Ένινγκ: «Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα»

Ένινγκ: «Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα»

Περήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο προπονητής του Άρη μετά την επικράτηση επί της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα.

Δίκαιη χαρακτήρισε την τέταρτη συνολικά νίκη του Άρη κόντρα στην Ξάνθη σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Μίχαελ Ένινγκ, βάσει της εικόνας της ομάδας του.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Μπράουν Ιντέγε και στην καλή εμφάνιση του σκόρερ του ματς Μπρούνο Γκάμα, ενώ σημείωσε πως από τότε που κάθεται στον πάγκο των «κίτρινων» έχουν ευστοχήσει σε όλα τα πέναλτι.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ένινγκ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που κερδίσαμε για τέταρτη φορά την Ξάνθη. Δεν ήταν είναι κάτι το αυτονόητο, καθώς οι δυο ομάδες πλέον δεν έχουν μυστικά η μια από την άλλη. Είχαμε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίξαμε όπως ξέρουμε στο γήπεδό μας και η νίκη μας είναι δίκαιη».

Για το νωθρό πρώτο ημίχρονο: «Δεν είχε και ο αντίπαλος ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς είχαμε μια κατεύθυνση και μόνο, παίζαμε στο μισό της Ξάνθης, όπως έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία. Η Ξάνθη ήξερε πώς να μας αντιμετωπίσει, ήθελε μόνο να αποφύγει τη ζημιά. Έπρεπε να κάνουμε υπομονή».

Για το αν έλειψε ο Ιντέγε: «Ναι, ήταν σημαντική απώλεια, γιατί έχει δυο παίκτες πάνω του, απασχολεί τους αμυντικούς. Συν ότι είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με τον Μπράουν, το παιχνίδι μας σε μεγάλο βαθμό έχει στηριχθεί πάνω του. Δυστυχώς, θα λείψει ένα διάστημα ακόμη. Ο Ντιγκινί και ο Μανσίνι προσπάθησαν όσο μπορούσαν να μας υποστηρίξουν».

Για το αν υπολογίζει τον Ντουρμισάι: «Ίσως θα ήταν καλύτερα να το ξανασυζητήσουμε αύριο που θα έχουμε νεότερα για την υπόθεση. Αν δεν ανακληθεί το δελτίο του θα είναι σημαντική η επιστροφή του για την επίθεση».

Για τους πολλούς τιμωρημένους παίκτες: «Είμαστε σε φάση της σεζόν που πολλοί παίκτες είναι στο όριο καρτών, κάτι σίγουρα αρνητικό. Όμως υπάρχει και θετική πλευρά, γιατί ο Σάσα και ο Γκάμα που εξέτισαν την τιμωρία τους πλέον παίζουν πιο απελευθερωμένα. Ποιος θα καλύψει τα κενά θα το δούμε, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Έχουμε δει πως όποιος έρχεται από τον πάγκο αντικαθιστά επάξια όποιον λείπει, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ομάδας».

Για το ότι ο Άρης κληρώθηκε στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο: «Σε αυτή τη φάση Κυπέλλου δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Θετικό ότι το πρώτο παιχνίδι είναι στην έδρα μας και ευελπιστώ όλοι οι οπαδοί του Άρη που θέλουν την κατάκτηση του τροπαίου να έρθουν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο».

Για την καλή απόδοση του Γκάμα σήμερα: «Ήταν ένα από τα παιχνίδια που η προσωπικότητα και η ατομική ποιότητα των παικτών μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Έχουμε ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάμα και ο Ντιγκινί, που με μια ατομική ενέργεια μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι. Ο Γκάμα επέστρεψε φρέσκος, έδειξε ότι το διάστημα απουσίας του τον ευνόησε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλός. Να πω ότι έχουμε ευστοχήσει σε όλα τα πέναλτι από τότε που είμαι εδώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ