Ο αρχηγός που εξελίσσεται στο «πολυεργαλείο» του Καρέρα

Ο αρχηγός που εξελίσσεται στο «πολυεργαλείο» του Καρέρα

Ο Πέτρος Μάνταλος δείχνει «ανεβασμένος» με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της ομάδας, φέρνοντας εις πέρας διαφορετικές αποστολές.

Ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ΑΕΚ σε αυτή τη νέα εποχή της. Ο Μάνταλος είναι μια προσωπικότητα απόλυτα ταυτισμένη με την Ένωση των τελευταίων ετών. Την ομάδα που έκανε την επανεκκίνηση της και επέστρεψε στην κορυφή, από το μηδέν. Για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκούν τα όσα έχουν πει για εκείνον συμπαίκτες αλλά και όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε από το 2014 μέχρι σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο πως όλοι ξεκινούσαν την ενδεκάδα τους από τον… τύπο με τη φανέλα με το «20». Ο Μάσιμο Καρέρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στην ομάδα ο Ιταλός τεχνικός έδειξε την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο του Μάνταλου και την πίστη στις δυνατότητές του.

Ο διεθνής άσος της ΑΕΚ αποτελεί βασικότατο στέλεχος στα πλάνα του Καρέρα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου βλέπει στο πρόσωπο του Μάνταλου έναν ποδοσφαιριστή ικανό να κάνει τη διαφορά για την ομάδα, τόσο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του όσο και με τη δύναμη του χαρακτήρα του.

Ο Μάνταλος δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα. Τόσο εντός γραμμών, όσο και στα αποδυτήρια. Κάτι που από πλευράς Καρέρα είναι απόλυτα αντιληπτό, με τον προπονητή της ΑΕΚ να στηρίζει πολλά στον αρχηγό, για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Παίκτης για όλες τις δουλειές

Το δυνατό στοιχείο του Μάνταλου είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Ο Καρέρα έχει δείξει την πρόθεση να το εκμεταλλευτεί αυτό στο έπακρο, μιας και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει τον αρχηγό της ΑΕΚ σε τρεις διαφορετικές θέσεις!

Ο Μάνταλος έχει αγωνιστεί ως δεκάρι στο 3-5-2 αλλά και στο 4-2-3-1 του Ιταλού προπονητή, ως αριστερό εξτρέμ στο 4-3-3, ενώ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον είδαμε και ως εσωτερικό μέσο, στην εν λόγω διάταξη! Σε όλες τις περιπτώσεις ο Μάνταλος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου δείχνει τρομερή τακτική προσήλωση και ακολουθεί πιστά το πλάνο του προπονητή του και τον ρόλο που του αναθέτει. Για τον Μάνταλο πάνω από όλους και από όλα βρίσκεται το σύνολο. Η συνολική δουλειά και το αποτέλεσμα.

Έτσι λειτουργούσε σε όλη του την καριέρα ο διεθνής άσος και πλέον το κάνει αυτό, με ακόμα μεγαλύτερη ωριμότητα. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μάνταλος ήταν… παντού στο γήπεδο. Έτρεξε στον άξονα, έδωσε βοήθειες στον Λόπες όταν οι Ερυθρόλευκοι ανέβαιναν από την πλευρά του, κάλυψε χώρους, έκοψε μπάλες, πήρε πρωτοβουλίες. Ενώ ανέλαβε και αρκετές εκτελέσεις στημένων, έχοντας μάλιστα την τελική, στην χαμένη ευκαιρία του Λιβάια, μετά από την συρτή πάσα του Μάνταλου από φάουλ.

Ο Μάνταλος δείχνει σε πολύ καλό ποδοσφαιρικό φεγγάρι. Έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που ο Καρέρα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και είναι έτοιμος για να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή. Να πάρει στα χέρια του την μπαγκέτα και να γίνει ο «μαέστρος» της ΑΕΚ, με τον τρόπο που επιθυμεί ο προπονητής του να συμβεί αυτό. Δηλαδή, κάνοντας παράλληλα πολλές δουλειές στο γήπεδο. Όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ο Μάνταλος ήταν από τους κορυφαίους για την ΑΕΚ, βγάζοντας την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ