Νέα αρχή, όπως την τελευταία φορά

Νέα αρχή, όπως την τελευταία φορά

Η ΑΕΚ θέλει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά την… τελευταία, που ήταν με τον ίδιο αντίπαλο.

Το ντέρμπι της Κυριακής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ευκαιρία αποδείξεων για την ΑΕΚ. Η Ένωση θέλει την πρώτη της μεγάλη νίκη, μετά από ένα μεγάλο αρνητικό σερί σε ντέρμπι. Ήταν την 1η Απριλίου του 2018, όταν είχε νικήσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κάνοντας τότε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έκτοτε η Ένωση δεν έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια από κάποιο ντέρμπι και αυτό σκοπεύει να σταματήσει αύριο. Να κάνει μια νέα αρχή ως προς αυτό το κομμάτι και να αφήσει πίσω της αυτή την παράδοση που έχει αρχίσει να δημιουργείται. Η συγκυρία που προκύπτει ενδεχομένως να έχει τη σημασία της.

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες στα ντέρμπι, στο ίδιο γήπεδο και απέναντι στον ίδιο αντίπαλο που είχε πετύχει την τελευταία της. Για τους Κιτρινόμαυρους το κίνητρο του αγώνα της Κυριακής είναι τεράστιο.

Με νίκη η Ένωση «καθαρίζει» οριστικά την υπόθεση 3η θέση και κόβει μια και καλή τον «αέρα» των Πράσινων. Έναν αέρα που κέρδισαν με την αξία τους μέσω των καλών αποτελεσμάτων και των εμφανίσεων που είχαν καταγράψει, πριν και το ματς κυπέλλου της Τούμπας. Εκεί που η ομάδα που σταθερά τα τελευταία χρόνια χαίρει… ειδικής μεταχείρισης στον θεσμό, από διαιτητικής άποψης, κατάφερε να τους κερδίσει. Έστω και με τον τρόπο που εκείνη ξέρει.

Το ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από έναν αγώνα στον οποίο στήθηκε στον τοίχο από την διαιτησία, κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Οι Πράσινοι βλέπουν το ντέρμπι της Κυριακής ως μια δική τους ευκαιρία για «απαντήσεις» και δεδομένα έρχονται πεισμωμένοι.

Όμως, για διαφορετικούς λόγους, το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Ίσως μάλιστα αυτή η νοοτροπία να είναι και το μοναδικό που απαιτείται από μεριάς Κιτρινόμαυρων προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Η ΑΕΚ έχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Έχει ένα πολύ πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, καθώς και έναν καλύτερο προπονητή στον πάγκο. Ενώ θα αγωνιστεί με τον κόσμο στο πλευρό της.

Το ματς είναι στα χέρια της ΑΕΚ, αρκεί να το δείξει αυτό στον τρόπο που θα το προσεγγίσει. Να λυσσάξει για τη νίκη, να βγάλει πείσμα και καρδιά στο γήπεδο και κάνει το αγωνιστικό ξέσπασμα που αναζητά καιρό τώρα. Το ντέρμπι της Κυριακής είναι μια ευκαιρία από εκείνες που η Ένωση δεν έχει περιθώριο να χάσει. Όχι ξανά. Διότι μοιάζει ως πιθανότατα την τελευταία της, προκειμένου να αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεται για την τελική ευθεία της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ