Πούγγουρας: «Ανέβηκε η ψυχολογία μετά τον ΠΑΣ, μυστικό η συνεχής επικοινωνία»

Πούγγουρας: «Ανέβηκε η ψυχολογία μετά τον ΠΑΣ, μυστικό η συνεχής επικοινωνία»

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Πούγγουρας, μίλησε για τη πως άλλαξε η ψυχολογία των παικτών μετά τη νίκη - πρόκριση επί του ΠΑΣ.

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας έδωσε συνέντευξη στο σάιτ της Superleague, απαντώντας στις ερωτήσεις φιλάθλων. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Σένκεφελντ, για την Εθνική, για την προοπτική του να παίξει στο εξωτερικό, αλλά και το πως φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού:

«Όποιες και να είναι οι συνθήκες, από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό κατάλαβα ότι υπάρχει γενικά σε όλο το σύλλογο νοοτροπία μεγάλου συλλόγου. Η χρονιά άρχισε πάρα πολύ δύσκολα για όλους μας, παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες που περάσαμε αυτή την περίοδο η ομάδα έγινε πολύ δυνατή και ένα πολύ δεμένο γκρουπ».

Καλησπέρα Αχιλλέα. Πώς νιώθεις που η τρομερή βελτίωση και επίδοση σου τη φετινή χρονιά έχει τραβήξει το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού; Νιώθεις μια extra πίεση η άγχος;

«Νιώθω πολύ όμορφα, κυρίως επειδή από την αρχή της χρονιάς παίζω βασικός και έχω σταθεροποιήσει την απόδοσή μου. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πίεση για μένα σε σχέση με την όποια επιθυμία του ομοσπονδιακού προπονητή».

Γιατί το δίδυμο με τον Σένκεφελντ έχει δέσει τόσο πολύ και δεν σπάει με τίποτα; Ποιό είναι το μυστικό;

«Ένα από τα μυστικά είναι η συνεχής επικοινωνία, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Ο Μπαρτ είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά στοιχεία, όπως ταχύτητα, δύναμη, εμπειρία και σωστές τοποθετήσεις. Η τετράδα της άμυνας και τα δύο αμυντικά χαφ έχουμε πάρα πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Γι’ αυτό υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα».

Πιστεύεις ότι έχεις να αποδείξεις πολλά στο μέλλον; Θεωρείς επίσης ότι μια κλήση στην εθνική μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα;

«Πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά παραπάνω. Μέχρι στιγμής στην καριέρα μου υπάρχει ανοδική πορεία με σταθερά βήματα ανόδου. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει μια κλήση στην Εθνική».

Η ερώτηση μου είναι πως νιώθεις που έχεις καταφέρει να είσαι βασικός σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο ; Και πως ένιωσες την πρώτη φορά που έπαιξες βασικός με το Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα;

«Είναι μεγάλη τιμή που αγωνίζομαι βασικός στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι υπήρχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, δεν το σκέφτηκα καν. Ήταν περίεργο συναίσθημα όταν έπαιξα στην Τούμπα. Εκεί αγωνιζόμουν τα προηγούμενα έξι χρόνια, εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά αλλά από τη στιγμή που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ποιό είναι το αγαπημένο μέρος διακοπών;

«Εύκολο. Η Χαλκιδικάρα».

Πόσα χρόνια έπαιζες ποδόσφαιρο και κατάφερες να γίνεις ένας από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς?

«Ξεκίνησα από 10 ετών στην ακαδημία της ΑΕ Φαλήρου στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τρία χρόνια πήγα στην ακαδημία Προμηθέα Λάρισας όπου έμεινα έως τα 17 μου χρόνια. Αργότερα πέρασα δοκιμαστικά στον ΠΑΟΚ, μετά εντάχθηκα στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερα να γίνω στέλεχος της πρώτης ομάδας».

Τι πιστεύεις ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να είναι πιο ενεργός επιθετικά χωρίς ωστόσο να έχει χάσει και την σωστή αμυντική νοοτροπία του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που δεν ερχόντουσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Η ομάδα σε όλη τη σεζόν, εάν εξαιρέσω τα πρώτα τρία παιχνίδια, έδειχνε καλό πρόσωπο, απλά πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο η ψυχολογία της ομάδας που όπως φαίνεται μετά το ματς του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ανέβηκε κατακόρυφα. Βλέπουμε πλέον μια ομάδα που αποδίδει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, παίρνει αποτελέσματα, κάτι που δεν το έκανε κυρίως στον πρώτο γύρο».

Παίζετε 3 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε 10 ημέρες σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα για να αντιμετωπίσει 3 φορές συνεχόμενα ένα σκληρό αντίπαλο;

«Η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση όλης της σεζόν και θα είναι τρία πολύ δυνατά παιχνίδια που θα τεστάρουμε για ακόμα μία φορά τις δυνατότητές μας, προσπαθώντας να κερδίσουμε και στα τρία».

Αγαπητέ Αχιλλέα, ποιο ματς στο οποίο έχεις αγωνιστεί δεν θα ξεχάσεις ποτέ και για ποιο λόγο;

«Είναι πολλά παιχνίδια που θυμάμαι αλλά πιο ξεχωριστό, γιατί ήταν ένας ευρωπαϊκός αγώνας απέναντι σε σπουδαίο αντίπαλο και μια μοναδική ατμόσφαιρα μπροστά σε 60.000 κόσμο, ήταν αυτό απέναντι στη Σάλκε για τη φάση των «32» του Europa League.»

Καλησπέρα Αχιλλέα! Ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα στον ΠΑΟΚ, παραχωρήθηκες για λίγα χρόνια δανεικός και το 2018 ήρθες στον Παναθηναϊκός μας, με τις καλές σου εξαφανίσεις και κυρίως την φετινή σου προετοιμασία κατέχεις πλέον θέση βασικού και πολύ πολύτιμου παίκτη για την ομάδα! Η ερώτηση μου είναι εξής, ποιο θεωρείς ότι πρέπει να είναι το επόμενό σου βήμα για να εξελιχθείς περισσότερο, πέρα πάντα από την σκληρή δουλειά, θα ήθελες να σου δοθεί η ευκαιρία να βγεις στο εξωτερικό ή ίσως σε κάποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα; Είσαι ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό θα ήθελες να συνεχίσεις;

«Όπως είπες το κυριότερο είναι η σκληρή δουλειά. Από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για μένα είναι ο Παναθηναϊκός και η βελτίωση που έρχεται μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Στο μέλλον κάποια στιγμή θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό, να δω διαφορετικά πράγματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό και θα είμαι πολύ χαρούμενος να συνεχίσω».

Τι είναι αυτό που σε ελκύει όλο και περισσότερο να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτόν τον σύλλογο με τις τωρινές του συνθήκες;

«Όποιες και να είναι οι συνθήκες, από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό κατάλαβα ότι υπάρχει γενικά σε όλο το σύλλογο νοοτροπία μεγάλου συλλόγου. Οπότε είναι τιμή μου που αγωνίζομαι σε αυτό το σύλλογο.

Όντας νέος σε ηλικία νιώθεις πίεση και άγχος μιας και είσαι πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που προφανώς έχει αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό; Επίσης σε τι πιστεύεις οφείλεται η βελτίωση που έχεις δείξει φέτος;

«Σίγουρα ειδικά στα πρώτα παιχνίδια που βρέθηκα αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ υπήρχε μεγάλη πίεση. Ζούμε σε μια χώρα που βασιλεύει η καχυποψία και με το παραμικρό λάθος όλοι περιμένουν στη γωνία τον κάθε αθλητή. Η βελτίωση οφείλεται στη συνεχόμενη δουλειά. Είτε είσαι βασικός είτε είσαι αλλαγή είτε εκτός αποστολής πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθεια και κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς.».

Ποιον έχεις ως είδωλο και ποιος ήταν ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής όταν ήσουν μικρός;

«Μικρός για κάποιο περίεργο λόγο ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής ήταν ο Ραούλ, αλλά όπως βλέπετε δεν ταιριάξαμε και πολύ στο σκοράρισμα, οπότε μεγαλώνοντας άλλαξα και ο αγαπημένος μου παίκτης έγινε ο Σέρχιο Ράμος! Ο παίκτης αυτός τα έχει όλα και τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο»

Γεια σου Αχιλλέα! Αρχικά συγχαρητήρια για την πορεία σου! Να έχεις υγεία πρώτα απ’ όλα, υπομονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως θα χαρακτήριζες με τρεις λέξεις τον προπονητή Γιώργο Δώνη και αν στοχεύετε/πιστεύετε σαν ομάδα του χρόνου να κατακτήσετε το πρωτάθλημα.

«Η χρονιά άρχισε πάρα πολύ δύσκολα για όλους μας, παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες που περάσαμε αυτή την περίοδο η ομάδα έγινε πολύ δυνατή και ένα πολύ δεμένο γκρουπ και αυτή τη στιγμή που υπάρχει καλή ψυχολογία στην ομάδα, φαίνεται η δουλειά και του προπονητή και η προσπάθεια η δική μας όλο αυτό το διάστημα. Από εκεί και πέρα όπως βλέπω τα πράγματα, πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μη θέτουμε μακροχρόνιους στόχους».

Με ποιον συμπαίκτη σου είσαι πιο κοντά από την ομάδα και ποιος έχει περισσότερο χιούμορ;

«Με τον τρελοΑργεντίνο, τον Ινσούα, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές»

Πιστεύεις θα πάτε ξανά Europa League? Αν ναι πως πιστεύεις ότι θα τα πάτε;

«Φυσικά και το πιστεύω. Το δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας. Θεωρώ ότι θα είχαμε αξιοπρεπή και καλή πορεία».

Ξέρουμε ότι υπάρχει ταλέντο μέσα στον Αχιλλέα. Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός σε βοήθησε να το βγάλεις πιο γρήγορα και να είσαι βασικός στην άμυνα;

«Ναι, ο Παναθηναϊκός με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό. Και οι άνθρωποι που με έφεραν σε αυτό το σύλλογο και ο προπονητής που με εμπιστεύτηκε φέτος».

Πώς νιώθεις για την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ; Πιστεύεις ότι μπορείτε να περάσετε αυτό το εμπόδιο;

«Εννοείται ότι μπορούμε να προκριθούμε. Το δείξαμε και στον αγώνα πρωταθλήματος στην Τούμπα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και δυνατοί ψυχολογικά».

Ποιός είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

«Ο Χούντελααρ. Εκτός από ποιοτικά στοιχεία, παίξαμε αντίπαλοι σε μια περίοδο που ο ίδιος είχε μεγάλη εμπειρία».

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 5 χρόνια;

«Τον φαντάζομαι στον Παναθηναϊκό, έχοντας πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο ή αλλιώς σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, παίζοντας στο Champions League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ