Ο «Απάτσι», το «κομπιούτερ» από την Πολωνία και η παρτίδα που μπορεί να κερδηθεί στο… river

Ο «Απάτσι», το «κομπιούτερ» από την Πολωνία και η παρτίδα που μπορεί να κερδηθεί στο… river

Ο Αραούχο που συνθέτει με τους Ολιβέιρα και Λιβάγια μια μαγική επιθετική τριάδα, ο Σιμάνσκι που αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες του άξονα και το σύνολο του Καρέρα, που έχει ήδη ξεκινήσει το δικό του restart.

Η ΑΕΚ πήρε στο Περιστέρι μια νίκη από εκείνες που θα χαρακτηρίζονταν αποτελέσματα τίτλου, σε περίπτωση που η Ένωση ήταν σε τέτοια τροχιά. Μια νίκη που ήρθε με ψυχή, ωραίο ποδόσφαιρο, αποφασιστικότητα, πλάνο και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.

Οι Κιτρινόμαυροι πέρασαν από μια δύσκολη και εχθρική έδρα, βάζοντας… κάτω όχι μόνο τον Ατρόμητο, αλλά και τον ανεκδιήγητο Σιδηρόπουλο. Έναν διαιτητή που «σημάδεψε» όλη την ομάδα με τις κάρτες του, έχασε εντελώς τον έλεγχο και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε σήμερα η κουβέντα της επόμενης μέρας του αγώνα να ήταν εντελώς διαφορετική. Δεν είναι γιατί η ΑΕΚ πολύ απλά δεν γινόταν να πάρει κάτι λιγότερο από αυτό που δικαιούταν.

Η Ένωση έχει πέρα από έναν εξαιρετικό προπονητή και τις λύσεις για να ξεπερνά τέτοια εμπόδια. Οι προσθήκες που έγιναν έχουν γεμίσει με ποιότητα το ρόστερ της ΑΕΚ, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Ο Αραούχο επέστρεψε σαν έτοιμος από καιρό και θύμισε με τις πρώτες επαφές του με την μπάλα, το πόσο διαφορετικά είναι όλα για την Ένωση όταν ο συγκεκριμένος τύπος βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Ένας φορ top class, που επέστρεψε στην ΑΕΚ για να μείνει για πάντα. Η μεταγραφή του Γενάρη όχι μόνο για την Ένωση, αλλά συνολικά για το πρωτάθλημά μας. Η ΑΕΚ δεν δίστασε να κάνει την υπέρβαση με τον Αργεντινό φορ και να δημιουργήσει μαζί με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα πιθανότατα την πληρέστερη επιθετική σύνθεση που είχε ποτέ η ομάδα.

Ο Αραούχο εκτοξεύει την ΑΕΚ αγωνιστικά και λύνει τα χέρια του Μάσιμο Καρέρα, μιας και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Γι’ αυτό και εκτιμώ πως δεν θα αργήσει η στιγμή που η «μαγική» τριάδα της Ένωσης θα βρεθεί μαζί στο χορτάρι. Σίγουρα πλέον η μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα γίνεται δύσκολη, δεδομένης της παρουσίας στο ρόστερ παικτών όπως ο Μάνταλος, ο Βέρντε, ο Σιμάνσκι, ο Κρίστισιτς, ο Σιμόες ή ακόμα και ο Αλμπάνης. Που επίσης δείχνει αναγεννημένος και αποδεδειγμένα μπορεί να δώσει πράγματα.

Η ΑΕΚ κλείνει τον Γενάρη ενισχυμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για μένα εξίσου σημαντική με εκείνη του Αραούχο, δείχνει και η προσθήκη του Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος είναι ένα «κομπιούτερ» στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που συνδυάζει τον δυναμισμό με το εγκεφαλικό παιχνίδι. Πραγματικά φαίνεται για ένα «λαβράκι» που εντόπισε και έφερε στην ομάδα ο Ίλια Ίβιτς, στην πρώτη κίνηση με τη δική του «σφραγίδα» σε αυτή τη νέα εποχή του στην ομάδα.

Η ΑΕΚ έχει βρει ταυτότητα, πατήματα και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Στοιχεία που έχει δώσει στην ομάδα ο Μάσιμο Καρέρα, με την Ένωση να γίνεται σταδιακά μια ομάδα του προπονητή της. Η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε στραβά, όμως η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως έχει τους τρόπους να γυρίσει το χαρτί στο φινάλε. Ακόμα και να κερδίσει την παρτίδα στο… river.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ