Η άμυνα στο ύψος της και ο Ελ Αραμπί στο δικό του…

Η άμυνα στο ύψος της και ο Ελ Αραμπί στο δικό του…

Η άμυνα των ερυθρολεύκων, απαλλαγμένη από επιπολαιότητες που τις είδαμε στο ματς με τον Αρη, κράτησε μακριά τους επικίνδυνους επιθετικούς της κρητικής ομάδας κι ήταν αυτή που κλείδωσε τη νίκη των ερυθρολεύκων.

Το δίκιο του Πέδρο Μαρτίνς, βουνό. Ετσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα! Όταν παίρνεις εκτός έδρας τους τρεις βαθμούς ακόμα κι όταν δεν παίζεις καλά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν σαφής όταν δήλωνα πως η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στο Ηράκλειο. Ισχύει με την παρατήρηση ότι από τον ΟΦΗ έπαιξε καλύτερα και μάλλον εξυπνότερα.

Μια παρατήρηση που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η άμυνα των ερυθρολεύκων, απαλλαγμένη από επιπολαιότητες που τις είδαμε στο ματς με τον Αρη, κράτησε μακριά τους επικίνδυνους επιθετικούς της κρητικής ομάδα κι ήταν αυτή που κλείδωσε τη νίκη των ερυθρολεύκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Γιώργου Σίμου είχαν μια ευκαιρία για γκολ κι αυτή με το νεαρό Στάικο που παίζει στα χαφ. Οι επιθετικοί του ΟΦΗ απενεργοποιήθηκαν από τους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι κρίθηκε από την αλλαγή σχηματισμού που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς κάπου στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί εγκατέλειψε το κλασσικό 4-3-3 και το μετέτρεψε στο σύστημα που κυρίως παίζει η ομάδα του: 4-2-3-1 με τον Καμαρά να γίνεται ο παίκτης πίσω από τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

Το σύστημα έδωσε τη δυνατότητα στον ταλαντούχο χαφ να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Κάπως έτσι δέχτηκε την μπάλα από την πάσα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου. Εδώ επιβάλλεται να πούμε δυο κουβέντες παραπάνω για τον ΕΛ Αραμπί. Ηταν αυτός που πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ, που βγήκε από την μεγάλη περιοχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και που έκλεψε μπάλες από τα πόδια των κεντρικών αμυντικών. Μια βαθιά μπαλιά του Σεμέδο που φαινόταν να την ελέγχει ο Γιαννούλης την μετέτρεψε σε γκολ κλέβοντας την μπάλα από το πόδια του έμπειρου αμυντικού.

Δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω να το πολλά φάουλ που παραχωρούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αποτέλεσμα δικής του επιλογής (σίγουρα το παρατράβηξε ο διαιτητής) ή να ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι. Σε κάθε περίπτωση, ότι ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη στη μεσαία γραμμή για ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο είναι θέμα για προβληματισμό από την πλευρά του πορτογάλου κόουτς.

Όταν όμως, πετυχαίνει γκολ χωρίς να κινδυνέψεις ιδιαίτερα κι έχεις φάσεις για να το διπλασιάσεις, αποχωρείς ικανοποιημένος. Πολύ δε περισσότερο όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν έχεις αφήσεις βαθμού εκτός έδρας που δεν θα έπρεπε με βάση της αγωνιστική εικόνα σου.

Υ.Γ Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης παραδέχτηκε ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Εφόσον δεν έχει συμφωνηθεί κάτι περισσότερο, που για άλλους λόγους δεν συμπεριλήφθηκε στην δήλωση, μάλλον δεν λύθηκε κανένα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ