Ρόκα: «Το Κύπελλο θα είναι μια διαφορετική ιστορία»

Ρόκα: «Το Κύπελλο θα είναι μια διαφορετική ιστορία»

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ το ΟΑΚΑ αλλά και τα δυο ματς του Κυπέλλου που έρχονται ανάμεσα στις δυο ομάδες που θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Τσάβι Ρόκα παραχώρησε συνέντευξη στο Trifilara.gr μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη των πράσινων με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο σπουδαίο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού και την εμφάνιση απέναντι στον Δικέφαλο του βορρά, αλλά και στα δυο ματς που έρχονται ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ρόκα τόνισε ότι θα είναι μια διαφορετική υπόθεση τα ματς του Κυπέλλου, ενώ μίλησε για την καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, για τις νέες προσθήκες και τη σκληρή δουλειά που δεν πρέπει να σταματήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

O Παναθηναϊκός φεύγει περήφανος από το στάδιο σήμερα και αυτό μάλλον είναι το κλειδί για το μέλλον.

«Ναι, το ελπίζω. Αυτό ήταν μια παρουσίαση της καλής δουλειάς της ομάδας. Αλλά εκτός από την ομάδα ήταν και οι φίλαθλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος και για αυτούς. Έχει περάσει πολύς καιρός από όταν απόλαυσαν μια νίκη σαν αυτή. Επίσης είναι η 5η νίκη στη σειρά,, έκτη αν βάλουμε και το Κύπελλο. Είναι σημαντική αυτή η θετική στιγμή και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Η μίξη του «καινούργιου αίματος» και ότι οι παίκτες έχουν δουλέψει σκληρά δείχνει να έχει αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού.

«Ναι μετράει αυτό, είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς και νομίζω πως τώρα με τους καινούργιους παίκτες είναι ευκολότερο, διότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Πρώτα από όλα έχουμε πολύ καλό επιτελείο, βοηθάει αρκετά τους καινούργιους να δεθούν και να γίνουν μια δυνατή ομάδα και να νιώσουν αυτοπεποίθηση εναντίον κάθε αντιπάλου και το δείχνουν στον κόσμο».

Περιμένουμε τον Αγιούμπ ακόμα;

«Nαι, τον περιμένουμε. Είναι άλλος ένας που θα βοηθήσει, αλλά μέχρι να είναι διαθέσιμος, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν ότι βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο και αυτοί οι αντίπαλοι βοηθάνε την ομάδα να τα αποδείξουν αυτά».

Μας είπες ότι το κλειδί για σήμερα ήταν η ποδοσφαιρική εμπειρία και το θράσος…

«Ήταν ένα μιξ. Νομίζω επίσης ότι έχουμε κάποια καλά πρόσωπα στο παιχνίδι για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά συμφωνώ. Νομίζω το πως μπαίνουν στο παιχνίδι τώρα, το να πιστεύουν στον εαυτό τους και να πολεμούν τα πάντα με την μπάλα και το πως τρέχουν βοηθάει πολύ. Πιστεύω πως ήταν ένα από τα κλειδιά».

Εάν θέλουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα, αυτή είναι να χτίσουμε μια ομάδα για τον επόμενο χρόνο, ξεκινάμε καλά. Τι πιστεύεις για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί το κύπελλο είναι διαφορετικό υποθέτω;

«Θα είναι δυσκολότερο φυσικά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και με παίκτες με πολλές δυνατότητες, γι’ αυτό θα είναι πολύ δύσκολο και πολύ διαφορετικό από ότι σήμερα. Επίσης, δεν είναι μόνο τα 90 λεπτά, γι’ αυτό πρέπει να υπολογίσουμε ότι είναι 2 παιχνίδια και είναι διαφορετικά».

Kοιτάς για κάτι που να είναι αρκετά εύκολο που θες να πετύχεις;

«Να βοηθήσω με την δουλειά και την γνώση μου, με την συμπεριφορά μου και το μάνατζμεντ αλλά πάντα λέω ότι είναι ομαδική δουλειά. Άμα δεν είχα την υποστήριξη του κ. Αλαφούζου και του κ. Μπουτσικάρη, της ομάδας, του κόουτς, όπως λέω είναι ομαδική δουλειά, όπου προσπαθούν να βοηθήσουν και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Είμαι χαρούμενος και μέχρι τώρα όλα πάνε μια χαρά».

Πες μου σχετικά με το υψηλό επίπεδο που θες να χτίσεις…

«Προσπαθούμε όσο μπορούμε, αλλά γίνεται σιγά-σιγά η δουλειά. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι και ταυτόχρονα έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Είμαστε προσγειωμένοι και κάθε βήμα θα είναι πολύ δύσκολο και θα περιμένουμε σιγά σιγά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ