Του περίσσεψε η διάθεση, του έλλειψε η δημιουργία…

Του περίσσεψε η διάθεση, του έλλειψε η δημιουργία…

Η κατοχή της μπάλας και η φούρια ήταν από την πλευρά των ερυθρόλευκων αλλά τρεις ευκαιρίες για γκολ είναι φτωχός απολογισμός…

«Μια ομάδα προσπάθησε να εξοντώσει τον Ολυμπιακό κι αυτή ήταν η ΑΕΚ» Το είπε ο Πέδρο Μαρτίνς κι έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Θα είχε ενδιαφέρον συνεχίζοντας τον συλλογισμό του να μας έλεγε αν η ΑΕΚ τα κατάφερε. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τα κατάφερε και με το παραπάνω. Αν κρίνουμε από τις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησε ο Ολυμπιακός, επίσης.

Τρεις κλασσικές ευκαιρίες καταγράφονται από πλευράς ερυθρολεύκων. Η πρώτη με σουτ στην κίνηση του Μπουχαλάκη που εξουδετερώνει ο Μπάρκας. Η δεύτερη με τον Ελ Αραμπί που μπροστά στο τέρμα δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα από την κεφαλιά-πάσα του Μασούρα. Τρίτη και φαρμακερή η προβολή του Γκιγιέρμε που σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται ο επιθετικός απολογισμός του Ολυμπιακού.

Της δε ΑΕΚ αρχίζει και τελειώνει στην προβολή του Λιβάγια από την έξοχη πάσα του Μάνταλου που την αντιμετώπισε πετυχημένα ο Σα. Ναι μεν η κατοχή της μπάλας και η φούρια ήταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων αλλά τρεις ευκαιρίες για γκολ είναι φτωχός απολογισμός. Με την έννοια αυτή ο Μάσιμο Καρτέρα πέτυχε να μπλοκάρει τα ατού του Ολυμπιακού στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Κι είναι αλήθεια ότι και ο Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά δεν βρήκαν πεδίο δράσης. Με τους ακραίους επιθετικούς να ντουμπλάρουν τους μπακ ο Μάσιμο Καρέρα πέτυχε να μην αφήσει διαδρόμους ούτε για τους Τσιμίκα και Ομάρ που έχουν καθοριστική συμμετοχή στις πλαγιοκοπήσεις των ερυθρολεύκων. Γυρίζοντας λίγες μέρες πίσω θα παρατηρήσουμε ότι και στο νικηφόρο για τον Ολυμπιακό αγώνα με τον ΟΦΗ θα διαπιστώσουμε ότι και στο Ηράκλειο οι φάσεις για γκολ που δημιούργησαν οι παίκτες του Μαρτίνς μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Όταν η παραγωγικότητα μιας ομάδας πέφτει από τις δεκαπέντε-είκοσι τελικές στις τρεις είναι αναμενόμενο ότι θα λιγοστέψει μέχρι εξαφάνισης η παραγωγικότητά της. Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει μπροστά του προς επίλυση ο Πέδρο Μαρτίνς χωρίς να έχει περιθώρια να την καθυστερήσει. Το θετικό για τον κόουτς του Ολυμπιακού είναι πως έχει να ασχοληθεί μόνο με αυτό. Η άμυνα και χωρίς τον Ρούμπεν Σεμέδο τα καταφέρει σε απόλυτοι βαθμό.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με πρόθεση να χαλάσει την δημιουργία του αντιπάλου της και στη συνέχει να ενδιαφερθεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν της δημιουργεί ούτε ψυχολογικό ούτε βαθμολογικό πρόβλημα. Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ρεαλιστής όπως είναι ο συνήθως οι Ιταλοί προπονητές. Ξέρει πολύ καλά τι γάλα θα βγάλει αυτή η στάνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ