ΠΑΟΚ : Και αυτή η ήττα έχει ονοματεπώνυμα

ΠΑΟΚ : Και αυτή η ήττα έχει ονοματεπώνυμα

Ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν εξελίσσεται, αλλά με εμφανίσεις ΟΑΚΑ γυρίζει τον χρόνο πίσω σε εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Οι εμμονές του Αμπέλ Φερέιρα, η μη ενίσχυση της ομάδας, κάνουν το Δικέφαλο την πιο ευάλωτη και προβλέψιμη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να ρίξει την καρδάρα με το γάλα δίνοντας από μόνος του το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, όχι γιατί το αξίζει, αλλά γιατί στην Τούμπα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά τη λέξη πρωταθλητής. Ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όχι γιατί έχουν καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Ούτε γιατί το μπατζετ τους είναι πιο υψηλό από το δικό του. Απλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε πάθος, νεύρο και ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Σε σχέση μ’ αυτή του Δικεφάλου που βολόδερνε στον αγωνιστικό και με έναν Μίσιτς να προσπαθεί να κάνει τα πάντα.

Από τη στιγμή που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την αρχική της ενδεκάδα, όλοι μας αντιληφθήκαμε πως θα περάσει ένα δύσκολο βράδυ η ομάδα του Φερέιρα στο ΟΑΚΑ. Όμως, ότι θα φτάνανε στο σημείο να χάσουνε με κατεβασμένα τα χέρια κανείς δεν το περίμενε. Η εμμονή του Αμπελ Φερέιρα να βάζει τον Γιόζιπ Μίσιτς ως επιτελικό χαφ και να χαλάει τη μεσαία του γραμμή έχει φέρει μια αναστάτωση στην ομάδα. Όλοι το συζητάνε, όλοι το βλέπουνε, όμως ο Πορτογάλος συνεχίζει να πειραματίζεται λες και είμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και η ομάδα μοντάρετε. Το δίδυμο Μαουρίσιο- Εσίτι, δεν μπορεί όχι να σταθεί στον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και στην Super League 2. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει τα τρεξίματα για να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, ενώ ο Νιγηριανός δεν μπορεί να σπάσει το κορμί του.

Όσες επισκέψεις οπαδών κι αν έχουμε στις προπονήσεις, όσες βιντεοκλήσεις κι αν έχουμε από τον Ιβάν Σαββίδη η κατάσταση χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκα σέρνεται, δεν παίζει μπάλα, δεν έχει αυτοματισμούς ένα αγωνιστικό πλάνο. Είναι φτωχός σε ιδέες, αλλά το πιο σημαντικό, διαβάζεται εύκολα από τον αντίπαλο. Το να μου λέει ο προπονητής πως επειδή ο αντίπαλος του έπαιξε με τρία χαφ, έπρεπε να το ακολουθήσει και αυτός, δείχνει φόβο, αλλά και έναν προπονητή που το ταβάνι δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά η Μπράγκα.

Το τεχνικό επιτελείο κατάφερε μέσα σε 8 μήνες να ξενερώσει ποδοσφαιρικά τους παίκτες και αυτό είναι μείζον θέμα. Ο τρόπος που παίζει ο Δικέφαλος και λειτουργεί στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν πια ρόλο μέσα στην ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η είσοδος του Μπίσεσβαρ στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Σουριναμέζος ποδοσφαιριστής μπήκε κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 για να βοηθήσει στην δημιουργία παιχνιδιού. Ο Μπίσε είναι ένας απ’ αυτούς που ο προπονητής του κατάφερε να τον θεωρεί περιττό στην ομάδα.

Ας αφήσουν λοιπόν τους εγωισμούς και τις ψευδαισθήσεις τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ας στρωθούν στη δουλειά για να ξαναγίνουν ομάδα. Να ξαναγίνουν ΠΑΟΚ. Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Ας καθίσουν όλοι μαζί και να δουν το περσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Να δουν την φλόγα που έβγαζαν, το πάθος, την αποφασιστικότητα. Επίσης φάνηκε για μια ακόμα φορά πως ο Δικέφαλος απέτυχε στις καλοκαιρινές μεταγραφές. Αυτό που πρέπει να κάνουν στην ΠΑΕ είναι το καλοκαίρι να τα αλλάξουν όλα, κι αν δεν μπορούν να βγουν να το πουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ