Απίστευτη παραδοχή: «Ο Σαββίδης πήρε την Ξάνθη, προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία» (ηχητικά)

Απίστευτη παραδοχή: «Ο Σαββίδης πήρε την Ξάνθη, προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία» (ηχητικά)

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα, παραδέχθηκε δημόσια ότι ο Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Αλλά η ίδια θεωρεί ότι την πήρε «για να... προφυλάξει μην πέσει στα χέρια Τούρκου»!

«Κατ’ αρχάς, είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι και του ΠΑΟΚ, και της Ξάνθης, και οι Θεσσαλονικείς και οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες. Πράγματι ο κύριος Σαββίδης πήρε την Ξάνθη. Προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία του φακέλου και αποφάσισα έτσι κι εγώ»

30-01-2020: ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «METROPOLIS».

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης και της ΠΑΕ Ξάνθη. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα το δεσμευτικό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτό προκύπτει αναντίρρητα από όλα τα στοιχεία, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και (κυρίως) τα ΕΠΙΣΗΜΑ οικονομικά δεδομένα, που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή. Στοιχεία και ντοκουμέντα που δεν τα αμφισβητεί ούτε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος επιδίδεται αυτές τις ημέρες σε ένα ανηλεές κυνηγητό, με ύβρεις και απειλές, εναντίον μελών της Επιτροπής, πολιτικών και δημοσιογράφων, με σκοπό να πείσει ότι δεν συνελήφθηκε επ’ αυτοφόρω. Ωστόσο, αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο και προφανές.

Είναι τόσο ξεκάθαρο και προφανές, μάλιστα, που επιβεβαιώνεται από όλα τα μέλη της Επιτροπής. Μέλη που βρίσκονται στη μέση μιας καταιγίδας διώξεων που επιχειρεί να στήσει ο Δικέφαλος και του επικοινωνιακού στιγματισμού, που προσπαθούν να κάνουν τα media του Σαββίδη. Στιγματισμός, ωστόσο, που αφορά μόνο στον ΠΑΟΚ. Που, πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας και ακραίας εξάρτησης μίας (;) ομάδας. Που αυτομάτως βάζει βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ας μη μακρηγορούμε, ωστόσο. Ας παραθέσουμε τα γεγονότα και αυτούσια τα λόγια όσων εξέτασαν τα συνταρακτικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έφτασαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στοιχεία από τα οποία άπαντες συμφώνησαν ότι προκύπτει βαρεία περίπτωση πολυϊδιοκτησίας.

ΑΡΚΟΥΔΗΣ: «Η ΜΑΡΟΥΠΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΗ Ο Κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και την προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της ΕΕΑ, ο εισηγητής της υπόθεσης, κ. Ηλία Αρκούρδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «METROPOLIS», αποκαλύπτοντας όσα είπε η κ. Μαρούπα στην επιτροπή, αλλά και τη σπουδή της, να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, εάν δεν βρεθεί κάτι για να τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ: «Το τηλεφωνικό μου απόρρητο είναι στη διάθεση του καθενός. Οχι μόνο οι κλήσεις, αλλά και οι συνομιλίες. Σταθερά, κινητά, παιδιών, γυναίκας… Αλλά τους προειδοποιώ ότι πιθανών να εκπλαγούν δυσάρεστα. Ενα το κρατούμενο. Δεύτερον. Επειδή ακούστηκαν διάφορα από κάποια συνάδελφο, εγώ δεν ήθελα να σχολιάσω, ούτε τι ειπώθηκε στην Επιτροπή ούτε τι δεν ειπώθηκε, όμως κατηγορηματικά σας λέω ότι βαρύνουσα γνώμη στην απόφασή μας έπαιξε η γνώμη της κυρίας Μαρούπα, η οποία ήρθε και μας είπε «Πήγα στην Ξάνθη, είδα, ρώτησα, έμαθα και κατηγορηματικά σας λέω, ότι όχι απλώς έχει επιρροή ο κ. Σαββίδης στην Ξάνθη, αλλά είναι δική του. Και είμαι κατηγορηματική. Ομως, δεν θέλω να επιβληθεί ποινή, εάν δεν ελέγξουμε και κάποιους άλλους για πολυϊδιοκτησία, όπως τον κ. Μαρινάκη». Και εκεί της είπαμε, «βεβαίως, φέρε όποια καταγγελία θέλεις, να προχωρήσουμε. Χωρίς καταγγελία ή στοιχείο, δεν μπορούμε». Μας λέει μετά «έχει τη NOVA». Της απαντήσαμε ότι «δεν έχει ακόμη τη NOVA και αυτό δεν φτάνει. Μιλάει ο κ. Μπέος, ας κάνει μια καταγγελία, να ξεκινήσουμε μία διαδικασία. Και εγώ πρώτος θα είμαι μαζί σου να διερευνήσουμε όποιον θέλεις». Αυτά είναι τα γεγονότα. Δεν ήθελα να μπω σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ακούγονται αυτά τα πράγματα».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ

Embed Music – Podcast Hosting –

ΜΑΡΟΥΠΑ: «Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ… ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

Μετά από λίγη ώρα, η Ειρήνη Μαρούπα ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του συναδέρφου της και αποφάσισε να παρέμβει στην ίδια εκπομπή. Στην παρέμβασή της, λοιπόν, αποκάλυψε όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή και ξεκαθάρισε πως οι αποδείξεις και τα στοιχεία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι η Ξάνθη έχει αγοραστεί από τον Ιβάν Σαββίδη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό το έκανε για να μην την αγοράσει… Τούρκος! Ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ψήφισε ότι υπάρχει παρανομία (4-1, υπενθυμίζουμε η ψηφοφορία), αλλά ζήτησε αναστολή της ποινής, έως ότου ελεγχθεί και ο Ολυμπιακός!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ: «Με μεγάλη μου έκπληξη, ακούω ότι ο εισηγητής στην υπόθεση, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός για τις παραβάσεις ων δύο ομάδων, για όλες τις κατηγορίες που υπήρχαν και ο οποίος με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκε και συναποφάσισε αφού άκουσε όλες τις γνώμες. Επικύρωσε δηλαδή την αρχική του γνώμη, που ήταν η εισήγησή του: Οτι πρέπει να υποβιβαστούν οι δύο ομάδες. Λέει τώρα ότι δεν ήταν πεπεισμένος και δεν ήξερε εάν προέκυπτε από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο ίδιος, από τα υπομνήματα, από τα οικονομικά έγγραφα, εάν στην Ξάνθη ασκούσε κυριαρχική επιρροή ο κ. Σαββίδης, αλλά ήρθα εγώ από την Ξάνθη -όπου ειρήσθω εν παρόδω, με κατηγορεί ο Ολυμπιακός ότι πήγα ταξιδάκι για να τα «φτιάξω» με τον Σαββίδη και την Ξάνθη- όπου με δικιά μου πρωτοβουλία, με βρίζουν όλοι οι οπαδοί του

Αν είναι ποτέ δυνατόν να είπα ότι εάν δεν βρούμε κάτι για τον Μαρινάκη, να μην επιβληθούν ποινές στον Σαββίδη.

Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε παντελόνια. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των αποφάσεών τους κάποιοι κρύβονται πίσω από τα φουστάνια μιας γυναίκας. Εγώ τα φοράω τα παντελόνια

Κατ’ αρχάς, είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι και του ΠΑΟΚ, και της Ξάνθης, και οι Θεσσαλονικείς και οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες. Πράγματι ο κύριος Σαββίδης πήρε την Ξάνθη. Προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία του φακέλου και αποφάσισα έτσι κι εγώ. Αυτό που πράγματι εισέφερα στην επιτροπή και θα σας το πω και ευθέως, αφού το θέλει ο κ. Αρκούδης, ευτυχώς υπάρχουν πρακτικά. Πράγματι, διαπίστωσα ότι στο γήπεδο και το ξενοδοχείο της Ξάνθης, δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Τράβηξα και σχετικές φωτογραφίες. Και τους είπα ότι εγώ αυτό που κατάλαβα εκεί, είναι ότι ο Σαββίδης δεν το έκανε, για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο, απόδειξη είναι ότι στη Λάρισα που αντιτίθεται στα ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα έχει δανείσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Ουάρντα (από ό,τι μου είπαν αυτοί που ξέρουν το θέμα), αλλά την πήρε ενδεχομένως για να προφυλάξει την Ξάνθη, να μην πέσει στα χέρια Τούρκου, όπως τη διεκδικούσε να την αγοράσει ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε από το 2015, που φάνηκε και μας ομολόγησε στην επιτροπή ο κ. Στράτος, ότι χάνοντας τη χορηγία της SKODA, ο Πανόπουλος ήθελε να «ξεφορτωθεί», να ξεφύγει από τις οικονομικές και αθλητικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη.

Εδώ τους είπα ότι οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι να υπάρξει μείζον εθνικό θέμα! Υπήρξε μείζον εθνικό θέμα; Αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να κάνει αυτό που εισηγήθηκα εγώ στην Επιτροπή; Τι τους είπα; Τους είπα το αυτονόητο. Ο,τι βεβαίως υπάρχει παράβαση. Να μην επιβάλουμε αυτές τις εξοντωτικές ποινές, πόσω μάλλον που αφορά μάλλον εθνικό θέμα, και το έκανε για αυτόν τον λόγο ο κ. Σαββίδης και πήρε την Ξάνθη από τα χέρια του Τούρκου, αλλά τουλάχιστον ας διατηρήσουμε την απόλυτη αμεροληψία και αξιοπιστία των αποφάσεων της επιτροπής και της ίδιας της επιτροπής. Πώς; Ξέρουμε ότι η απόφασή μας θα είναι συντριπτικά καταστροφική για τον έναν από τους δύο πρώτους του πρωταθλήματος. Πρέπει, λοιπόν, το λιγότερο, να ελέγξουμε τις καταγγελίες που υπάρχουν και τα όποια γεγονότα και τις διαδόσεις και για τον άλλον πρώτο.

Εγώ δεν είπα ποτέ, όμως, όπως τόλμησε ψευδώς να αναφέρει ο κ. Αρκούδης, ότι εάν δεν βρούμε τίποτε για τον Μαρινάκη δεν θα δικάσουμε ούτε τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη.

Η γνώμη μου δεν ήταν βαρύνουσα. Δεν ανεστάλη ποτέ η ποινή, όπως ζήτησα. Στα σημαντικά θέματα, όπου πράγματι προσπάθησα ενδεχομένως και περισσότερο από ό,τι έπρεπε, που ήταν να μην καταστραφεί μία ομάδα».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ

Upload Music Files – Download Audio –

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ειρήνη Μαρούπα, αν και ψήφισε θετικά για τη «ΒΑΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ» πολυϊδιοκτησίας, αλλά ζήτησε αναστολή της ποινής. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κινηθεί εναντίον της… Αρα, η άποψή της θεωρείται «νόμιμη» από τους Θεσσαλονικείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ