Ο Δώνης διαβασμένος και ο Ζαχίντ απολαυστικός!

Ο Δώνης διαβασμένος και ο Ζαχίντ απολαυστικός!

Ετσι συνεχίζοντας, οι πράσινοι δεν θα μπουν στην εξάδα και απλά θα το πανηγυρίσουν. Θα μπουν με αξιώσεις για να κοιτάξουν ψηλότερα…

Καλή και οργανωμένη ομάδα η ΑΕΛ. Καλύτερη και πιο διαβασμένη ο Παναθηναϊκός. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξει από όσα μας παρουσίασαν οι δυο ομάδες στη Λάρισα.  Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη αγωνιστική ανωτερότητας απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του ήταν πασιφανής, Στηρίχτηκε στην εξαιρετική εμφάνιση του Ζαχίντ που οργίασε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καμπετσή.

Κάθε καλή ενέργεια των παικτών του Δώνη ξεκινούσε από τα πόδια του. Η ΑΕΚ επιχείρησε να οργανωθεί καλά πίσω από την μπάλα και να αντεπιτεθεί με βαθιές μπαλιές πίσω από τις πλάτες της άμυνες. Το σχέδιο δεν πέτυχε. Τουναντίον, ήταν ο Παναθηναϊκός με τις πάσες του Ζαχίντ που έβγαζε παίκτες πίσω από τους τρεις στόπερ των γηπεδούχων. Ετσι, το κοντέρ έγραψε τέσσερις νίκες στη σειρά, τέταρτη θέση στην βαθμολογία και «μηδέν» παθητικό σε τέσσερις αγώνες. Πως μεταφράζεται αυτό; Μα στην πιθανολόγηση ότι οι πράσινοι δεν θα μπουν στην εξάδα και απλά θα το πανηγυρίσουν. Θα μπουν με αξιώσεις για να κοιτάξουν ψηλότερα. Ενδεχομένως δε και με την πεποίθηση ότι μπορούν να δικαιώσουν την πρόωρη εκτίμηση του προπονητή τους ότι φέτος θα διαγράψουν πορεία πρωταθλητισμού. Μην υπάρξει παρεξήγηση. Αναφέρομαι στο ότι ο Παναθηναϊκός ενισχυμένος από τις μεταγραφές που έγιναν θα παίξει στα πλέι οφ κοιτώντας τους μεγάλους στα μάτια. Αλλωστε, το πρόβλημα του αυτά τα χρόνια δεν ήταν τα ντέρμπι. Με την Λάρισα και τις υπόλοιπες ομάδες που συνήθως τις λέμε μικρομεσαίες είχε τα προβλήματα.

Εφόσον τα λύνει έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει και παράλληλα να τονώνει την ψυχολογία του. Υποθέτω ότι με τον καιρό θα αντιμετωπιστούν και κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με κακή εκτίμηση των καταστάσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μια κακή εκτίμηση έκανε ο Χατζηγιοβάνης που εκτέλεσε «παιδικά» το δ εύτερο πέναλτι . Οι πράσινοι με την βελτίωση που παρουσιάζουν στην αμυντική λειτουργία τους και γενικά την ανασταλτική συμπεριφορά τους βάζουν τις θεμέλια για να αναγεννηθούν αγωνιστικά και να πάνε μακριά την βαλίτσα. Το που ακριβώς βρίσκονται θα μας το δείξει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής όπου υποδέχονται τον ΠΑΟΚ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αλλάζοντας σχηματισμό στο δεύτερο ημίχρονο  (4-3-3) επιχείρησε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα του Διούδη. Ο Ουάρντα τα πάλεψε και πάλι αρκετά αλλά από τον Παπάζογλου δεν βρήκε συμπαράσταση. Για κάποιους άγνωστους σε εμάς λόγους ο κόουτς επιμένει στο Έλληνα σέντερ φορ που όμως δεν τον δικαιώνει. Κι ο Νούνιτς που βλέπει τα ματς από τον πάγκο και ο Ντάουντα που έφυγε για τον Παναιτωλικό είναι αυτό τον καιρό πολύ πιο αποτελεσματικοί….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ