Έρικ Μοράν : Ο χαφ που ήθελε ο Χιμένεθ

Έρικ Μοράν : Ο χαφ που ήθελε ο Χιμένεθ

Γιατί ο προπονητής της ΑΕΚ επέμεινε στην απόκτηση του Έρικ Μοράν, εκτιμώντας πως είναι ο ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν η μεσαία γραμμή της ομάδας;

Ο Έρικ Μοράν θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ, καθώς η Ένωση έχει δώσει εδώ και μέρες τα χέρια με τον Ισπανό μέσο για συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα επήλθε συμφωνία με την Λεγανιές. Με την ΑΕΚ να καταβάλει στον ισπανικό σύλλογο ένα μικρό ποσό (λίγο πάνω από 100.000 ευρώ) και να κάνει δικό της τον Μοράν από τώρα, έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Λεγανιές.

Ο 26χρονος μέσος αποτελεί τον «εκλεκτό» του Μανόλο Χιμένεθ για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, με τον τεχνικό της Ένωσης να εκτιμά πως ο Μοράν έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούσε στην αγορά. Ο Χιμένεθ ξεχώρισε τον Μοράν από τη λίστα των χαφ που είχε στα χέρια του και επέμεινε στην απόκτησή του, δηλώνοντας σίγουρος για τα όσα μπορεί να προσφέρει.

Αυτό που αναζητούσε ο Χιμένεθ ήταν ένας μέσος που θα μπορεί να προσφέρει ανάσες στον Αντρέ Σιμόες, αγωνιζόμενος ως κλασικός κόφτης, ενώ θα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί και μαζί με τον Πορτογάλο. Έχοντας δηλαδή, τα χαρακτηριστικά του Γιάκομπ Γιόχανσον, που ως γνωστόν έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Μοράν είναι ένας χαφ που διαθέτει αυτά τα στοιχεία, μιας και στην Ισπανία έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ως κλασικός αμυντικός μέσος σε σχήμα 4-3-3, όσο και ως εσωτερικός. Αφού μπορεί να προσφέρει και δημιουργικά, με ικανότητα κυρίως στην μακρινή πάσα.

Παράλληλα, πρόκειται για περίπτωση ποδοσφαιριστή που ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά από τα ισπανικά γήπεδα και ως εκ τούτου, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο σκάουτινγκ. Με τον τεχνικό της ΑΕΚ να εκτιμά μάλιστα πως ο Μοράν μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για την Ένωση, ανεβάζοντας επίπεδο την μεσαία γραμμή της.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, έφεραν από την πρώτη στιγμή τον Μοράν στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ, με την Ένωση να προχωρά και να ολοκληρώνει όπως φαίνεται τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Συμφωνώντας σε όλα με τον παίκτη και την ομάδα του και κλείνοντας άμεσα, το κενό που υπήρχε στο κέντρο. Με τον Μοράν να αναμένεται πιθανότατα αύριο στην Ελλάδα, ώστε να περάσει ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ. Πιάνοντας άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ, ώστε αν είναι δυνατόν να είναι διαθέσιμος ακόμα και για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το Σάββατο στο Αγρίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ