Αν τα πλέι-οφ ξεκινούσαν… αύριο

Αν τα πλέι-οφ ξεκινούσαν… αύριο

Χαοτική η διαφορά του Ολυμπιακού στους βαθμούς «εξάδας». Με αρνητικό πρόσημο στα γκολ ο ΠΑΟΚ. «Ουραγός» η ΑΕΚ!

Όχι, δεν παίζουν κάποιο ρόλο. Και το εξηγούμε προκαταβολικά μιας και η «φόρμα» του πρωταθλήματος είναι νέα, και ίσως κάποιοι να μην την έχουν καταλάβει. Οι έξι πρώτες ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλει-οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή κουβαλώντας όλους τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας μαζί τους. Τα «μεταξύ» τους ματς στην κανονική διάρκεια αν χρειαστεί θα τα «ζυγίσουν» μόνο σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας. Αλλά αυτό το σενάριο και αν είναι μακρινό.

Παρά ταύτα; Τέσσερις στροφές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Μοιάζει σαν ένα μικρό exit poll τίτλου, ότι έχει συμβεί ως εδώ. Στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού (54β), ΠΑΟΚ (52β.), ΑΕΚ (41β), Παναθηναϊκού (37β), Άρη (32β) και ΟΦΗ (28β.) Δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ματς. Έχουν όμως ήδη γίνει τα περισσότερα και ομολογουμένως τα συμπεράσματα που προσφέρονται είναι τόσο… όσο για να ρίξει κάποιος μια προσεκτική ματιά. Εκεί θα διαπιστώσει, καταστάσεις που ίσως να μην τις είχε κατά νου.

Ότι ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ για παράδειγμα ως εδώ στην πρώτη εξάδα έχει αρνητικό «πρόσημο» στα γκολ που πέτυχε σε σχέση με εκείνα που δέχθηκε. Ότι η προπέρσινη πρωταθλήτρια ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει νίκη ακόμη σε ματς εξάδας, αλλά ότι η συνολική της βαθμολογική συγκομιδή είναι ένα τρίποντο. Και ότι ο Ολυμπιακός έχει μια συγκομιδή που ως τώρα δεν συγκρίνεται με τις αντίστοιχες των υπολοίπων.

 

Ο Ολυμπιακός σε εννέα ματς έχει έξι νίκες (Άρης εντός-εκτός, ΟΦΗ εντός-εκτός, ΑΕΚ εντός, Παναθηναϊκός εντός) και τρεις ισοπαλίες (ΑΕΚ εκτός, Παναθηναϊκός εκτός, ΠΑΟΚ εντός). Έχει ένα ακόμη ματς για να ολοκληρώσει τους συσχετισμούς της… σημερινής εξάδας. Αυτό με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν μακράν την καλύτερη άμυνα –όπως και συνολικά στο πρωτάθλημα- με παθητικό έξι τερμάτων. Έχουν ένα καθαρό +8 στο αβερέιτζ. Παρά ταύτα στον πραγματικό βαθμολογικό πίνακα η διαφορά του με τον ΠΑΟΚ είναι μόλις στο +2. Και προφανώς είναι αναστρέψιμη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία του στην Τούμπα την προτελευταία αγωνιστική.  Βεβαίως το «τι» πραγματικά έχει συμβεί στο φετινό πρωτάθλημα είναι μια άλλη ιστορία που δεν χρειάζεται πλέον καν να την αναφέρουμε.

Ο ΠΑΟΚ υποφέρει στα μεγάλα ματς. Έχασε από τον ΑΡΗ και τον Παναθηναϊκό εκτός, τις δύο ομάδες που στην έδρα του τις ισοφάρισε (2-2) τη μια στο 96΄και την άλλη στο 101΄! Ήταν σπουδαίος στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ αλλά δεν νίκησε (2-2) γιατί δεν άντεξε την αντεπίθεση της Ένωσης στο δεύτερο μέρος. Ήταν τυχερός στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό (1-1) όχι μόνο γιατί έβαλε γκολ στη μοναδική καλή στιγμή του, αλλά γιατί άντεξε στο μονότερμα του δευτέρου μέρους και γιατί δεν δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι στην ανατροπή του Ποντένσε εκείνη τη βραδιά. Έχει νικήσει μόνο την ΑΕΚ στην Τούμπα ως εδώ (1-0) και βέβαια πέρασε από την Κρήτη (0-1). Με τα δύο ματς πάντως που έχει στην έδρα του ως το φινάλε, και κυρίως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μπορεί ακόμη να τερματίσει πρώτος στη κανονική διάρκεια. Το 4Χ4 ως το φινάλε του προσφέρει αυτό το προνόμιο.

Ο ΟΦΗ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη θέση στα πλέι-οφ. Έχει 28 βαθμούς και πίσω του ακολουθούν Ξάνθη (27β), Ατρόμητος (26β), ΑΕΛ(25β), Αστέρας (25β) και Βόλος (25β) σε απόσταση βολής. Παρά ταύτα η ομάδα του Σίμου τα έχει καταφέρει καλά στα ματς κορυφής. Στα οκτώ από τα δέκα (έχει δύο εκτός με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Νίκησε εκτός τον Παναθηναϊκό και ήρθε ισόπαλος μαζί του στην Κρήτη. Επικράτησε του Άρη στο Ηράκλειο (3-1) και άντεξε στο Βικελίδης (1-1). Νίκησε στην έδρα του την ΑΕΚ. Καλή συγκομιδή. Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή από Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και ας είναι μόλις 8 τα ματς του.

Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ και μάλιστα με… ντόρτια. Έβαλε άλλα τόσα στον πρώτο γύρο στον Παναθηναϊκό. Έχει υποχρεωθεί σε δύο εκτός έδρας ισοπαλίες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) με πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Και έχει και άλλες δύο ισοπαλίες. Εντός με τον ΟΦΗ (σε μονότερμα που η μπάλα δεν ήθελε να κάνει το χατίρι των κιτρινόμαυρων) και με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (0-0). Έχει μπροστά του το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Άρα μπορεί να ανεβάσει και άλλο την «ειδική βαθμολογία» των εντυπώσεων. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ως τώρα την καλύτερη επίθεση της 6άδας με 16 γκολ. Την ίδια στιγμή όμως έχουν και την χειρότερη άμυνα (15 γκολ).

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στο ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΆΡΗ αλλά ηττήθηκε από τον ΟΦΗ. Τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον νικήσει και στην Τούμπα αν ο διαιτητής δεν κρατούσε καθυστερήσεις στις… καθυστερήσεις που έφεραν εκείνο το περίφημο πέναλτι για το τελικό 2-2. Το χειρότερο ματς του ήταν στο Βικελίδης, με εκείνη την ξεγυρισμένη τεσσάρα από τον Αρη. Αυτή τη στιγμή μοιάζει στην καλύτερη φόρμα της σεζόν. Και αν και υπάρχουν και τα δύο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για το εισιτήριο στους ημιτελικούς. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον και το αντάμωμα με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ είναι απογοητευτική ως εδώ στα «μεγάλα» ματς. Σαφώς βελτιωμένη βεβαίως στις ημέρες Καρέρα, αλλά τρεις βαθμοί σε επτά ματς δεν είναι συγκομιδή για να καμαρώνεις. Έχει σκοράρει μόλις 6 γκολ, εκ των οποίων τα δύο στην ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-3) και άλλα τόσα με τον ΠΑΟΚ στην ισοπαλία του ΟΑΚΑ (2-2). Όχι μην το ψάχνετε παραπάνω. Δεν έχει ακόμη νίκη. Βεβαίως υπάρχουν τα ματς με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και εκείνο με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για να συμπληρωθεί η δική της «δεκάδα». Αλλά ως τώρα σίγουρα το ταμείο είναι μείον

Αφήνοντας στην άκρη τα της ΕΕΑ, είναι ξεκάθαρο ότι το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουν δύο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός μοιάζει πια ανταγωνιστικός για την ΑΕΚ αναφορικά με την τρίτη θέση. Και η επιθετική ικανότητα του ΑΡΗ είναι επίσης ένα από τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Αν θα κλείσει την εξάδα ο ΟΦΗ; Θα το δούμε. Ως εδώ πάντως η συγκομιδή του στα μεγάλα ματς του δίνει το δικαίωμα να λέει πως το αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ