Πέρασε η… ντροπολογία για τη διάσωση ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Πέρασε η… ντροπολογία για τη διάσωση ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο για να αποτρέψει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η σκανδαλώδης παρέμβαση της Κυβέρνησης στη νομιμότητα ολοκληρώθηκε… Η τροποποίηση του νομικού πλαισίου προκειμένου ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να αποφύγουν τον υποβιβασμό, παρότι έχουν αποδεδειγμένα τον ίδιο ιδιοκτήτη, τον Ιβάν Σαββίδη, ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τραγική ειρωνεία, η τροπολογία τέθηκε προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την ονομασία «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις»… Έχει χιούμορ η Κυβέρνηση, αν μη τι άλλο…

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία, οι φόβοι για «διαρροές» στη Νέα Δημοκρατία δεν επιβεβαιώθηκαν. Σε σύνολο 246 παρόντων βουλευτών, οι 156 ψήφισαν υπέρ, άπαντες προερχόμενοι από την κυβερνητική παράταξη. Οι 90 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά, αντιδρώντας στην αλλαγή των κανονισμών.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος όμως έστειλε επιστολή ότι εάν παρευρισκόταν, θα ψήφιζε υπέρ.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η πολυϊδιοκτησία ή η παράτυπη μεταβίβαση μετοχών, μία παρανομία για την οποία επίσης ελέγχεται η Ξάνθη, θα τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης βαθμών από -5 μέχρι -10, ανάλογα με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της Superleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ