Διπλό το κίνητρο για ΑΕΚ και Καρέρα

Διπλό το κίνητρο για ΑΕΚ και Καρέρα

Γιατί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστής σημασίας για ΑΕΚ και Καρέρα και ποια «στοιχήματα» πρέπει να κερδίσουν οι Κιτρινόμαυροι.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται σε διαφορετικά ποδοσφαιρικά φεγγάρια. H Ένωση θέλει να δηλώσει παρούσα στη φετινή μάχη των πρώτων θέσεων επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο πως βρήκε ξανά σφυγμό και ποδοσφαιρικά πατήματα.

Το ματς του ΟΑΚΑ είναι ξεχωριστής σημασίας για την ΑΕΚ και πιθανότατα της δίνει μεγαλύτερα κίνητρα από τον αντίπαλο. Οι Κιτρινόμαυροι πραγματοποιούν μια σεζόν ασταθή, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, που τους έχουν φέρει πίσω στη βαθμολογία.

Μια ενδεχόμενη νίκη επί του Ολυμπιακού θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει σε ένα τέτοιο σενάριο μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει συνέχειας και φυσικά θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τα πλέι οφ. Εκεί που θα κριθεί άλλωστε το φετινό πρωτάθλημα.

Η Ένωση κυνηγά την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από πολύ καιρό. Ήταν την 1η Απριλίου του 2018, όταν είχαν νικήσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κάνοντας τότε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στα ντέρμπι. Είχε κερδίσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό, 3-2 στο πρωτάθλημα και 2-1 για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ, 1-2 στο Φάληρο για την Super League και 0-0 στο ίδιο γήπεδο στο πρώτο ματς Κυπέλλου.

Είχε νικήσει επίσης τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα με 1-0 παίρνοντας ισοπαλία στην Τούμπα μέχρι το ματς να διακοπεί με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη (και να το πάρει με 3-0 στα χαρτιά), ενώ είχε κερδίσει 3-0 τον Παναθηναϊκό και είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις στην Λεωφόρο 1-1. Μοναδική της ήττα ήταν στον τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, όταν και άρχισε αυτή η δεκάδα ντέρμπι χωρίς νίκη που κρατά μέχρι σήμερα.

Βεβαίως την πρώτη του νίκη σε ένα ντέρμπι κυνηγά και ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να πήρε καλό βαθμό σχετικά με το κοουτσάρισμά του στην Τούμπα, όμως στο φινάλε του αγώνα η Ένωση έφυγε από το γήπεδο χωρίς βαθμό. Είναι σαφές πως η δουλειά που έχει κάνει ο Μάσιμο Καρέρα αποδίδει καρπούς. Ο Ιταλός τεχνικός βάζει τη δική του «σφραγίδα» στην ΑΕΚ, βελτιώνοντας την ομάδα σε πολλούς τομείς. Με σημαντικότερο εκείνον της τακτικής.

H Ένωση έχει εξελιχθεί σε μια ομάδα που μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες. Να αλλάζει σχηματισμούς ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το 3-5-2 μεταλλάσσεται εύκολα σε 4-2-3-1 και αυτό με τη σειρά του σε 4-3-3, ακόμα και χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Μιας και η ΑΕΚ έχει την τύχη να διαθέτει κάποιους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε διαφορετικούς ρόλους.

Η συμβολή του Καρέρα στο παραπάνω είναι σημαντική. Ο Ιταλός τεχνικός έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στην Ένωση, δουλεύοντας ξεχωριστά και σε τομείς όπως η φυσική κατάσταση και η ένταση. Η ΑΕΚ δείχνει μια ομάδα με υπομονή στο παιχνίδι της, ικανή να διαχειριστεί το τέμπο ενός ματς και να το πάει εκεί που εκείνη επιθυμεί. Επίσης, ένα σημαντικό συν στην εποχή Καρέρα είναι η αξιοποίηση του ρόστερ. Το rotation έχει ανοίξει και πλέον βλέπουμε να μπαίνουν στην εξίσωση νέοι παίκτες.

Όλα τα παραπάνω θα μπουν σε κρίση την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ματς πολύ ξεχωριστής σημασίας για τον Δικέφαλο, μιας και δείχνει ικανό να διαμορφώσει συνθήκες ενόψει της συνέχειας ή ακόμα και της κατάληξης της σεζόν. Είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο για την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ