Σιμάνσκι: Αυτό το… κάτι που έλειπε από τον άξονα της ΑΕΚ

Σιμάνσκι: Αυτό το… κάτι που έλειπε από τον άξονα της ΑΕΚ

Όλα όσα έδειξε ο Πολωνός μέσος στο -σούπερ- ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Το ντεμπούτο του Νταμιάν Σιμάνσκι με τη φανέλα της ΑΕΚ άφησε πολλές υποσχέσεις για την επόμενη μέρα του Πολωνού άσου στην ομάδα. Ο διεθνής μέσος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην άνετη νίκη της Ένωσης στον Βόλο, δείχνοντας εξαιρετικά αγωνιστικά στοιχεία. Στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε είχε δυο τελικές προσπάθειες, ένα εύστοχο γέμισμα, οκτώ πάσες, τρία λάθη, ενώ δεν έκανε κανένα φάουλ.

Ο Σιμάνσκι ξεκίνησε το ματς ως εσωτερικός μέσος, στην τριάδα των χαφ που παρέταξε ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Πολωνός άσος ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες και κινήθηκε σε πολλούς χώρους του γηπέδου. Ζήτησε μπάλες, ανέλαβε τις εκτελέσεις σε πολλά στημένα (έχοντας πολύ καλά χτυπήματα), έκοψε επιθέσεις του αντιπάλου.

Ο συγκεκριμένος ρόλος έδειξε να του ταιριάζει απόλυτα, με τον Σιμάνσκι να δείχνει στα… νερά του. Ο Πολωνός άσος ξεχώριζε στο γήπεδο με το πληθωρικό παιχνίδι του, δίνοντας λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στην επανάληψη ο Ιταλός τεχνικός τον τοποθέτησε πίσω από τους δυο φορ, προκειμένου να πάρει περισσότερες δημιουργικές πρωτοβουλίες και να μην αναλωθεί με τρεξίματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο όμως ο 25χρονος διεθνής Πολωνός «όργωσε» το γήπεδο. Ταχυδυναμικός παίκτης, ήξερε πότε να σπριντάρει και πότε να κλείσει σωστά τους χώρους.

Προσαρμοσμένος στο τακτικό πλάνο και με ρυθμό

Το πολύ θετικό από το ντεμπούτο του Σιμάνσκι ήταν πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ φάνηκε απόλυτα προσαρμοσμένο στο τακτικό πλάνο του προπονητή του. Ο Πολωνός χαφ ήξερε τι να κάνει στο γήπεδο, είχε πολύ καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και δεν έδινε την εντύπωση ενός παίκτη, που βρίσκεται στην ομάδα μόλις μερικές μέρες.

Επίσης, φάνηκε πως ο βαθμός ετοιμότητάς του από άποψη φυσικής κατάστασης είναι άκρως ικανοποιητικός. Ο Σιμάνσκι δεν είναι ακόμα στο 100%. Προέρχεται από αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα της Ρωσίας και θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Όχι, όμως, πολύ.

Με την εικόνα που είχε απέναντι στον Βόλο η χειμερινή προσθήκη της ΑΕΚ, είναι δεδομένο πως υπολογίζεται και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Πιθανότατα ως αλλαγή. Ο Πολωνός μέσος μπορεί να προσδώσει ισορροπία στον άξονα της ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης που συνδυάζει στοιχεία δημιουργικού και ανασταλτικού μέσου, βγάζοντας παράλληλα δυναμισμό στο παιχνίδι του. Κάτι που έλειπε από την Ένωση μέχρι στιγμής και που η ομάδα δείχνει να βρίσκει με την παρουσία του Σιμάνσκι.

Ο Μάσιμο Καρέρα εκτιμά πως ο Πολωνός άσος είναι πολύ κοντά στον βαθμό ετοιμότητας που επιθυμεί και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίησή του και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Να σημειωθεί τέλος πως ιδιαίτερα… άνετοι με την παρουσία του Σιμάνσκι στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν και οι συμπαίκτες του. Οι Κιτρινόμαυροι φάνηκε να «εμπιστεύονται» άμεσα τον 24χρονο χαφ, μεταβιβάζοντάς του μπάλες και δίνοντάς του την ευκαιρία να πάρει πρωτοβουλίες. Κάτι που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε σοφό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ