Στατιστικά και αριθμοί του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Στατιστικά και αριθμοί του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα για την 21η αγωνιστική της Super League, σε ένα ντέρμπι όπου οι δυο ομάδες μοιράστηκαν για πρώτη φορά βαθμούς μήνα Γενάρη.

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με 0-0 στο ΟΑΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο και άξιζαν τη νίκη.

Η Super League δημοσίευσε ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία από τις «μάχες» ΑΕΚ και Ολυμπιακού, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία παίζοντας μήνα Ιανουάριο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League:

Χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία παίζοντας μήνα Ιανουάριο!

Στα δέκα προηγούμενα η ΑΕΚ είχε επτά νίκες και ο Ολυμπιακός τρεις, με την ΑΕΚ να είναι γηπεδούχος στις οκτώ περιπτώσεις.

Παραθέτουμε και άλλους ενδιαφέροντες αριθμούς από το ντέρμπι.

120… ντέρμπι πρωταθλήματος Α’ Εθνικής/Super League έχουν παίξει πλέον ΑΕΚ και Ολυμπιακός, τα δύο στα πλέι οφ. Ήταν η 33η ισοπαλία, ενώ η ΑΕΚ έχει 37 νίκες και ο Ολυμπιακός 50.

24… και πλέον χρόνια έχουν περάσει, από την προηγούμενη φορά που δύο διαδοχικά ντέρμπι με γηπεδούχο την ΑΕΚ τελειώνουν ισόπαλα. Τότε, 1η Απριλίου 1995, ήλθαν 2-2 και 28η Οκτωβρίου 1995 έφεραν 1-1.

15… και πλέον χρόνια είχε να έλθει ισόπαλο το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Ήταν στις 7 Νοεμβρίου 2004, πάλι με γηπεδούχο την ΑΕΚ, πάλι στο «Σπύρος Λούης».

13… επίσημα παιχνίδια έχει παίξει η ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» φέτος και το 13ο ήταν και το πρώτο που δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.

11… ντέρμπι χωρίς νίκη έχει η ΑΕΚ, με την παραδοχή του όρου «ντέρμπι» τους αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Έχει έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Το 2017-18 που πήρε το πρωτάθλημα είχε πέντε νίκες και μια ισοπαλία!

10… χρόνια έχουν περάσει από την προηγούμενη φορά, που ο Ολυμπιακός έφερε τρία 0-0 σε μια σεζόν. Ήταν το 2009-10, όπου μάλιστα είχε και ένα τέταρτο 0-0 στα πλέι οφ. Τις δύο προηγούμενες σεζόν 2017-18 και 2018-19 δεν είχε κανένα 0-0!

6… μήνες γηραιότερη ήταν σε μέσο όρο ηλικίας η ενδεκάδα της ΑΕΚ, 27 ετών και δέκα μηνών, σε σχέση με του Ολυμπιακού, 27 ετών και τεσσάρων μηνών.

4… διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητος από την ΑΕΚ είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι τέτοιο έχουν καταφέρει στην ιστορία ως προπονητές του Ολυμπιακού μόνο ο Λάκης Πετρόπουλος – πέντε ματς – και ο Όλεγκ Μπλαχίν, επίσης τέσσερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ