Τρεις winger, μια μεταγραφή και ο Φορτούνης

Τρεις winger, μια μεταγραφή και ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός κινείται για τον αντι-Ποντένσε. Και το τελευταίο μεταγραφικό 24ώρο έχει… θέμα. Όσο για τον Φορτούνη; Έτοιμος πια για την 11άδα.

Κινείται. Ψάχνει την αγορά. Μιλά με ατζέντηδες. Μιλά με ομάδες. Και μπαίνοντας στο τελευταίο μεταγραφικό 24ώρο του Γενάρη; Έχει μια λίστα επιλογών για μια «κίνηση» που εάν και εφόσον θα φορέσει τα παπούτσια του Ποντένσε. Εμρέ Μορ (Γαλατά Σαράι), Κριστιάν Ατσού (Νιουκάστλ) και μια… βόμβα με το όνομα Ζοάο Φελίπε Ζότα (Μπενφίκα) βρίσκονται στο «τραπέζι». Και η αντίστροφη μέτρηση μόλις ξεκίνησε.

Την ίδια στιγμή στον Ρέντη; Ο Πέδρο Μαρτίνς στη δοκιμή 11άδας εν όψει Ξάνθης έδειξε πως βιάζεται για να ανοίξει το δώρο του Άη Βασίλη. Ο Κώστας Φορτούνης ανάμεσα σε Σουντανί-Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Το… τετράγωνο της επίθεσης. Νέο. Και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.

Τετράγωνο που δεν χωρά τον Μασούρα, τον Λάζαρο, τον Λοβέρα, τον Ραντζέλοβιτς, τον Μπρούνο, τον Χασάν. Θα λέγαμε και τον Γκερέρο αλλά ο Ισπανός επιστρέφει στην πατρίδα του για τη Λεγκάνες. Όπως ο Μεριά είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει στην Κασίμπασα ανεβάζοντας τον αριθμό των αποχωρήσεων σε πέντε (Ποντένσε, Κούτρης, Μπενζιά) από το ρόστερ που ξεκίνησε την εβδομάδα στο λιμάνι.

Θα κάνει ο Ολυμπιακός άλλη προσθήκη στο ρόστερ του μετά τον Χασάν; Δεν καίγεται. Γιατί δεν καίγεται ο προπονητής του. Ψάχνει όμως. Ψάχνει για κάτι καλό. Κάπως έτσι μίλησε για τον Παϊτίμ Κασάμι που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος (και η Σιόν δεν θέλει να τον χάσει μέχρι τότε όπως φάνηκε από τον πρώτο κύκλο σύντομης διαπραγμάτευσης). Κάπως έτσι μετά τον Ρασίντ Γκεζάλ που δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα, βγήκαν στο τραπέζι τα νέα ονόματα.

Ο Εμρέ Μορ, ο Κριστιάν Ατσού, ο Ζοάο Φελίπε Ζότα. Ο γεννημένος στη Κοπεγχάγη αλλά Τούρμος, Εμρέ Μορ (23χρ) έγινε λόγος ώστε η Ντόρτμουντ να πληρώσει το καλοκαίρι του ΄16 δέκα εκατ ευρώ για να τον αποκτήσει. Αληθινό wonder kid. Ο τσακωμός του όμως με τον Τόμας Τούχελ όταν ο δεύτερος ήταν προπονητής στην Μπορούσια δεν τον άφησε να στεριώσει στην κοιλάδα του Ρουρ. Πουλήθηκε στην Θέλτα το 2017 με 13 εκατ. ευρώ. Ούτε εκεί όμως έδειξε την πραγματική διάσταση του ταλέντου του. Πλέον είναι δανεικός στη Γαλατά. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βλέπουν στο πρόσωπο του μια πρόκληση. Έναν ποδοσφαιριστή που εάν και εφόσον μπορεί στην Ελλάδα να γίνει «κάνω τη διαφορά».

Ο Κριστιάν Ατσού (28χρ) ανήκει στη Νιουκάστλ αλλά είναι παιδί της Τσέλσι (2013-17). Ο Γκανέζος έχει 22 συμμετοχές φέτος. Παίκτης με ρυθμό. Και όνομα που ίσως κάποιοι το θυμούνται μιας και προ τριετίας προσπάθησε να τον κάνει δικό του, ο ΠΑΟΚ.

Και όσο για τον Ζότα; Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Μόλις χθες ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μπενφίκα o 20άχρονος με τις 17 συμμετοχές φέτος και με τη χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 10 εκατ ευρώ. Θέλει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα. Είναι… Ποντένσε. Έχει προταθεί στον Ολυμπιακό.

https://www.youtube.com/watch?v=aXHBCfNs2yY

Οι Πειραιώτες κατά την πάγια τακτική τους, δεν λένε το παραμικρό. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή. Οπότε ότι είναι να συμβεί. Θα συμβεί άμεσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ