Επιχειρηματίας της χρονιάς ο Καλπαζίδης

Επιχειρηματίας της χρονιάς ο Καλπαζίδης

Την βράβευση θα κάνει ο ξάδερφος Νίκος και η θεία Κυριακή.

Οκτώ μέρες. Και σύντομα 18. Ίσως και 28. Άλλωστε φρόντισαν εκείνοι που έπρεπε να στείλουν το μήνυμα. Η υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» έχει πάρει τον δρόμο της για το συρτάρι. Ο νόμος άλλαξε από την τρομοκρατημένη Κυβέρνηση. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έπειτα από το πόρισμα της Επιτροπής να αναζητήσει τον Καλπαζίδη και την άκρη του νήματος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη εξαγόρασε τα προικιά της Ξάνθης. Και φυσικά τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου μοιάζουν μια χαρά βολεμένα στο γεγονός ότι ακόμη η ΕΕΑ δεν έχει αποστείλει το πόρισμα της στην ΕΠΟ. Εδώ δεν τόλμησε η Κυβέρνηση να επιβάλλει ποινές. Θα το κάνουν οι δικαστές του Λίγκας και του Γραμμένου;

Όλα λοιπόν σε τροχιά αναμενόμενη; Όχι ακριβώς. Γιατί ο ΠΑΟΚ που εν τω μεταξύ εδώ και δύο μήνες δεν έχει επιχειρηματολογήσει ούτε μια στιγμή για την ουσία της υπόθεσης, έκανε λέει πριν από λίγο μια διαρροή. Εξέφρασε την έκπληξη του. Είναι σοκαριστικό λέει πως ένας Εισαγγελέας ψάχνει τα μέλη της Επιτροπής και τέλος πάντων το καθεστώς κάτω από το οποίο πήραν την απόφαση να επιβεβαιώσουν την πολυιδιοκτησία, και ουδείς ασχολείται. Φυσικά ο Δικέφαλος δεν αναφέρει στην διαρροή του ότι την «αποκάλυψη» της παρέμβασης του Εισαγγελέα την έκανε το Open tv και η εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη και της γλυκιάς Μπενέα που «θαυμάζει» δικαστές και δικηγόρους έχοντας τα χιλιόμετρα τις στις δικαστικές αίθουσες.

Η Εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση καταπιάνεται με μπόλικα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας. Με την ώρα της ανακοίνωσης του πορίσματος της ΕΕΑ (στην διεξαγωγή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Βόλος).

Στα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ που έδωσαν την αίσθηση πως απειλείται η κοινωνική συνοχή (!) αλλά όχι στο «πανό» των πενήντα 50 μέτρων «Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 2- ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ-ΑΥΓΝΚ (σ.σ ΑΥΓΕΝΑΚΗ) ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ»

Στην δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση πως «η απόφαση της ΕΕΑ χειραγωγήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η χρονική επιλογή της ανακοίνωσής της έγινε για να χυθεί αίμα στην Τούμπα». Ναι του Γκαγκάτση που δήλωσε –που αλλού στη «Δική» του Open πως θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο με αυτή την απόφαση-.

Ψάχνει δηλαδή η Εισαγγελέας αν η Επιτροπή και ο Υφυπουργός τα είχαν κάνει πλακάκια. Και για την απόφαση. Και για να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο!

Αν έχει το σκεπτικό της απόφασης στα χέρια της; Όχι. Αν ξέρει πως τεκμηριώνεται η πολυιδιοκτησία; Ούτε. Αν γνωρίζει τη διαδρομή χρήματος από την εταιρία του σερβιτόρου ανιψιού του Ιβάν στις «μητρικές» του επιχειρηματικού κολοσσού που «είναι δώρο για την Ελλάδα» όπως τον είχε αποκαλέσει ο σπουδαίος ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης; Και πάλι όχι.

Ψάχνει η Εισαγγελέας τον Καλπαζίδη και που βρήκε τα δέκα εκατ ευρώ; Αν τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα; Μα μυστήριο είστε. Είπαμε όχι.

Τότε πως ψάχνει τα «μυστήρια» της Επιτροπής όταν δεν ξέρει τον δρόμο που οδήγησε την Επιτροπή στο συμπέρασμα της; Ποιος ξέρει; Ίσως με τον ίδιο τρόπο που η Κυβέρνηση σε μια νύχτα άλλαξε τον νόμο για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες.

Το καλό με τις παρωδίες είναι ότι δεν έχουν όρια. Το καλύτερο; Πως το φινάλε τους περιλαμβάνει πάντα μια έκπληξη. Ποιος ξέρει;

Ίσως έναν άλλο νόμο που θα δώσει το φετινό πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ για «ψυχική οδύνη». Και στην Ξάνθη να δώσουν το κύπελλο. Όχι του «ήθους», το κανονικό για να έχει και εκείνη ένα τρόπαιο. Να κάνουν οι ΠΑΟΚ Α και ΠΑΟΚ Β το 1-2 όπως κάνουν οι οδηγοί της ίδιας ομάδας στην F1.

Ίσως με την ανάδειξη του Ιβάν Σαββίδη σε ευεργέτη της Ξάνθης, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Μαρούπα είπε πως «παρανόμησε» για εθνικούς λόγους. Για να μην πάρουν ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης λεφτά από Τούρκους. Ίσως με την ανάδειξη του Καλπαζίδη σε επιχειρηματία της χρονιάς. Με τη βράβευση να γίνεται από τους αληθινούς ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ: Τον ξάδερφο Νίκο και τη θεία Κυριακή.

Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της παρωδίας. Και όπως έχεις ήδη καταλάβει αναγνώστη μου, εδώ όλα γίνονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ