Κούγιας: «Είμαστε και εμείς ψηφοφόροι…»

Κούγιας: «Είμαστε και εμείς ψηφοφόροι…»

Δήλωση με νόημα από τον Αλέξη Κούγια μετά τα όσα είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη και τις εξελίξεις ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας των Βυσσινί εξαπέλυσε τα πυρά του για την αλλαγή του νόμου από την Κυβέρνηση, με τον οποίο «ξεπλένονται» οι δύο ΠΑΕ και γλιτώνουν τον υποβιβασμό.

«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό η κυβέρνηση αποφάσισε χωρίς την άδεια της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και πριν στεγνώσει το μελάνι μιας νόμιμης απόφασης από ανεξάρτητη αρχή, να κάνει μια τροπολογία με κομματική πειθαρχία και αντί η αντιπολίτευση να μιλήσει για τη νομιμότητα, να γίνεται ένα πολιτικό παιχνίδι, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν ψήφοι οπαδών, είτε του Ολυμπιακού είτε του ΠΑΟΚ, ψαρεύοντας στα θολά», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ κλείνοντας δήλωσε με νόημα: «Θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο κ. Μητσοτάκης που προηνήγγειλε ένα πιθανό Grexit και εμάς. Και τις άλλες ομάδες. Γιατί είμαστε και εμείς έλληνες ψηφοφόροι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κούγιας:

«Παρακολούθησα από την τηλεόραση τα όσα είπαν στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Θέλω, ως ενεργός πολίτης και όχι ως ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή ως νομικός, να κάνω την εξής ερώτηση: η νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για την απαγόρευση της πολυϊδιοκτησίας, να μην μπορεί δηλαδή κάποιος πλούσιος πολυιδιοκτήτης να «ελέγχει» το πρωτάθλημα, πόσα χρόνια είναι νόμος του κράτους;

Αυτό έχει ως αιτιολογία να μην μπορεί κάποιος να «αγοράσει» εκ των προτέρων τον τίτλο του πρωταθλητή. Εχει αντιγραφεί στην Ελλάδα και πόσα χρόνια εφαρμόζεται; Πόσες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχθεί να εφαρμόσουν αυτή τη νομοθεσία; Ολοι γνώριζαν ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία, η ποινή είναι υποβιβασμός. Το γνώριζαν η ΕΠΟ, οι δικαστές, όλες οι ομοσπονδίες, οι υφυπουργοί αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη διάταξη απευθύνεται αποκλειστικά σε κροίσους ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Δηλαδή, των μεγάλων ομάδων όλων των χωρών που έχουν και πολύ κόσμο. Στην Ελλάδα μιλάμε για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ γιατί για να είσαι ιδιοκτήτης αυτών των ομάδων πρέπει να είσαι κροίσος. Επειδή για πρώτη φορά δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, αποφάσισαν να κάνουν σοβαρή έρευνα και να καταγγείλουν μια κραυγαλέα περίπτωση πολυϊδιοκτησίας και πλήρως αποδεδειγμένη, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό η κυβέρνηση αποφάσισε χωρίς την άδεια της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και πριν στεγνώσει το μελάνι μιας νόμιμης απόφασης από ανεξάρτητη αρχή, να κάνει μια τροπολογία με κομματική πειθαρχία και αντί η αντιπολίτευση να μιλήσει για τη νομιμότητα, να γίνεται ένα πολιτικό παιχνίδι, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν ψήφοι οπαδών, είτε του Ολυμπιακού είτε του ΠΑΟΚ, ψαρεύοντας στα θολά.

Και μία υπενθύμιση: Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο κ. Μητσοτάκης που προανήγγειλε ένα πιθανό Grexit και εμάς. Και τις άλλες ομάδες. Γιατί είμαστε και εμείς έλληνες ψηφοφόροι».

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ