Ολυμπιακός : Μπάζει; Εμείς λέμε ότι βάζει!

Ολυμπιακός : Μπάζει; Εμείς λέμε ότι βάζει!

Το στατιστικό που δημιουργεί εντύπωση σχετικά με τον Ολυμπιακό είναι ότι από αυτά τα 32 γκολ που έχει σκοράρει φέτος στη Superleague, τα 9 τα έχουν πετύχει οι αμυντικοί του.

Λέγεται ότι η άμυνα του Ολυμπιακού μπάζει, διότι έχει δεχτεί 16 γκολ στο πρωτάθλημα, τα διπλάσια από ΑΕΚ και Ατρόμητο, τα διπλάσια +1 από τον ΠΑΟΚ. Επίσης γιατί σε 15 ματς του πρώτου γύρου, έχει κρατήσει το μηδέν μόλις σε τρία (Λαμία, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ). Μπάζει, λοιπόν. Εμείς λέμε ότι βάζει κιόλας…

Ο Ολυμπιακός, για να μην μιλήσουμε μόνο για το παθητικό, έχει σκοράρει 32 γκολ. +8 από τον ΠΑΟΚ, που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση. +10 από την ΑΕΚ, που έχει την τρίτη. +12 από τον Ατρόμητο, που είναι και αυτός στις πρώτες θέσεις. Για την ακρίβεια, οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν 1,5 γκολ και κάτι σε κάθε ματς. Η συχνότητα με την οποία βρίσκουν δίχτυα σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, δεν είναι αυτό. Διότι λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο για μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας ανεξαρτήτως γηπέδου και αντιπάλου.

Εκείνο που δημιουργεί θετική εντύπωση είναι ότι από αυτά τα 32 γκολ, τα 9 τα έχουν πετύχει οι αμυντικοί του. Συνολικά έξι παίκτες από εκείνους που αγωνίζονται στις τέσσερις θέσεις άμυνας έχουν σκοράρει σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα γκολ, που πλησιάζουν να είναι το 1/3 των φετινών τερμάτων του Ολυμπιακού, ήταν και σημαντικά. Άλλα έδωσαν τη νίκη. Άλλα το σύνθημα της ανατροπής. Άλλα βαθμό. Πάντως, είχαν όλα τη σημασία τους.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

– Σισέ: 3 γκολ
Σκόραρε για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και κάνοντας το πρώτο βήμα για το τελικό 3-4. Στο ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη είχε κάνει το 3-0. Στην Κέρκυρα είχε επίσης ισοφαρίσει σε 1-1 και είχε συνεισφέρει πολύ στην ανατροπή – νίκη με 3-1.

– Ένχελς: 2 γκολ
Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εκείνος είχε πετύχει το νικητήριο γκολ για το τελικό 1-1. Στην Ξάνθη, νωρίτερα, είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο τελικό 1-1.

– Μποτία: 1 γκολ
Το είχε βάλει κόντρα στον Πλατανιά, σκοράροντας το 2-0 στο τελικό 5-1.

– Ομάρ: 1 γκολ
Ενα και πολύ κρίσιμο. Κόντρα στον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη είχε ισοφαρίσει σε 1-1, δίνοντας την ώθηση για ακόμη μία ανατροπή και νίκη με 3-1.

– Κούρτης: 1 γκολ
Και τι γκολ. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό εκείνος είχε σημειώσει το 2-1 και είχε δώσει τη νίκη.

– Φιγκέιρας: 1 γκολ
Ο αμυντικός που είχε σκοράρει πρώτος από όλους. Κόντρα στην ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη είχε πετύχει το 3-1.

Με λίγα λόγια από γκολ αμυντικών ξεκίνησαν τρεις ανατροπές. Ηρθαν δύο νίκες. Ηρθε βαθμός στην Ξάνθη. Μπάζει, λοιπόν; Ή βάζει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ