O Σεφερλής, ο Μάκης του ΠΑΟΚ και το… Χαλβάη 5-0

O Σεφερλής, ο Μάκης του ΠΑΟΚ και το… Χαλβάη 5-0

Τουλάχιστον ο Μάρκος τα γράφει μόνος του!

Δεν πήρε τις καλύτερες κριτικές όπως αναμένονταν. Φαίνεται όμως ότι ο Μάρκος Σεφερλής στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα καταφέρνει μια χαρά να γεμίσει και τούτες τις σκοτεινές αίθουσες, όπως με συνέπεια κάνει χρόνια ολόκληρα στο θέατρο. Καλό χιούμορ, φτηνό χιούμορ, καθόλου χιούμορ: Τι σημασία έχει; Στο τέλος της παράστασης το μόνο ζητούμενο είναι να χαμογελάς. Έστω από αμηχανία.

«Χαλβάη 5-0» λέγεται η ταινία του. «Το ποτ πουρί λαϊκού χιούμορ, σωματικής κωμωδίας και στοιχείων μιούζικαλ που χαρακτηρίζουν τις επιθεωρήσεις του περνάει τώρα στη μεγάλη οθόνη στην πιο χοντροκομμένη και κακόγουστη μορφή του, με τον ηθοποιό να υπογράφει το σενάριο και να πρωταγωνιστεί ως αστυνόμος Μπέκρας» έγραψε το Αθηνόραμα. Δεν έγραψε ότι ήδη 85.000 άνθρωποι πλήρωσαν εισιτήριο προκειμένου να δουν την «χοντροκομμένη και κακόγουστη» δημιουργία του.

Ποιος ξέρει; Μπορεί σε πενήντα χρόνια η συγκεκριμένη ταινία να θεωρείται «κλασική». Όπως θεωρείται σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος των 60ς. Αντίστοιχες κριτικές λάμβαναν τότε και αρκετές από τις «δημιουργίες» που σήμερα υπολογίζονται ως οι καλύτερες στιγμές του σινεμά στη χώρα μας.

Όπως σε πενήντα χρόνια μπορεί κάλλιστα σε κάποιο ιντερνέτ καφέ κάποιοι νεότεροι να συζητούν για το «βρώμικο» κόλπο της Κυβέρνησης και προσωπικά ενός Υφυπουργού, με το όνομα Αυγενάκης, που θέλησε εν έτη 2020 να παίξει το παιχνίδι του αθηναϊκού κατεστημένου υποβιβάζοντας τον ιστορικό ΠΑΟΚ.

Μιας ομάδας που το ελληνικό κράτος θεωρεί τους οπαδούς της, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μιας κοινωνικής δύναμης που δίχως να το αναγνωρίζει κανείς, κρατά την εθνική μας συνοχή. Δεν είναι δικές μας οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις. Τις έκανε σε «τηλεοπτική θέα» ο ίδιος ο Μάκης Γκαγκάτσης αφήνοντας παρακαταθήκη.

Ένα πολύτιμο βίντεο που θα «υπογράφει» τα γεγονότα. Αψηφώντας τους κινδύνους του «εθνικού διχασμού» που ο ίδιος «κατήγγειλε» ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ εκείνο το μοιραίο βράδυ μπήκε στο αεροπλάνο και ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη ως την Αθήνα προκειμένου μέσα από τη συχνότητα του Open Tv να αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Κατάφερε ο δαιμόνιος παράγοντας, σε μια μόνο συνέντευξη όχι απλά να ξεσκεπάσει την σκευωρία του «Αυγενάκης Gate» αλλά και εντέχνως να τη συνδέσει με τα ελληνοτουρκικά (όχι δεν είναι σωστό να γελάτε, ο άνθρωπος τα είπε σοβαρά)!.

Λίγες ημέρες αργότερα άκουσε την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να τον επιβεβαιώνει: Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε την Ξάνθη για να τη σώσει από τα τουρκικά χέρια που απλώθηκαν για να την αρπάξουν. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ που τελικά κόντρα σε όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του Δικεφάλου ενώπιων της ΕΕΑ μιλά με τον ανιψιό του Γιάννη. Τον άλλοτε σερβιτόρο στο επάγγελμα Καλπαζίδη, που αν και χαμηλόμισθος στη ΣΕΚΑΠ πρόκοψε γρήγορα. Εξ ου και απο το καλοκαίρι του ΄18 ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης.

Με δύο λόγια; Ίσως τελικά ο Ιβάν Σαββίδης δεν έκανε κάτι παραπάνω από το χρέος του. Ίσως όμως αυτή να ήταν και η τελευταία φορά. Γιατί ο καλός, καλό δεν έχει. Και μιας και η ζωή είναι ρόδα που κάνει κύκλους; Η πρόταση Τουρκικής εταιρίας να «αγοράσει» από τώρα το «όνομα» της νέας Τούμπας, είναι η ευκαιρία να το αποδείξει. Δεν εκτιμήθηκε η εξαγορά της Ξάνθης για εθνικούς λόγους; Πάρε ένα «ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΠΟΡΤ ΑΡΕΝ» σε επιγραφή έξω από το γήπεδο για να… χεις. Δεν θα καταλάβουν οι περισσότεροι, αλλά σημασία θα έχει ότι εκείνος θα γνωρίζει το κίνητρο της πράξης του.

Απαραίτητη σημείωση: Και αυτή αποκάλυψη του Μάκη Γκαγκάτση. Στην περίφημη συνέντευξη του. Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον Τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια να δώσει ένα όνομα δικό της στην… στην Νέα Τούμπα. Και όταν ρωτήθηκε αν αυτό είναι αντίθετο στην ιστορία του συλλόγου, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό; Η απάντηση του ήταν συγκεκριμένη: Εδώ ο κ. Αυγενάκης χωρίζει την Ελλάδα στα δύο και εσείς με ρωτάτε αν…

Μα δεν ρώτησε τον Αυγενάκη ο δημοσιογράφος. Τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ ρώτησε «…αν συνάδει με την προσφυγιά. Εμένα με ρωτάτε, αλλά από κει και πέρα αν εμάς δε μας θεωρούν, εμάς Έλληνες πολίτες και εμείς δεν θα θεωρήσουμε… θα θεωρήσουμε τους εαυτούς μας μη Έλληνες πολίτες. Ποιος μας θεωρεί Έλληνες πολίτες;» ήταν η επόμενη πληρωμένη απάντηση του νεαρού παράγοντα.

Πόσο πιο καθαρά λοιπόν να πει ο άνθρωπος ότι αν ο ΠΑΟΚ που έσωσε τη Ξάνθη από τους Τούρκους, δώσει στη Τούμπα «τουρκικό όνομα» θα το κάνει από αντίδραση;

«Το ποτ πουρί λαϊκού χιούμορ, σωματικής κωμωδίας και στοιχείων μιούζικαλ που χαρακτηρίζουν τις επιθεωρήσεις του περνάει τώρα στη μεγάλη οθόνη στην πιο χοντροκομμένη και κακόγουστη μορφή του, με τον ηθοποιό να υπογράφει το σενάριο και να πρωταγωνιστεί ως αστυνόμος Μπέκρας» έγραψε το Αθηνόραμα. Για το «Χαλβάη 5-0». Του Σεφερλή. Για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, τι να γράψει; Στερεύουν οι… λέξεις! Πλάι στη λογική που παραδόθηκε νωρίς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ