Το πιο δύσκολο ματς της διετίας

Το πιο δύσκολο ματς της διετίας

Ο Παναθηναϊκός καλείται αύριο στην Τούμπα να δείξει και πάλι από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μοιάζει να παίζει έναν δικό του τελικό.

Κανείς δεν περιμένει πως αύριο στην Τούμπα θα δούμε ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό της Κυριακής. Με τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να αγωνίζεται στην έδρα του, αλλά να έχει και «πειραγμένο» τον εγωισμό του, μην μπορώντας να κερδίσει τον Παναθηναϊκό σε δύο ματς έως τώρα στη σεζόν, με την γκρίνια γύρω από το πρόσωπο του Φερέιρα να έχει μεγαλώσει και με τον κόσμο να ζητάει καλό ποδόσφαιρο και νίκες, δύσκολα θα δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα έχει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο με αυτό που έβγαλε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γεγονός αυτό μετατρέπει το αυριανό ντέρμπι στο πιο δύσκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού έως τώρα στη σεζόν. Και η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι ένα ακόμα τεστ από τα πολλά που έχουν περάσει οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Ο Δώνης γνωρίζει πως οι δυσκολίες θα είναι μεγαλύτερες ακόμα και από το παιχνίδι που έδωσε εκεί για το πρωτάθλημα φέτος και σίγουρα η τακτική προσέγγιση θα είναι διαφορετική. Τι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης; Το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που θα σταματήσει το build up του ΠΑΟΚ. Το έκανε εξαιρετικά στο ματς της περασμένης Κυριακής, εκμεταλλευόμενος και τη λάθος σκέψη του Αμπέλ Φερέιρα να χρησιμοποιήσει τον Εσίτι ως «εξάρι» και ως τον παίκτη που έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα.

Ο υψηλόσωμος χαφ του ΠΑΟΚ δεν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει με ευκολία για να βγάλει την μπάλα από την πρώτη γραμμή, την έχανε με ευκολία από το πρέσινγκ των παικτών του Δώνη, που έβγαιναν στην κόντρα επίθεση με πολλούς παίκτες και δημιουργούσαν προβλήματα.

Η λογική λέει πως ο Φερέιρα δε θα πέσει στην ίδια παγίδα. Πως δε θα δούμε τον Εσίτι σε αυτόν τον ρόλο. Ωστόσο παραμένει σημαντικό να μπορέσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να ανταποκριθούν στους ίδιους ρυθμούς και να κλέψουν μπάλες ψηλά, ώστε να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ και να σκοράρουν, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του ζευγαριού και για την υπόθεση πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βρει γκολ στην Τούμπα για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη στη ρεβάνς. Δεν είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι πλέον και η ομάδα που δεν της δίνει κανείς τύχη, όπως θα συνέβαινε πριν από λίγο καιρό.

Πλέον έχει ψυχολογία, παίζει με αυτοπεποίθηση, γνωρίζουν όλοι ότι έχει μια καλή ομάδα που μπορεί να κερδίσει παντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ