Ολυμπιακός: Γιατί 90λεπτο ο Φορτούνης…

Ολυμπιακός: Γιατί 90λεπτο ο Φορτούνης…

To10.gr εξηγεί για ποιον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αγωνιστεί ο Φορτούνης σε όλο το ματς με τη Λαμία. Το πλάνο της επιστροφής και η... Τούμπα.

Στη Λαμία. Σε έναν από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με έναν αντίπαλο που είχε στόχο να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι, με ένταση και δύναμη. Σε όχι… προστατευμένο περιβάλλον, καθώς οι συμπαίκτες που τον περιστοίχιζαν, δεν ήταν οι «γνωστοί». Σε μία ενδεκάδα με ελάχιστη συνοχή. Κι όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει. Βασικό. Για 90 λεπτά. Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε. Και όχι πιο γρήγορα είναι έτοιμος, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να κατακτήσει όλους τους στόχους του.

Ο λόγος που ο Μαρτίνς δήλωσε τον Φορτούνη στη λίστα του Europa League, δεν ήταν μόνο η εσωτερική ηρεμία (σ.σ. δεν αφήνεις ποτέ εκτός λίστας τον υγιή Φορτούνη). Ηταν η πίστη στο πρόσωπο του αρχηγού του Ολυμπιακού, ότι με την ποιότητα, την προσωπικότητα, την εμπειρία από δύσκολες καταστάσεις και το ταλέντο του, θα καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, στο τελικό σπριντ της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μόνο «τελικούς». Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο είτε στην Ευρώπη. Και ο Μαρτίνς επέλεξε να δώσει ένα ολόκληρο 90λεπτο στον «Φόρτου», στο μοναδικό παιχνίδι που έχει και… δεύτερη ευκαιρία. Το έκανε συνειδητά και προφανώς το συζήτησε με τον ηγέτη των Ερυθρόλευκων. Γιατί για να μπορέσει ο Φορτούνης να βρει ρυθμό και να παίξει όπως πρέπει, εκεί που πρέπει, χρειάζεται να είναι στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και στο 70%, όπως στη Λαμία.

Στόχος του Μαρτίνς είναι σε κάθε ευκαιρία να αυξάνει τον δείκτη δυσκολίας στον «Φόρτου». Επόμενος στόχος είναι ένα ολόκληρο ημίχρονο στο πρωτάθλημα (Ατρόμητος). Μετά ένα 90λεπτο (Πανιώνιος ή Λαμία). Επόμενο τεστ, η συμμετοχή με την Αρσεναλ. Και τέλος, η παρουσία στην… 11άδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ενας στόχος όχι εύκολος, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα, αλλά εκεί έχουν στοχεύσει προπονητής και παίκτης. Ώστε ακόμη κι αν ο «Φόρτου» δεν ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, να είναι έτοιμος να μπει και να κυριαρχήσει. Να παίκτη ως «Φορτούνης».

Οσο για τον ίδιο; Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να είναι 100% έτοιμος. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον προπονητή του, τους γυμναστές και του γιατρούς και δεν ρισκάρει τίποτε. Αντίθετα, με πλάνο και βήμα βήμα, ανακτά την αυτοπεποίθηση και τον… αέρα του. Με κάθε χτύπημα που δέχθηκε στις έως τώρα συμμετοχές του, να τον κάνει να αισθάνεται πιο δυνατός. Διότι δεν πονάει. Και τώρα που ο φόβος φεύγει, ο Φορτούνης… έρχεται. Με την υποσημείωση, πως τα εργομετρικά του τεστ, είναι τα καλύτερα που είχε ποτέ. Όπως και το σωματικό του βάρος!

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑ

Η αναμέτρηση με τη Λαμία γενικώς ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Μαρτίνς, να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που ήθελε να πάρουν χρόνο στα πόδια τους. Ο Χασάν μπορεί να έδειξε ότι είναι ανέτοιμος, αλλά έπαιξε σχεδόν 85 λεπτά. Ο Καφού έβγαλε 90λεπτο και έδειξε ότι έχει στοιχεία που τα χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ο Μορ, αν και δεν βοηθήθηκε από την ομάδα του, πήρε το βάπτισμα του πυρός και έδειξε ότι με υποστήριξη, μπορεί να προκαλέσει ζημιές.

Από την άλλη, ο Μαρτίνς δεν έκρυψε τα παράπονά του. Ούτε ο Λοβέρα ούτε ο Ραντζέλοβιτς την ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Ο Σέρβος είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά πάλι του έλειψε η ουσία. Ενώ ο Αργεντινός δεν συνέχισε τις καλές εμφανίσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα και προκάλεσε σκέψεις κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στα άκρα. Με τον Μαρτίνς να «κατσαδιάζει» τον Μάντι Καμαρά, καθώς θέλει πολύ περισσότερα από τον Αφρικανό μέσο. Μάλιστα, απαιτεί από τον παίκτη του να παίρνει πρωτοβουλίες και να είναι 100% συγκεντρωμένος, ασχέτως αντιπάλου. Κάτι που δεν έκανε…

Ο Μαρτίνς έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στη Λαμία, αλλά δούλεψε κανονικά στο Ρέντη με τους υπόλοιπους. Προετοιμάζοντας ήδη την 11άδα της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ