ΑΕΚ: Το δίλημμα του Καρέρα

ΑΕΚ: Το δίλημμα του Καρέρα

Οι δύο σκέψεις του τεχνικού της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με στόχο την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από πολύ καιρό. Μια νίκη που μπορεί να δώσει στην Ένωση πέρα από βαθμούς και ψυχολογία ενόψει συνέχειας. Οι Κιτρινόμαυροι «καίγονται» για το «τρίποντο», σε ένα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας, στο οποίο θα έχουν μαζική στήριξη από τον κόσμο τους.

Ο Μάσιμο Καρέρα δείχνει να αμφιταλαντεύεται μεταξύ δύο επιλογών αναφορικά με το σχήμα που θα παρατάξει. Επί της ουσίας, η συμμετοχή του Σέρχιο Αραούχο στην ενδεκάδα θα κρίνει και το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί η ΑΕΚ. Αν ο Αργεντινός φορ ξεκινήσει στο ματς, τότε η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με ένα 3-5-2. Σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε ένα 4-3-3, όπως συνέβη και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός φορ έδειξε και στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Αραούχο χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει τα πατήματά του, όμως η ποιότητά του είναι τέτοια που κάνει τον Καρέρα να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να του δώσει φανέλα βασικού, τοποθετώντας τον δίπλα στον Λιβάγια.

Σε αυτή την περίπτωση ο Μάνταλος θα αγωνιστεί σε ρόλο επιτελικού, με τους Μπακάκη, Λόπες να βρίσκονται στα άκρα και τις θέσεις της άμυνας να διεκδικούν τρεις εκ των Οικονόμου, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα. Ενώ σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται ο Σιμάνσκι στη μία θέση του άξονα και φυσικά ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια.

Αν τελικά ο Αραούχο μείνει στον πάγκο, ο Μάνταλος θα μετατοπιστεί αριστερά, με τον Βέρντε να μπαίνει στην ενδεκάδα, παίζοντας ως δεξιός εξτρέμ. Κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στις πτέρυγες του Δικεφάλου, μιας και θα έχουν διπλή «θωράκιση». Όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις του Καρέρα για το σχήμα και την ενδεκάδα θα έρθουν την τελευταία στιγμή, μιας και ακόμα ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει καταλήξει στο πλάνο που θα εφαρμόσει στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ