ΑΕΚ: Το πλάνο που βγήκε στον Καρέρα, αλλά είχε… ταβάνι

ΑΕΚ: Το πλάνο που βγήκε στον Καρέρα, αλλά είχε… ταβάνι

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες. Για διαφορετικούς λόγους, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός ήθελαν πολύ τη νίκη χθες. Στο γήπεδο, εκείνος που φάνηκε να την επιθυμεί περισσότερο ήταν ο δεύτερος. Άρα από αυτή την άποψη ίσως να είναι και ο περισσότερο… πικραμένος, από αυτό το 0-0.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έδειξε από το ξεκίνημα του ματς πως θέλει να πάει το παιχνίδι σε ένα συγκεκριμένο τέμπο. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν με ένα σφικτό πλάνο, δίνοντας βάση κυρίως στο να μην δεχθούν γκολ. Ένα πλάνο που θύμιζε αρκετά εκείνο της Τούμπας.

Ίσως η Ένωση να έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο. Με τη βαθμολογική διαφορά να είναι μεγάλη από την κορυφή, η ΑΕΚ δεν είχε να χάσει και πολλά χθες. Αντίθετα, τα οφέλη σε μια νίκη σε ντέρμπι μπορεί να ήταν πολύπλευρα.

Ο Μάσιμο Καρέρα το φοβήθηκε το ματς. Φάνηκε αυτό τόσο από την ενδεκάδα που παρέταξε όσο και από την γρήγορη διορθωτική κίνηση, πριν καν φύγει το ημίχρονο. Ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες της ομάδας του. Κάτι που προφανώς διαμόρφωσε σε έναν βαθμό και τα τακτικά του σχέδια.

Η απόφαση να «θυσιαστεί» ο Βέρντε σε έναν ανασταλτικό ρόλο, προκειμένου να περιοριστεί η δράση του Τσιμίκα έφερε πάντως αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε λύσεις από τη δυνατή του πτέρυγα, με το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας να περνά είτε από τα πόδια του Μπουχαλάκη, είτε από εκείνα του Βαλμπουενά. Που δεν έμεινε πολύ στη γραμμή.

Η ΑΕΚ σχεδίασε ένα πλάνο βασισμένο στη μία φάση. Στο να βρει δηλαδή μια καθαρή ευκαιρία που θα της επέτρεπε ακόμα και να πάρει το ματς. Αυτή ήρθε με τον Λιβάγια, όμως ο Σα δεν άφησε τον Κροάτη άσο να σκοράρει. Τον πιο επικίνδυνο ίσως παίκτη της ΑΕΚ χθες, μιας και το άλλο βαρύ χαρτί, ο Ολιβέιρα, έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος. Πιθανότατα επηρεασμένος και από τα τελευταία μεταγραφικά σενάρια στα οποία πρωταγωνιστεί.

Το αρνητικό για την Ένωση είναι πως φάνηκε αυτό, να είναι το ταβάνι της αγωνιστικά. Να δείχνει αδυναμία δηλαδή στο να παρουσιάσει κάτι περισσότερο και να κυνηγήσει τη νίκη με ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ζήτημα που προφανώς σχετίζεται με τις γενικότερες δυνατότητες του ρόστερ της. Ένα ρόστερ που έχει δώσει πλέον σαφές δείγμα και δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση, για το κάτι παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ