Ξάνθη – ΟΦΗ: Με τη γλώσσα των αριθμών

Ξάνθη – ΟΦΗ: Με τη γλώσσα των αριθμών

Το backround της αναμέτρησης στα Πηγάδια.

Η ενημέρωση της Super League:

«Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξέφυγε λίγο ή κάποιες άλλες ομάδες χαμηλότερα να απομακρύνονται από την εξάδα, ωστόσο η Ξάνθη και ο ΟΦΗ παραμένουν στην διακεκαυμένη ζώνη, καθώς ισοβαθμούν μαζί με τον Ατρόμητο στην έκτη θέση, έχοντας όλοι από 26 βαθμούς. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι το παιχνίδι Ξάνθη – ΟΦΗ είναι από αυτά που λέμε των έξι βαθμών!

Η Ξάνθη

Εκεί που έβαλε πέντε γκολ και νίκησε ΑΕΛ και Βόλο, εκεί έχασε τα δύο τελευταία από Παναθηναϊκό και Άρη με 1-0. Δείχνει και πάλι δυσκολία στο γκολ.

Έχει τώρα πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε βάλει μόλις δύο γκολ στα δέκα προηγούμενα! Δεν έχει σκοράρει στα 11 από τα 20 του πρωταθλήματος.
Έχει τρεις νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια, ενώ είχε πέντε στα έξι πρώτα της σεζόν.

Έχει δύο ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με τον… ΟΦΗ.

Έχουν μπει μόλις επτά γκολ στα 20 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί τέσσερα! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 35! Τα 14 η Ξάνθη και τα 21 οι αντίπαλοι.

Η Ξάνθη εντός έδρας
Έχασε το τελευταίο παιχνίδι της από τον Παναθηναϊκό, αφού είχε νικήσει στο προηγούμενο την ΑΕΛ με 2-1. Είναι η μοναδική της νίκη στα τέσσερα τελευταία, και μοναδικό από τα τέσσερα παιχνίδια που σκόραρε. Έχει κερδίσει δύο από τα οκτώ τελευταία, Ατρόμητο και ΑΕΛ, αφού είχε ξεκινήσει τη σεζόν με δύο στα δύο στην έδρα της. Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.
Έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τελευταία οκτώ, ενώ είχε βάλει πέντε στα δύο πρώτα. Και τα τέσσερα αυτά γκολ τα έχει βάλει στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχει βάλει στο πρώτο ημίχρονο στα οκτώ τελευταία!

Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε μεσοβδόμαδα από τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο 1-0, αφού είχε περάσει από τη Νέα Σμύρνη το περασμένο Σάββατο νικηφόρα. Έχει μία νίκη στα έξι τελευταία, αυτή με τον Πανιώνιο.

Έχει δύο ισοπαλίες, τις λιγότερες στο πρωτάθλημα μαζί με  την Ξάνθη. Μετά το 1-1 στου Χαριλάου στην πρεμιέρα, έχει μια ισοπαλία σε 19 αγώνες, το 1-1 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό.

Έχει δεχτεί γκολ στα 18 από τα 20 παιχνίδια. Μόνο με Ξάνθη και ΑΕΚ έχει κρατήσει το «μηδέν».

Δεν έβαλε γκολ στα τρία από τα πέντε τελευταία, αφού είχε βάλει σε 13 από τα 15 προηγούμενα.

Έχει βάλει πέντε φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 14 τελευταία μόνο μια.

Ο ΟΦΗ εκτός έδρας
Νίκησε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αφού είχε χάσει και τα επτά προηγούμενα εκτός έδρας.  Στα δύο πρώτα είχε πάρει ισοπαλία από τον Άρη και είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό. Έχασε τα δύο τελευταία με 2-0, ενώ τα πέντε προηγούμενα στο γκολ.

Δεν έβαλε γκολ στα δύο από τα τρία τελευταία, με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, ενώ είχε βάλει στα έξι από τα επτά πρώτα.

Μεταξύ τους

Ο ΟΦΗ νίκησε στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, αφού δεν είχε στα τέσσερα προηγούμενα μεταξύ τους για το πρωτάθλημα. Η Ξάνθη έχει κερδίσει πέντε από τα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έχουν μια ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, το 0-0 στο Ηράκλειο πριν από ένα χρόνο. Και οι τέσσερις τελευταίες ισοπαλίες τους είναι με 0-0. Ισοπαλία με σκορ έχουν να κάνουν από το Νοέμβριο του 2000, 1-1 στην Ξάνθη.

Από το καλοκαίρι του 2014 έχουν παίξει έξι παιχνίδια Κυπέλλου και πέντε πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη έχει δύο προκρίσεις, ενώ δύο παιχνίδια ήταν σε φάση ομίλων.

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Η Ξάνθη έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία στην έδρα της, μετά από ένα 0-0 τον Φεβρουάριο του 2009. Και στα πέντε πέτυχε τουλάχιστον από δύο γκολ.
Ο ΟΦΗ έχει να κάνει νίκη από τις 12 Ιανουαρίου 2003, όταν είχε πετύχει ένα εντυπωσιακό 4-1 (18’ σουτ Βάλλας – 45’ σουτ Ντεγιάνοφ, 50’ σουτ Σολίς, 54’ σουτ Γκόμες, 87’ σουτ Κιάσσος).

Από τότε η Ξάνθη έχει εννέα νίκες και δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Ο ΟΦΗ έχει νικήσει τέσσερις φορές στην Ξάνθη. Τις τρεις στις πρώτες επτά επισκέψεις του, από το 1989 ως το 1996, ενώ στις 18 επόμενες έκανε μόνο μια, το 4-1 που αναφέραμε παραπάνω.

Πρόσωπα
Ο Γιώργος Παράσχος υποδέχεται ως αντίπαλο προπονητή τον Γιώργο Σίμο, που τον είχε παίκτη στη Χαλκηδόνα από το 2002 ως το 2005.

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 22

Ισοπαλίες: 9
Νίκες ΟΦΗ: 20

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 16

Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΟΦΗ: 4

Στον πρώτο γύρο
26.10.2019: ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0
(47’ σουτ Φιγκειρέδο, 90’ σουτ Σεμέδο. Ο Ναμπί αστόχησε σε πέναλτι)

Πέρσι
23.09.2018: Ξάνθη – ΟΦΗ 3-0
(28’ κεφαλιά Γέντρισεκ, 40’ σουτ Γέντρισεκ, 87’ φάουλ Κοβάτσεβιτς)»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ