Ντάνιελ Ποντένσε: Η τελευταία παράσταση

Ο Ποντένσε ήρθε στην Ελλάδα για να... φύγει. Δέθηκε με τον σύλλογο, τον κόσμο, όλους και ήθελε να φύγει πρωταθλητής. Το λιγότερο που θέλει, πλέον, είναι να φύγει με μια τελευταία παράσταση.


Ντάνιελ Ποντένσε: Η τελευταία παράσταση | to10.gr

Όταν ο Ολυμπιακός τον έφερε στην Ελλάδα, το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. Ήρθε, για να παίξει, να δείξει και στη συνέχεια να φύγει, αφήνοντας πολλαπλά κέρδη στους Ερυθρόλευκους. Όχι μόνο οικονομικά.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι το κλασικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που είναι περαστικός από ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Ένας παίκτης με ποιότητα επιπέδου εθνικής Πορτογαλίας, που ήταν εν δυνάμει βασικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με μάνατζερ ένα«τέρας» όπως ο Ζόρζε Μέντες και πλήθος ομάδων να θέλουν να τον αποκτήσουν.

Θα τον υποδεχθεί με άγριες διαθέσεις στην Τούμπα

Ο Ποντένσε πήρε αυτό που ήθελε από τον Ολυμπιακό. Πήρε χρόνο συμμετοχής. Πήρε εμπιστοσύνη. Πήρε ευθύνες πάνω του. Πήρε εμπειρίες σημαντικές, που τον έκαναν καλύτερο ποδοσφαιριστή. Άλλα ήθελε να φύγει παίρνοντας και ένα πρωτάθλημα. Και αυτό είναι κάτι που ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει.

Ο 24χρονος εξτρέμ δεν ήθελε να φύγει τον Ιανουάριο. Ούτε ο Ολυμπιακός ήθελε να τον δώσει. Και για αυτόν τον λόγο πήγε στα άκρα τη διαπραγμάτευση με τη Γουλβς. Άλλα, είπαμε, ο Ποντένσε ήρθε στην Ελλάδα για να φύγει. Και ο Μέντες ήθελε να τελειώσει το deal, οπότε ο παίκτης δεν είχε περιθώρια. Την ίδια στιγμή που οι ετήσιες απολαβές του θα φτάσουν τα 3.000.000 ευρώ, ενώ η καταγραφή, μαζί με την εφορία θα φτάσει σχεδόν 35.000.000!

Κι όμως, ο Ποντένσε ήθελε, επέμενε να μείνει και να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ. Αν και όχι 100% έτοιμος. Έτσι, για μια τελευταία παράσταση. Για την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε. Άσχετα πόσο θα παίξει. Θέλει να δώσει στον Ολυμπιακό κάτι για να τον θυμούνται όλοι όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Όσο για τον λόγο που φεύγει; Ο Ποντένσε θα φέρει κι άλλους «Ποντένσε» που θα θέλουν να αναδειχθούν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσω του Ολυμπιακού Ν αυτή η πώληση είναι το διαβατήριο του Ολυμπιακού για ακόμη καλύτερους παίκτες. Για ταλέντα που μέσω των Πειραιωτών θα βρουν τον δρόμο για τις μεγάλες ομάδες και μεγάλα πρωταθλήματα. Μαθαίνοντας στην ακραία, ασφυκτική πίεση για το αποτέλεσμα.

Πίεση όπως αυτή που έχει ο Ολυμπιακός σήμερα για να νικήσει την ΑΕΚ και να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μόνος και καλύτερος από όλους.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο