Παρατημένος ο ΠΑΟΚ από τον Ιβάν αλλά φταίει ο… Φερέιρα

Παρατημένος ο ΠΑΟΚ από τον Ιβάν αλλά φταίει ο… Φερέιρα

Τα «πιστόλια» του Ιβάν βάζουν στο «στόχαστρο» τον Φερέιρα για να… σώσουν τον Σαββίδη.

Ο Γιωργάκης έκανε τον… προπονητή το καλοκαίρι, ο Ιβάν έκανε πως δεν… άκουγε και ο Λουτσέσκου έφυγε. Έφεραν τον Φερέιρα και του έδωσαν μια ομάδα αδύναμη που δεν μπορούσε καν να την ενισχύσει λόγω FFP. Και τώρα που ο ΠΑΟΚ σέρνεται τα «πιστόλια» του Ιβάν βγάζουν στη σέντρα τον Πορτογάλο.

Δεν είδαμε κάτι καινούργιο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Είδαμε μια κανονική ομάδα απέναντι σε μια παρατημένη ομάδα. Είδαμε τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να… σέρνεται για μια ακόμη αγωνιστική. Τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που τον κρατάει μόνο η… εξυγίανση και η διεξαγωγή φιλικών αγώνων. Τίποτα άλλο, όσα ντέρμπι έδωσε καταποντίστηκε και όσες φορές σώθηκε από ήττα, σώθηκε με την… ευλογία των διαιτητών της «εξυγίανσης». Αν τα VAR δεν… χαλάνε, αν οι διαιτητές δεν κλείνουν τα μάτια, αν δεν υπάρχει σπρώξιμο από παντού, ΠΑΟΚ δεν υπάρχει.

Ακόμη και τον «δικό του» Βόλο με τα χίλια ζόρια τον νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν άλλωστε παρατημένος είναι. Στο έλεος του… Ιβάν που το μόνο που έκανε μέχρι πέρσι ήταν να αγοράζει ομάδες. Όπως την Ξάνθη που σύμφωνα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την πλέον αρμόδια επιτροπή, είναι δικιά του ομάδα. Ο ΠΑΟΚ που και στο ΟΑΚΑ διασύρθηκε σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο αγωνιστικά. Ακόμη και με αβάντα ο ΠΑΟΚ έχασε, γιατί ο Γιαννούλης έπρεπε να έχει χαιρετήσει από το 39΄με κόκκινη κάρτα. Αλλά είπαμε, εξυγίανση και ο Ιβάν να είναι καλά.

Ο Ιβάν που προφανώς δεν φταίει σε τίποτα όπως όλο αυτό τον καιρό που έχει παρατήσει την ομάδα του προπαγανδίζουν τα «παπαγαλάκια» του. Οι υπάλληλοι της RFA που και τώρα μετά τη νέα «σφαλιάρα» του ΠΑΟΚ πιάνουν εργολαβεία τον Φερέιρα. Ποιος άλλος άλλωστε μπορεί να φταίει πλην του προπονητή; Έπεσε το σύρμα, save Ivan και όλοι πλέον, οργανωμένα την «πέφτουν» στον Φερέιρα. Το ίδιο είχε γίνει και μετά την 4αρα από τον Άρη, το ίδιο θα κάνουν και τώρα.

Κουβέντα βεβαίως για την πραγματικότητα. Η οποία είναι ξεκάθαρη. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει παρατήσει τον ΠΑΟΚ θεωρούσε πως φτάνουν τα έξοδα για τις «δικές μας» ΕΠΟ και τις «δικές μας επιτροπές», και τους «δικούς μας» διαιτητές – ΚΕΔ, και τις «δικές μας» ομάδες όπως η Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ όμως που πήρε όπως πήρε πέρσι το νταμπλ με ευθύνη του Ιβάν άλλαξε το καλοκαίρι. Ο Γιωργάκης συνέχισε να κάνει τον προπονητή, έφτιασε στα όρια τον Λουτσέσκου που δεν είχε την παραμικρή στήριξη από τον Ιβάν και έτσι ο Ρουμάνος χαιρέτησε. Χωρίς μεταγραφές άλλωστε δεν μπορούσε να φτιάξει ομάδα για να διεκδικήσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί στην Ευρώπη δεν έχει.. εξυγίανση και Περέιρα να στέλνει τους… κομάντο. Έφεραν τον Φερέιρα, τον φλόμωσαν στο ψέμα για την ενίσχυση της ομάδας, ήρθαν οι σφαλιάρες στην Ευρώπη το καλοκαίρι και ο Πορτογάλος έμεινε με τον… Εσιτί.
Μια ομάδα γερασμένη, γεμάτη τραυματίες και χωρίς την παραμικρή ενίσχυση από την διοίκηση που είχε και το FFP να την απειλεί, όπως την απειλεί ακόμη. Γιατί; Γιατί ο Ιβάν δεν τα υπολόγισε σωστά.

Και αυτό έφερε αυτή την τραγική εικόνα που έχει ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Ο Φερέιρα να πρέπει να διαχειριστεί μια ομάδα χωρίς λύσεις. Και τον Γενάρη που ο ΠΑΟΚ «φώναζε» για ενίσχυση να μην μπορούν να γίνουν τα βασικά. Ούτε μια μεταγραφή από τον Ιβάν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Γιατί; Γιατί οι… αήττητοι που διαφήμιζαν οι υπάλληλοι του Ιβάν δεν ενδιαφέρουν κανέναν σοβαρό σύλλογο από το εξωτερικό. Ούτε μια καλή πρόταση δεν έφτασε για πώληση, και πώς να φτάσει όταν ακόμη και στην Ευρώπη, έστω και καθυστερημένα, έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην… εξυγιαντική Ελλάδα.

Ο μόνος λόγος που ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι μόνο στο -2 από τον πρώτο Ολυμπιακό είναι οι… πριονοκορδέλες που έχουν περάσει στους ερυθρόλευκους οι «καμικάζι» του Περέιρα σε συνδυασμό με τα «όργια» υπέρ του ΠΑΟΚ. Και τα ματς αλά Ξάνθη. Μεταξύ συγγενών και φίλων.

Υπερωρίες θα βαρέσουν οι… λαλάκηδες για να σώσουν τον Ιβάν και να φτιάξουν για άλλη μια φορά μια εικονική πραγματικότητα που θα λέει πως ο «πατριάρχης» τα κάνει όλα καλά αλλά ο κακός Φερέιρα φταίει που δεν μπορεί να διαχειριστεί το υλικο… Μπαρτσελόνας που έχει στα χέρια του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ