Στη Νιόν ο Γεραπετρίτης για ραντεβού με την UEFA

Στη Νιόν ο Γεραπετρίτης για ραντεβού με την UEFA

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στο αρχηγείο της UEFA, για να γίνει προπαρασκευαστική κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στη Νιόν της Ελβετίας βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας, μετέβη στην ελβετική πόλη, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της UEFA, με σκοπό να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, αλλά και να γίνει η πρώτη προπαρασκευαστική κουβέντα, ενόψει της συνάντησης που πρόκεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο κ. Γεραπετρίτης ταξίδεψε μόνος του στην Ελβετία, έχοντας μαζί του μόνο προσωπικούς συμβούλους του και νομικούς, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το «μνημόνιο για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου», όπως είχε πει και ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Η απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από το ταξίδι, δείχνει την προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού να ασχοληθεί ο Γεραπετρίτης με το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος, που ουσιαστικά ενήργησε από την πρώτη στιγμή και δρομολόγησε την αλλαγή του νόμου, με fast track τροπολογία, για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίδης έχει σηκώσει αρκετή σκόνη τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έχει κάνει ραντεβού με πρώην ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο), ενώ ένα από αυτά που αποκαλύφθηκαν έγινε με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ενα όνομα που είχε εμπλακεί και πάλι σε συζητήσεις για τη «σωτηρία» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2015. Οταν και είχε κάνει ένα αναλυτικό και πολύωρο ραντεβού με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Οπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης είναι πολύ πιθανό να έχει συνάντηση την Τρίτη και με στελέχη της FIFA. Εξάλλου, η Κυβέρνηση, θα ζητήσει την παρέμβαση κυρίως της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της UEFA για να βρεθεί μια οριστική λύση, καθώς δεν επιθυμεί παρέμβαση στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ