Ολυμπιακός : Έστειλε μηνύματα, μαζί με τον κόσμο του

Ολυμπιακός : Έστειλε μηνύματα, μαζί με τον κόσμο του

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του γηπέδου, δείχνοντας την στήριξη τους στην ομάδα του Πειραιά.

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη είχε αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά τα όσα έχει ζήσει το τελευταίο διάστημα το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Τόσο η ομάδα του λιμανιού στον αγωνιστικό χώρο όσο και ο κόσμος στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα από τον χθεσινό αγώνα στο Φάληρο; Ότι ο οργανισμός του Ολυμπιακού έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κι αυτό βεβαίως αφορά και τις πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του γηπέδου, δείχνοντας την στήριξη τους στην ομάδα του Πειραιά.

Περισσότεροι από 27.000 οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο Καραϊσκάκη κι αυτό είναι ένα γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο σε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη και ο κόσμος του Ολυμπιακού «μίλησε» με καθαρά λόγια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ανέχεται την κατάσταση που επικρατεί και τις μεθοδεύσεις εναντίον των ερυθρόλευκων.

Πάμε όμως και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πειραιά, καθώς θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κόντρα στην Ξάνθη. Είχε έναν εξαιρετικό Ελ Αραμπί με τον Μαροκινό να «καθαρίζει» για ένα ακόμα παιχνίδι, καθώς είχε ασίστ και γκολ. Είχε έναν Σουντανί σε μεγάλα κέφια, τον Βαλμπουενά να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και τον Γκιγιέρμε να ανεβάζει «στροφές». Κι αυτό το τελευταίο, είναι ένα πολύ καλό και σημαντικό νέο, καθώς ο λατινοαμερικάνος μέσος είναι αυτός που κάνει την διαφορά για τους ερυθρόλευκους στην μεσαία γραμμή.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλό ρυθμό, πέτυχε τρία γκολ κι έχασε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα. Το πιο σημαντικό όμως για τους πειραιώτες έχει να κάνει με τη νοοτροπία που επέδειξαν στο χθεσινό παιχνίδι. Το βασικό ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του λιμανιού ήταν ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι κι αυτό ακριβώς πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι με το γρήγορο γκολ του Σουντανί.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον βασικό του στόχο, ανοίγοντας νωρίς το σκορ κι αυτό έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να «καθαρίσουν» επί της ουσίας το ματς, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0 πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Ήταν προφανές πως οι πειραιώτες δεν ήθελαν να δώσουν… δικαιώματα στην αντίπαλο τους και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Ο Ολυμπιακός έβγαλε ωραίες συνεργασίες, πρόσφερε θέαμα στον κόσμο του και με αυτή τη νίκη τίμησε την μνήμη των 21 θυμάτων της τραγωδίας της θύρας 7.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της χθεσινής αναμέτρησης είναι η απόδοση του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και έδειξε ότι βρίσκει τα πατήματα του. Με ωραίες ενέργειες, με εμπνεύσεις στο παιχνίδι του και κυρίως με συμμετοχή σε κάθε φάση, μπαίνοντας με δυναμισμό και χωρίς φόβο σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Φορτούνης θα γίνεται καλύτερος και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ήταν αναμφίβολα μια βραδιά μηνυμάτων από τον μεγαλύτερο οργανισμό της χώρας. Κι όλοι φυσικά πήραν το… μήνυμα. Γιατί όταν μιλάει ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μην… ακούσεις. Πολύ απλά τα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ