Μια ιστορική αγωνιστική παγκοσμίως!

Μια ιστορική αγωνιστική παγκοσμίως!

Η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ θα μείνει στην ιστορία για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς θα συμμετάσχουν επισήμως δύο ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη. Στην 26η δε, θα γίνει πάρτι!

Αν μη τι άλλο στην Ελλάδα ξέρουμε να ξεχωρίζουμε. Μπορεί, συνήθως, αυτό να μην συμβαίνει για καλό σκοπό αλλά μην δίνεται σημασία στις λεπτομέρειες.

Όπως δεν έδωσε σημασία σε… λεπτομέρειες και η Κυβέρνηση που μέσα σε μια νύχτα άλλαξε τον νόμο για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την διαπιστωμένη από την πλέον αρμόδια επιτροπή πως έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Αφού υπενθυμίσω πως απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως να παίζουν στις ίδιες διοργανώσεις δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη να θυμίσω πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο δεσμευτικό της πόρισμα (όσο και αν προσπαθούν όλοι να την… καταργήσουν για ευνόητους λόγους, ακόμη και αυτοί που άλλαξαν νόμους) αποφάσισε πως ΠΑΟΚ-Ξάνθη έχουν πολυιδιοκτησία με ψήφους 4-1.

Η Επιτροπή που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Ξάνθη πριν εκδώσει απόφαση. Η Επιτροπή που αποτελείται κυρίως από μέλη που μπήκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η επιτροπή που η κα Μαρούπα που είναι από εποχής Κοντονή και «αγαπημένη» των Μέσων Σαββίδη, δήλωσε δημόσια πως ο Σαββίδης πήρε την Ξάνθη.

Αυτή λοιπόν η Επιτροπή που βεβαίως είναι η μοναδική που αναγνωρίζεται από ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και που όλες οι αποφάσεις της είναι καθοριστικές και δεσμευτικές έχει κρίνει οριστικά και αμετάκλητα πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Στην Σούπερ Λιγκ όμως αυτό φαίνεται πως δεν… ενοχλεί. Θα πει κανείς εδώ δεν ενοχλεί ολόκληρη Κυβέρνηση που νομοθέτησε σε λίγες ώρες για να αλλάξει τις ποινές χωρίς καν να έχει το μυαλό να σκεφτεί τι θα γίνει αφού τιμωρηθούν, θα συνεχιστεί δηλαδή η παρανομία;

Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι θα γίνει στη συνέχεια και κυρίως τι έχει να πει η ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για την πολυιδιοκτησία. Γιατί καλές οι νομοθετικές ρυθμίσεις όμως μερικές φορές δεν αρκούν.

Όπως και να έχει όμως, ότι και να συμβεί σε αυτό το… εξυγιαντικό ποδόσφαιρο που συνεχίζουμε να ζούμε, ποδόσφαιρο για γέλια και για κλάματα, η αγωνιστική που ξεκινά σήμερα είναι ιστορική παγκοσμίως! Θα ήταν βεβαίως έτσι και αλλιώς, ακόμη και αν δεν είχαμε την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης, ακόμη και αν δεν είχαμε τις απειλές, τις ύβρεις, και τα αντεθνικά παραληρήματα από την πλευρά του ΠΑΟΚ, καθώς έτσι και αλλιώς δεν προβλέπεται άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα αλλά χρειάζεται να πάμε στα αθλητικά δικαστήρια.

Δεν παύει όμως να είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας, για να επιστρέψω στο ξεκίνημα του κειμένου, να έχουμε μια αγωνιστική που η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ έχοντας τον ίδιο ιδιοκτήτη συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Δύο ομάδες που όχι απλά συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα αλλά είναι πιθανό να συνεχίζουν να παίζουν μαζί και στα πλέι οφ.

Πριν συμβεί αυτό όμως η αποθέωση θα έρθει στην 26η αγωνιστική όπου η Ξάνθη ιδιοκτησίας της οικογενείας Σαββίδης σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της ΕΕΑ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ της οικογενείας Σαββίδη στα Πηγάδια!

Εκεί θα είναι σίγουρα η πιο ιστορική μέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και λογικά θα πρέπει να παραβρεθούν στις εξέδρες εκτός από την ηγεσία της Κυβέρνησής μας και οι πρόεδροι ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για να γιορτάσουν όλοι μαζί το ιστορικό γεγονός!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ