Ετσι γίνονται οι κλήσεις με βάσει τα δημοσιεύματα…

Ετσι γίνονται οι κλήσεις με βάσει τα δημοσιεύματα…

Στην πρώτη σύσκεψη της «Steering Committee», αποκαλύφθηκε ο μηχανισμός παραγωγής διώξεων από τον Αθλητικό Εισαγγελέα. Πρόσωπο-κλειδί και αποστολέας των φακέλων, ο εκλεκτός δημοσιογράφος-υπάλληλος γραφείου των 5.700 € τον μήνα, τον οποίο «έδωσε» ο Γραμμένος.

Η πρώτη συνάντηση της «Steering Committee», της περίφημης Επιτροπής Καθοδήγησης, που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει νομική ομπρέλα στις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκάλυψε τον μηχανισμό παραγωγής διώξεων που λειτουργεί στην ΕΠΟ εδώ και καιρό. Με τον ίδιο τον Βαγγέλη Γραμμένο να αποκαλύπτει, μετά από πιέσεις της UEFA, το όνομα του ανθρώπου που επιλέγει (μόνος του;) ποια δημοσιεύματα και ποιες δηλώσεις θα στείλει στους αθλητικούς εισαγγελείς, ώστε να ασκηθούν διώξεις εναντίον του.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρεία του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, έδωσαν το παρών οι Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA), Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης), Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας), Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ), Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1), Εκπρόσωποι από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ μελών της Super League1 και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL)

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα, λοιπόν, ο Κώστας Καραπαπάς έβαλε στο τραπέζι την υπόθεση των διώξεων που ασκούνται στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για κάθε δήλωση που κάνουν. Κάνοντας λόγο για «μηχανισμό», που έχει βάλει στο μάτι τους εκπροσώπους των Ερυθρόλευκων και άλλων ομάδων, αλλά την ίδια στιγμή κωφεύει και εθελοτυφλεί σε ακραίες περιπτώσεις, ακραίων δηλώσεων και τοποθετήσεων, όπως αυτές που γίνονται από τον Γιώργο Σαββίδη και συνολικά τον οργανισμό ΠΑΟΚ.

Εκείνη τη στιγμή και μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε, καθώς οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν με τις τοποθετήσεις του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, πήρε τον λόγο ο Ζόραν Λάκοβιτς. Ο διευθυντής ομοσπονδιών μελών της UEFA έναν πολύ ιδιαίτερο διάλογο με Σιμιτζόγλου (αθλητικός εισαγγελέας) και Γραμμένο από τον οποίο προέκυψε ο τρόπος που η ΕΠΟ έχει επιλέξει να παίζει το παιχνίδι των διώξεων.

Λάκοβιτς: «Πώς γίνονται οι κλήσεις σε απολογία;»

Σιμιτζόγλου: «Δεν ξέρω, εμένα μου στέλνουν τα δημοσιεύματα που κρίνονται ελεγκτέα».

Λάκοβιτς: «Ποιος σας τα στέλνει;»

Σιμιτζόγλου: «Δεν ξέρω, σε εμένα έρχονται ανώνυμα. Από την ΕΠΟ»

Κούγιας: «Θα σας πω εγώ. Ο Δέδες του τα στέλνει…».

Δέδες: «Ποιος σας τα είπε αυτά; Δεν τα στέλνω εγώ».

Λάκοβιτς σε Γραμμένο: «Ποιος τα στέλνει;»

Γραμμένος: «Είναι μία ειδική επιτροπή…».

Λάκοβιτς: «Ποιοι είναι αυτοί;».

Γραμμένος: «Δεν μπορώ να σας πω τα ονόματα, είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ».

Λάκοβιτς: «Τι εννοείτε δεν μπορείτε να μας πείτε; Ποιοι είναι αυτοί που στέλνουν τις κλήσεις;».

Γραμμένος: «Είναι ένας υπάλληλος… (σ.σ. η επιτροπή έγινε υπάλληλος)».

Λάκοβιτς: «Δεν έχει όνομα ο συγκεκριμένος υπάλληλος;».

Γραμμένος: «Ονομάζεται Θάνος Μπλούνας»

Και κάπου εκεί το μυστήριο λύθηκε. Και ο μηχανισμός αποκαλύφθηκε. Καθώς το πρόσωπο που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν είναι ένα τυχαίο όνομα, ενός τυχαίο υπαλλήλου της Ομοσπονδίας. Είναι η απόδειξη ότι το σύστημα της Εξυγίανσης έχει φροντίσει να καλύψει τις θέσεις που θεωρούνται κομβικές μέσα στην Ομοσπονδία, με «δικά του» παιδιά. Με ανθρώπους άρρηκτα συνδεδεμένους με το σύστημα που ανέλαβε τις τύχες της Ομοσπονδίας πριν από σχεδόν 3,5 χρόνια. Και έπαιξαν υπόγειο ρόλο σε μια σειρά από «περίεργες» και «ύποπτες» καταστάσεις. Αλλά και στην προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού. Μέσω στημένων δημοσιευμάτων.

Με βάση τη σύμβασή του, ο δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας, που όπως αποκάλυψε ο Γραμμένος είναι ο άνθρωπος που καλεί τους αθλητικούς εισαγγελείς να ασκήσουν διώξεις με βάση τα δημοσιεύματα, έχει προσληφθεί ως υπάλληλος γραφείου στην ΕΠΟ και μάλιστα με σύμβαση αορίστου χρόνου! Και αυτό, παρότι αρχικά είχε προσληφθεί με σύμβαση, για να κρατά τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Οσο για τις μικτές του αποδοχές στην Ομοσπονδία; Αμείβεται με το… ευτελές ποσό των 5.700 €. Τον μήνα…

Οι κακές γλώσσες του ελληνικού ποδοσφαίρου ορκίζονται ότι ο Μπλούνας είναι ένα από τα επικοινωνιακά πρωτοπαλίκαρα της εξυγίανσης. Δεξί χέρι και… ψυχοπαίδι του «Σαγόνια», μπήκε από πολύ νωρίς στον μηχανισμό παραγωγής ανώνυμων δημοσιευμάτων. Κάποια εκ των οποίων, είτε έγιναν επιστολές, από τις οποίες στήθηκαν δικογραφίες, είτε απλά δημοσιεύτηκαν με συγκεκριμένο στόχο σε γνωστή παρακμιακή ιστοσελίδα, βυθισμένη στο ψέμα, την εξάρτηση και την υποταγή στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν συνεχίζει να αρθρογραφεί στην ίδια ρυπαρή mediaκή γωνιά, την οπαδική ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ξανά ανώνυμα. Και προφανώς αμισθί. Όπως και ο Τάσος Κάκος στο OPEN, βεβαίως.

Η έκρηξη του Αλέξη Κούγια και οι σχετικές δηλώσεις του για την αποκάλυψη πως ο Μπλούνας είναι αυτός που στέλνει τα δημοσιεύματα στους Σιμιτζόγλου, Λαΐνη για τις κλήσεις σε απολογία. Χωρίς, βέβαια, αυτό να αθωώνει τους δικαστές, που δεν έχουν κινηθεί αυτοβούλως για κραυγαλέες υποθέσεις. Όπως αυτή του Γιώργου Σαββίδη. Ωστόσο, πλέον, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ίσως λύνεται και η απορία πώς δεν έχει κληθεί ποτέ ο γιος του Ιβάν σε απολογία. Παρά το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο κατά καιρούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ