

Μια μεστή εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, που έδειξαν χαρακτήρα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες αύξησαν τη διαφορά στο +4 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται το απόγευμα της Πέμπτης (23/1) στην έδρα της Λαμίας.

Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της Κυριακής (26/1) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, βάζοντας τριάδα στα χαφ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια της «ερυθρόλευκης» εστίας ήταν ο Σα, με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σίμος από την άλλη, παράταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-5-1. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη και Κοροβέση στην τετράδα της άμυνας. Οι Μεγιάδο, Νέιρα και Στάικος ήταν στα χαφ, με τους Βαζ και Σεμέδο στα άκρα και τον Φιγκερέιδο στην επίθεση.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, άμυνα ο ΟΦΗ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Σωτηρίου και με τη διπλή ζώνη άμυνας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι στο 13’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Γκιγιέρμε. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας σκόραρε μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Ελληνα χαφ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όταν ο Μαροκινός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας. Στο 21’ ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά με τον Στάικο. Ο Κοροβέσης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Στάικος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζοσέ Σα. Ο χρόνος κυλούσε με την μπάλα να παίζεται κυρίως στο μισό του ΟΦΗ.

«Μπαλοθιά» του Καμαρά και 1-0 ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά οι παίκτες του Σίμου ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και έκοβαν τις προσπάθειες των Ερυθρόλευκων. Όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0, αλλά ο Καμαρά είχε διαφορετική άποψη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ελ Αραμπί κυνήγησε μια χαμένη φάση, έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Καμαρά με ωραίο σουτ νίκησε τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς!

«Επνιξε» πέναλτι η… εξυγίανση

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πίεσε για να πετύχει το δεύτερο γκολ, με το οποίο ουσιαστικά θα «σφράγιζε» τη νίκη. Στο 51’ ο Κουτρουμπής δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Σωτηρίου, έκανε λάθος γύρισμα και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο 66’ ο Μασούρας έκανε ανοιχτό κοντρόλ, βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του ΟΦΗ, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, με τον Σωτηρίου να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής όμως δεν έδωσε πέναλτι, αλλά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μια φάση, στην οποία υπάρχει πεντακάθαρη ανατροπή και θα έπρεπε ο Μανούχος να δείξει την άσπρη βούλα. Μια φάση για την οποία φέρει μεγάλη ευθύνη και ο VAR, Σκουλάς, που δεν είπε στον ρέφερι ότι υπάρχει ξεκάθαρο πέναλτι στον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.

Διαχειρίστηκε το ματς και πήρε τη νίκη

Στο 69’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλμπουενά σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε. Στο 76’ έκανε και δεύτερη αλλαγή ο Πορτογάλος, βάζοντας τον Σουνταντί αντί του Γάλλου μεσοεπιθετικού. Δύο λεπτά μετά την αλλαγή ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Σωτηρίου έκανε λάθος έξοδο, ο Μπα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγξαν το παιχνίδι, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και έφυγαν με το «διπλό» από το Γεντί Κουλέ. Ένα ακόμα ματς των Πειραιωτών, πάντως, που σημαδεύτηκε από την… εξυγίανση, με τους Μανούχο και Σκουλά να τα κάνουν… μαντάρα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σεμέδο πήγε να πάρει την μπάλα από ένα ball boy και ξαφνικά ήρθε ο Σόουζα του ΟΦΗ και έριξε κάτω τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο παίκτης των γηπεδούχων άρχισε να σπρώχνει τους παίκτες του Ολυμπιακού και όταν η κατάσταση εκτονώθηκε, ο Μανούχος σε συνεννόηση με τον Σκουλά από το VAR, απέβαλλαν τον Σεμέδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για να μην παίξει στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το δεκάρι: Ο τίτλος του MVP… χωρίζεται στα δύο. Σε Καμαρά και Ελ Αραμπί. Αφενός στον Αφρικανό για το γκολ που πέτυχε, το οποίο  έκρινε το ματς, αφετέρου στον Μαροκινό, που δεν παράτησε τη φάση, έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλό του και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον μέσο των Πειραιωτών.

Το κλειδί: Το γκολ του Καμαρά στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αφρικανός μέσος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, δεν λάθεψε μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ σπουδαία νίκη. Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων και έδωσε ώθηση στους Ερυθρόλευκους.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου, ενώ ο Πορτογάλος έκανε και τις απαραίτητες αλλαγές για να φρεσκάρει την 11άδα του ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στον πάγκο: Ο Μανούχος μαζί με τον Σκουλά. Δεν έδωσαν το πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε στον Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα απέβαλαν με το «έτσι θέλω» τον Σεμέδο. Με πρακτικές… εξυγίανσης και με συνοπτικές διαδικασίες για να μην παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Σταϊκος (74′ Φερέϊρα Σόουζα), Μεγιάδο, Σεμέντο, Βαζ (86′ Νοικοκυράκης), Νεϊρα και Φιγκεϊρέδο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (76′ Σουντανί), Μασούρας (69′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ